به گزارش خبرگزاری شبستان، نخستین همایش بینالمللی «گسترش زبان و ادبیات فارسی، چشم انداز، راهکارها و موانع» صبح امروز، سهشنبه 27 دی، در دانشکده زبانهای خارجی دانشگاه علامه طباطبایی آغاز به کار کرد.
در این نشست ارسلان قربانی، قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل و مدیر کل دفتر همکاریهای بین المللی وزارت علوم در سخنانی برگزاری این همایش را فرصت مغتنمی برای استفاده از دستاوردهای زبان و ادب فارسی به منظور ترویج آن در جهان معرفی کرد و گفت: زبان فارسی یگانه عاملی است که پیونددهنده تمام جهان با فرهنگ ایران به شمار میرود و این همایش و نقش آن در گسترش آن میتواند ترسیم کننده آیندهای بر مبنای برادری میان ایران و جهان به شمار بیاید.
او در ادامه با اشاره به فعالیت بخش همکاریهای بین المللی وزارت علوم در این زمینه گفت: وزارت علوم در چهارچوب اعزام اساتید زبان فارسی به کشورهای غیر ایرانی در این حوزه به فعالیت مشغول است که البته این فعالیت بدون چالش هم نیست که امیدواریم بتوان آن را در بستر یک گفتمان حقیقی حل کرد.
قربانی تصریح کرد: ما در تلاش هستیم که زمینه اعزام اساتید را به خارج از کشور توسعه دهیم اما در حال حاضر توانسته ایم تنها یکصد و هشتاد استاد را به 60 کشور جهان اعزام کنیم، البته آمار ما در ابتدای دولت نهم بسیار کمتر از این بود که با توجه به عنایت دولت این موضوع با رشد بیشتری همراه بوده است و اخیرا نیز با تأسیس بنیاد سعدی امیدواریم در این بحث و نیز موضوع بورسیه کردن دانشجویان خارج از ایران برای آموزش زبان فارسی نقش گستردهتری را نیز ایفا کنیم.
او ادامه داد: حضور در ایران و آشنایی با فرهنگ ایران در غالب یک نظام آموزشی برنامه کلیدی وزارت علوم است و ما نیز در این راستا سعی میکنیم در غالب گسترش زبان فارسی به ارائه یک تصویر صحیح و نه کاریکاتوری از ایران و اسلام بپردازیم.
مقام وزیر علوم در امور بین الملل و مدیر کل دفتر همکاریهای بین المللی وزارت علوم در ادامه با اشاره به برنامه این وزارتخانه برای ارتقای زبان فارسی گفت: تلاش ما بر این است که زبان فارسی را به یکی از زبانهای علمی جهان تبدیل کنیم که در این راستا و با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری تاکنون تلاشهای فراوانی در ارائه مقالات علمی به زبان فارسی در مجلات معتبر غیر ایرانی به عمل آمده است.
قربانی در پایان تصریح کرد: دیپلماسی علمی الگوی عمل وزارت علوم در حوزه گسترش زبان فارسی که امید است با فعالیت هر چه سریعتر بنیاد سعدی در این زمینه شاهد تقویت فعالیت مرتبط باشیم.
پایان پیام/
نظر شما