موفقیت‌های کانون شهید روحی در  استفاده از ظرفیت‌های نهادهای فرهنگی

معاون نهاد کتابخانه های عمومی کشور گفت: کانون فرهنگی شهید روحی الگویی برای تحقق آرمان استفاده از ظرفیت های نهادهای فرهنگی و سازمان های مردم نهاد برای ترویج مطالعه و کتابخوانی است.  

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد،  همایش بیست سالگی کانون شهید روحی و موسسه روح دانایی پاسداشت ۲ دهه خدمت ماندگار در ترویج و ارتقای فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در کشور با حضور جمعی از مسئولین و مدیران استانی و فعالین فرهنگی حوزه کتاب در محل مسجد و مجتمع فرهنگی زینبیه مشهد برگزار گردید.  

کانون شهید روحی الگویی برای تحقق آرمان استفاده از از ظرفیت های نهادهای فرهنگی

فرشید فلاح، معاون نهاد کتابخانه های عمومی کشور در همایش بیست سالگی ما، پاسداشت دو دهه خدمت ماندگار در ترویج و ارتقای فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در کشور که به منظور تجلیل از خدمات این کانون و موسسه در ترویج و ارتقای فرهنگ مطالعه و کتابخوانی برگزار شد، بیان کرد: یکی از عوامل کلیدی موفقیت کانون شهید روحی و موسسه روح دانایی استمرار فعالیت های صمیمانه و ترویج دوستی، همراه با روابط عمومی قوی آقای روحی؛ مدیرعامل این موسسه است. حضور پرشور و گسترده مسئولین شهری و استانی در این مراسم، گواهی بر این مدعاست.

تحقق آرمان استفاده از ظرفیت‌های نهادهای فرهنگی برای ترویج کتابخوانی در کانون شهید روحی

فلاح ضمن تاکید بر اهمیت نقش سازمان های مدم نهاد و موسسات فرهنگی، تصریح کرد: نهاد کتابخانه های عمومی کشور در نظر دارد از ظرفیت نهادهای فرهنگی و سازمان های مردم نهاد بیش از پیش بهره برداری نماید. کانون شهید روحی و موسسه روح دانایی در این راستا، الگویی شایسته برای ما به شمار می رود.  

ثبات قدم، رمز موفقیت کانون شهید روحی است

حجت الاسلام علی اکبر سبزیان، مشاور این کانون و مدیرکل کتابخانه های استان لرستان نیز در این مراسم گفت: با توجه به حضور بیست ساله ام در کنار فعالیت های کانون شهید روحی و موسسه روح دانایی به خوبی با ویژگی های آن آشنایی دارم، امیدوارم این استقامت و پایداری کانون در ده های آتی نیز استمرار یابد و زمینه ساز ظهور حضرت امام زمان (عج) باشد.  

سبزیان در ادامه افزود: آقای روحی فعالیت خود را از سن ۱۵ سالگی آغاز نمود. در واقع ایشان از جمله جوانان رشد یافته مسئولین فرهنگی استان هستند.  آقای روحی در ۱۵ سالگی اقدام به تاسیس کانون نمود. یکی از عوامل موفقیت این کانون، ثبات قدم و پایداری در مسیر انتخابی بوده است. به طوری که تحولات و جریانات سیاسی، از دولت نهم تا دولت چهاردم، هیچ یک نتوانست خللی در مسیر و اهداف کانون شهید روحی ایجاد کند.  

وی با اشاره به اینکه نام اولیه کانون؛ کانون اسلامی جوانان شهید روحی پیروان خط امام و رهبری بوده است. اظهار داشت: در ادوار مختلف از دولت نهم تا چهاردهم، کارگزاران و خدمتگزاران با گرایش های اصولگرا و اصلاح طلب روی کار آمدند و رفتند؛ اما آقای روحی با همان روش و رویکرد پیشین به فعالیت خو ادامه دادند. یکی از مهم ترین دستاوردهای کانون شهید روحی بهره گیری از ظرفیت مسجد، به ویژه مسجد زینبیه (س)؛ بوده است. حضور امام جماعت، هیات امنا و اعضای مسجد و نوجوانانی که امروز به جوانانی موثر و منشا خیر تبدیل شده اند، همگی برکتی ناشی از حضور در مسجد بوده است.  

تحقق آرمان استفاده از ظرفیت‌های نهادهای فرهنگی برای ترویج کتابخوانی در کانون شهید روحی

مشاور کانون شهید روحی با تاکید براین موضوع بیان کرد: در حال حاضر، ۶۰ درصد مخاطبان کانون که یک تشکل تخصصی محسوب می شود، بانوان هستند. بانوان به عنوان اقشار وفادار در حوزه فرهنگی، نقش بسزایی در تبلیغ کتابخوانی ایفا می کنند و استفاده از ظرفیت آنان در این زمینه بسیار مهم است.

