به گزارش گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، یکی از کارکردهای مساجد کمک رسانی به نیازمندان از گروه های مختلف مردم است به طوری که شیعه، سنی و پیروان سایر ادیان توحیدی و حتی از قومیت ها و ملت های مختلف را دربرمی گیرد. یکی از مساجدی که در این زمینه بسیار خوب عمل کرده است مسجد «صاحب الزمان (عج)» (واقع در تهران، دولت خواه، خیابان شریفی، کوچه 37) است. وقتی این موضوع را مطلع می شویم ابتدا فکر می کنیم که با مسجدی بسیار بزرگ با چندین و چند رقبه روبرو هستیم درحالی که چنین نیست.
کمک ده میلیونی شهرداری به نوسازی مسجد صاحب الزمان(عج)
مسجد صاحب الزمان (عج) در سال 1365 در زمینی به مساحت 300 متر بناشد و بخش عمده هزینه آن را میانه های ساکن تهران پرداخت کردند. این مسجد هیچ گونه درآمد ثابتی ندارد زیرا هیچ موقوفه ای ندارد. اهالی این مسجد در دهه ۷۰ تصمیم به نوسازی بخش هایی از مسجد صاحب الزمان (عج) کردند و برای این کار از شهرداری نیز کمک خواستند که به گفته حجت الاسلام والمسلمین «رحمان صفریان» پس از پایان کار نوسازی این مسجد، شهرداری 10 میلیون تومان کمک کرد.
امام جماعت مسجد صاحب الزمان (عج) در این باره به شبستان گفت: این مسجد در بدو تاسیس بدون دریافت هیچ کمکی از سوی دستگاه های مربوطه ساخته شد و تمام هزینه های آن از سوی مردم و هیئت امنا و خیران تامین می شود. این سوال را باید از مسئولان برخی از دستگاه های مرتبط با حوزه مساجد پرسید که چرا به برخی از مساجد، مبالغ بسیار قابل توجه پرداخت می شود ولی به برخی از مساجد کمترین کمکی صورت نمی گیرد؟ این موضوع درباره مسجد ما نیز صورت گرفت.
کمک اقشار کم درآمد به مسجد صاحب الزمان(عج)
وی اضافه کرد: بانیان و هیئت امنای مساجد در بدو ساخت این خانه های خدا باید فکری برای تامین هزینه ها کنند زیرا نمی شود مدام از نمازگزاران درخواست کمک کرد، برای نمونه مسجد صاحب الزمان (عج) در منطقه ای مستضعف نشین واقع شده که برخی از گروه های مردم توانایی مالی کافی برای تامین هزینه های خود را ندارند، البته همین گروه ها هر از چند گاهی به تامین مخارج مسجد صاحب الزمان (عج) کمک می کنند. وقتی مسجدی موقوفه ندارد نقش دستگاه هایی همچون شهرداری در تامین هزینه ها بسیار مهم می شود.
اهالی مسجد صاحب الزمان (عج) با وجود تمام مشکلات اما به دلیل داشتن دل های وسیع و مهربان، هیچ گاه نیازمندان را فراموش نکرده اند و گسترده خدمت رسانی خود را شامل نیازمندان از مذاهب و ملیت های غیرایرانی نیز کرده اند.
کمک اهالی مسجد به نیازمندان اهل سنت
حجت الاسلام والمسلمین صفریان در این خصوص به خبرنگار شبستان گفت: خیریه این مسجد هر سال به 30 خانواده کمک می کند که برخی از این خانواده ها افغانستانی و برخی از آنان از اهل سنت هستند. رویکرد ما در مسجد صاحب الزمان (عج) تقویت اخوت اسلامی و دوری از طرح هر گونه مباحث اختلافی است.
امام جماعت مسجد صاحب الزمان (عج) بیان کرد: اهل سنت از ایرانی ها و افغانستانی ها در کنار شیعیان در این مسجد اعمال عبادی خود را انجام می دهند و هیچ گونه مشکلی در این همزیستی پیش نیامده است. اعضای هیئت امنای مسجد صاحب الزمان (عج) که از میانه ای های ساکن تهران هستند نیز باور دارند مهم تر از هر موضوعی، انسان بودن افراد است و فرقی نمی کند، ایرانی هستند یا غیرایرانی؛ شیعه هستند یا سنی.
اقدامات بچه های مسجد صاحب الزمان(عج) برای نیازمندان
وی اضافه کرد: اهالی مسجد صاحب الزمان (عج) روند خدمت رسانی به نیازمندان را در دوره شیوع ویروس کرونا گسترش دادند به طوری که در این دوره، بیش از 300 بسته ارزاق و بهداشتی میان نیازمندان توزیع کرده اند. همچنین در چندین نوبت ماسک، دستکش و مواد ضد عفونی کننده میان نمازگزاران مسجد صاحب الزمان (عج) و نیازمندان توزیع شد.
یکی از موضوعاتی که درباره مسجد صاحب الزمان (عج) بسیار مهم است نداشتن پایگاه مقاومت بسیج است، حجت الاسلام والمسلمین صفریان در این باره به شبستان گفت: متاسفانه، این مسجد، پایگاه بسیج ندارد البته درخواست تاسیس این پایگاه را داده ایم که انشاءالله به زودی این پایگاه افتتاح می شود. مطمئنا فعالیت بسیجیان موجب گسترش خدمت رسانی اهالی این مسجد به نیازمندان و گسترش برگزاری برنامه های متنوع می شود.
خدمت بسیجی وار اهالی مسجد به گروه های مختلف مردم
امام جماعت مسجد صاحب الزمان (عج) افزود: اهالی این مسجد همگی بسیجی هستند و خود را بسیجی می دانند و انشاءالله با تشکیل پایگاه بسیج، این روحیه جنبه عملیاتی هم پیدا می کند. اکنون نیز اهالی مسجد صاحب الزمان (عج) از پیرمرد عضو هیئت امنا تا جوانی که در شناسایی و توزیع کمک های مومنانه نقش دارد بسیجی وار فعالیت دارند.
مسجد صاحب الزمان (عج) در کنار تمام فعالیت های خیرخواهانه ای که دارد در حوزه قرآنی نیز بسیار فعال است. صفریان در این خصوص به خبرنگار شبستان گفت: دارالقرآن حضرت مهدی(عج) در سال 1391 در این مسجد تاسیس شد و در حوزه آموزش روخوانی، روان خوانی، ترجمه و حفظ فعالیت دارد و تاکنون در تربیت 40 حافظ کل یا چند جزء از قرآن موفق بوده است. با شیوع ویروس کرونا برگزاری کلاس های قرآنی در مسجد صاحب الزمان (عج) متوقف نشده بلکه از طریق فضای مجازی دنبال می شود البته کاهش یافته است.
نظر شما