سبزیان اظهارکرد: کانون شهید روحی در دورانی شکل گرفت که توجه چندانی به منظومه فکری رهبری، حداقل در شهر مشهد  وجود نداشت. در آن زمان، کمتر کسی به موضوع کتاب و کتابخوانی اهتمام می ورزید، در حالی که در منظومه فکری رهبر معظم انقلاب، کتاب از جایگاه بسیار والایی برخوردار است. تا جایی که حتی در عصر شکوفایی فناوری های نرم و هوش مصنوعی نیز ایشان تاکید دارند که اصالت با کتاب بوده و هیچ چیز نمی تواند جایگزین آن شود.  

وی با بیان اینکه بسیاری از اعضا و فعالان این کانون، به یمن نام شهید روحی، امروز در مناصب مهم کشوری مشغول به خدمت هستند، خاطرنشان کرد: یکی دیگر از نکات حائز اهمیت در فعالیت این کانون، انجام امور آن توسط اعضای خانواده خود بود. فرهنگ ایثار، از خودگذشتگی و حضور خانوادگی با رویکردی عاشورایی، از عوامل اصلی موفقیت این کانون بوده است.  

کانون روحی؛ پیشرو در حوزه کتاب

علی اکبر روحی‌ گل‌خطمی، مدیر کانون فرهنگی شهید روحی نیز در این مراسم گفت: کانون روحی از معدود تشکل‌های تخصصی در حوزه کتاب و کتاب‌خوانی در کشور است، این مجموعه از سال ۱۳۸۳ فعالیت خود را در حوزه کتاب و کتابخانه آغاز کرد و امروز به عنوان یکی از پیشروترین نهادهای فرهنگی در این زمینه شناخته می‌شود. ما در طول این سال‌ها موفق به کسب رتبه‌های برتر در جشنواره‌های مختلف شده‌ایم، از جمله تقدیر ویژه در جشنواره کتاب‌خوانی ماه در سال ۱۴۰۲، تشکل برتر کتاب‌خوانی در سال گذشته از سوی استانداری خراسان رضوی، و مروج برتر کتابخانه کشور در سال ۱۳۹۸ از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی.

تحقق آرمان استفاده از ظرفیت‌های نهادهای فرهنگی برای ترویج کتابخوانی در کانون شهید روحی

وی با تشکر از رسانه‌ها و اصحاب قلم به خصوص خبرگزاری شبستان و ایبنا که در طول این سال‌ها همراه این مجموعه بوده‌اند، گفت: رسانه‌ها نقش مهمی در معرفی فعالیت‌های ما داشته‌اند و ما قدردان این همراهی هستیم. همچنین، تاکیدات مقام معظم رهبری در حوزه کتاب و کتاب‌خوانی همواره چراغ راه ما بوده است.
 
مدیرعامل موسسه فرهنگی روح‌دانایی از رونمایی کتاب «بیست‌سالگی ما» در این مراسم خبر داد و توضیح داد: این کتاب شامل سی و دو روایت از مدیران و مسئولین استانی و کشوری است که در طول این بیست سال با مجموعه ما همکاری داشته‌اند. این کتاب به عنوان یک الگوی تجربه‌نگاری می‌تواند برای سایر نهادهای فرهنگی در سطح کشور مفید باشد.
 
وی همچنین از رونمایی نماد جدید موسسه روح‌دانایی در این مراسم خبر داد و افزود: این نماد نشان‌دهنده هویت جدید ما و ادامه مسیرمان در حوزه ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی است.  
 
برگزاری ۵۰۰ رویداد کتابخوانی 

روحی‌گل‌خطمی با اشاره به گستردگی فعالیت‌های این مجموعه، گفت: ما در طول بیست سال فعالیت خود، نزدیک به ۷۳۰۰ روز را در حوزه تخصصی کتاب و کتاب‌خوانی سپری کرده‌ایم و در این مدت بیش از ۵۰۰ رویداد شهری، استانی و ملی برگزار کرده‌ایم. از جمله این رویدادها، پویش‌های ملی کتاب‌خوانی است که با استقبال گسترده مخاطبان مواجه شده است.
 
وی افزود: مرکز مجازی مسابقات کتاب ما با آدرس www.M-ketab.ir توانسته است نزدیک به ۱۰۰ هزار عضو از سراسر کشور جذب کند. همچنین، مخاطبان اصلی ما در استان خراسان رضوی بیش از ۶۵ هزار نفر هستند که نشان‌دهنده گستردگی فعالیت‌های ما در این منطقه است.

تحقق آرمان استفاده از ظرفیت‌های نهادهای فرهنگی برای ترویج کتابخوانی در کانون شهید روحی 
در بخش دیگری از این همایش، روحی‌گل‌خطمی به تشریح رویداد «مشهد، شهر کتابخانه‌ها» پرداخت و گفت: این رویداد برای سومین سال متوالی در سطح شهر مشهد برگزار می‌شود و هدف اصلی آن تربیت مربیان و تسهیل‌گران کتاب‌خوانی نوجوان است. امسال، ۱۰۷ باشگاه کتاب‌خوانی در محلات مشهد فعال هستند و نزدیک به ۱۰۰ مربی و تسهیل‌گر در دوره‌های آموزشی ما شرکت کرده‌اند.

راه اندازی باشگاه‌های کتاب‌خوانی در ۱۷۰ محله مشهد

مدیر کانون فرهنگی هنری شهید روحی ادامه داد: این مربیان پس از گذراندن دوره‌های چهل‌ساعته، باشگاه‌های کتاب‌خوانی را در ۱۷۰ محله مشهد راه‌اندازی کرده‌اند. این باشگاه‌ها به عنوان پل ارتباطی بین مدرسه، مسجد، خانواده و کتابخانه عمومی عمل می‌کنند و نقش مهمی در ارتقای فرهنگ مطالعه در بین نوجوانان ایفا می‌کنند.  
 
روحی‌گل‌خطمی از برگزاری مراسم پایانی این رویداد در روز چهارشنبه، ۱ اسفندماه، در تالار شهر مشهد خبر داد و گفت: در این مراسم از مربیان و باشگاه‌های برتر کتاب‌خوانی تقدیر خواهد شد. همچنین، کتاب‌های برتر انتخاب‌شده توسط نوجوانان معرفی و از آن‌ها تقدیر می‌شود.  
 
وی در پایان با تشکر از همراهی نهادهای مختلف و مشارکت‌های مردمی، گفت: ما در این مسیر همواره به دنبال ایجاد پیوند بین نهادهای فرهنگی و مردم بوده‌ایم و امیدواریم با ادامه این فعالیت‌ها، گام‌های موثری در ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی برداریم.

تحقق آرمان استفاده از ظرفیت‌های نهادهای فرهنگی برای ترویج کتابخوانی در کانون شهید روحی

در این مراسم از ۶۰ نفر از فعالان و مروجان کتابخوانی شهر و استان و مسیولین ادوار کانون شهید روحی و موسسه روح دانایی  تقدیر شد.

از جمله مروجان تقدیر شده در این مراسم حجت الاسلام ارباب سلیمانی؛ دکتر نجمه منو چهری؛ سید عبدالله ارجاعی؛ هرمز نعمت زاده؛ رضا خوراکیان؛ مجید طهوریان عسگری؛ محسن داوری؛ حجت الاسلام سبزیان؛ حجت الاسلام وزیری مقدم؛ حجت الاسلام افکار؛ حجت الاسلام خوشدل؛ یوسف ایمنی؛ سید علی صداقت؛ سید سینا عارضی؛ محمد مهدی نورمحمدی؛ حجت گلمکانی؛ حسن افکار؛ محمد ابدلی تکلو؛ محمد مهدی برادران؛ حجت الاسلام جعفرزاده؛ محمد علی چمیگو؛ محمدحسین زاده؛ حجت رضازاده؛ سعید سرابی؛ حسین سعیدی؛ فاطمه سلیمی؛ حسین شادکام؛ دکتر سید هادی طالبیان؛ مجید طهوریان عسگری؛ علی اکبرعبدالله زاده؛ محمد حسین عبداللهی؛ دکترعفت شریعتی؛ دکتر نعمت فیروزی؛ حجت الاسلام حجت گنابادی نژاد؛ حجت الاسلام دکتر گودرزی؛ مجتبی محمودی؛ حسین مسگرانی؛ محمدمهدی حصار؛ فرشید فلاح؛ حسین نوربخش؛ سید مسعود موسوی؛ حسن فیروزشاهیان؛ رضا نبی زاده؛ علی موسایی پور؛ محمد علی سلطانی؛ فرهاد حافظ دربانی؛ ناصر پورعلی  شاندیز؛ امید جوادی؛ محمد حسن حاتمی؛ پیمان عرفانی؛ حامد جعفریان؛ سید محمود جوشن؛ سید حسن نعمتی؛ محسن صدیق؛ محمد حسین عبداللهی؛ صادق خدیوی بودند.

کد خبر 1801227

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha