رقم ناچیز کارانه پرستاران بخش‌های اورژانس و کرونایی/ ۱۵۰۰ پرستار در گیلان به کرونا مبتلا شدند

زاهد صفت ضمن انتقاد از میزان کارانه پرداختی به پرستاران بخش‌های اورژانس و کرونایی، رقم‌های پرداختی را بسیار ناچیز اعلام کرد و گفت: تاکنون هزار و ۵۰۰ پرستار در گیلان به کرونا مبتلا شده‌اند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «طاهره زاهد صفت» امروز (دوشنبه 1 دی) در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه تاکنون هزار و 500 پرستار در گیلان به کرونا مبتلا شده‌اند اظهار داشت: میزان کارانه پرداختی به پرستاران بخش‌های اورژانس و کرونایی بسیار ناچیز است و با نوع کار آنان هیچ تناسبی ندارد.

 

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی گیلان تعداد کادر پرستاری شهید استان را از ابتدای شیوع کرونا تاکنون پنج نفر اعلام کرد و افزود: گیلان در همان ابتدای کار دومین استان کشور از حیث شیوع ویروس کووید19 بود و این تعداد کادر پرستاری هم در همان روزهای اولیه جان خود را از دست داده و به مقام شهادت رسیدند.

 

زاهد صفت با تاکید بر اینکه شمار پرستاران مبتلا به ویروس کووید19 در گیلان تاکنون حدود هزار و 500 نفر برآورد می‌شود عنوان کرد: قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری از جمله مطالبات مهم جامعه پرستاران است که در سال 86 در مجلس مصوب شد اما حدود 14 سال است که روی زمین مانده و اجرایی نمی‌شود.

 

وی نبود بودجه و اعتبار را دلیلی که مسئولان در مورد عدم اجرایی نشدن قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری بیان می‌کنند، خواند و تصریح کرد: هویت حرفه‌ای رشته‌ای مانند پرستاری که 70 درصد بار درمان روی دوش آن است با تعرفه‌گذاری پرستاری شکل می‌گیرد و پرستاران با این کار به حق قانونی خود می‌رسند.

 

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی گیلان سخنان مقام معظم رهبری در روز گذشته به مناسبت فرارسیدن سالروز میلات حضرت زینب(س) و روز پرستار را مورد اشاره قرار داد و اذعان کرد: رهبر معظم انقلاب در بخشی از سخنان خود این نوید را دادند که قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری باید حتما اجرایی شود و بر آن تاکید ویژه کردند.

 

زاهد صفت بحث جذب 30 هزار پرستاری که در برنامه کار دولت قرار گرفته را هم از جمله دیگر تاکیدات مقام معظم رهبری اعلام کرد و گفت: قانون ارتقاء بهره‌وری در بیمارستان‌های دولتی گیلان در حال اجرایی شدن است و طبق یک بند از آن و بر اساس قانون سختی کار پرستاران باید پس از 20 سال از کار مرخص و بازنشسته شوند.

 

وی با اشاره به اینکه قانون ارتقاء بهره‌وری در بیمارستان‌های خصوصی گیلان به خوبی اجرایی نمی‌شود ابراز داشت: قانون ارتقاء بهره‌وری برای تمامی پرستاران چه در مراکز دولتی و چه در مراکز خصوصی بود از طرفی تلاش‌های بسیاری برای اجرای آن انجام شده و اخیرا هم نیروهای مسلح مجوز لازم برای اجرای آن را دریافت کردند.

 

زاهد صفت نبود بودجه و اعتبار را دلیلی که بیمارستان‌های خصوصی گیلان برای عدم اجرای قانون ارتقاء بهره‌وری مطرح می‌کنند، اعلام کرد و ابراز داشت: بیمارستان‌های خصوصی به شکل سهام‌داری اداره می‌شوند و معتقدند که اگر به آنان از حیث اعتباری و منابع مالی کمک شود می‌توانند مقدمات اجرای این قانون را فراهم کنند.

 

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه سال گذشته 10 هزار نیروی پرستاری در کشور جذب شدند و 180 نفر آنان از گیلان بودند یادآور شد: این مقدار جذب پرستاران به هیچ عنوان کافی و چشمگیر نیست و با توجه به نیازهای موجود امیدواریم برای این موضوع هم تدبیری اتخاذ شود.

 

زاهد صفت وضعیت نیروهای شرکتی در استان گیلان را هم برشمرد و با تاکید بر اینکه تعیین تکلیف این دست از نیروها دغدغه دانشگاه علوم پزشکی است افزود: امیدواریم با برنامه جذب 30 هزار نیروی پرستاری که اعلام شده بسیاری از همین افرادی که سال‌های سال در سیستم مشغول به کار هستند و مهارت لازم را دارند جذب شوند.

 

وی بخشنامه‌ای را که معاونت توسعه وزارت بهداشت صادر کرده‌اند را مورد توجه قرار داد و با اشاره به اینکه رقم تعداد نیروهای شرکتی گیلان در حوزه پرستاری هم‌اینک زیر 200 نفر است عنوان کرد: در مورد پرستاران 89 روزه در گیلان هم در طول چند ماه اخیر تلاش‌های زیادی از سوی دانشگاه انجام شد که به شکل شرکتی دربیایند.

 

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی گیلان مطالبات معوقه کادر درمان و پرستاری استان را تا سه ماه اعلام کرد و گفت: مشکل عمده‌ای که پرستاران گیلانی شاغل در بخش‌های اورژانس و کرونایی با آن مواجه‌اند این است که میزان کارانه‌ای که هم‌اینک به آنان تعلق می‌گیرد بسیار ناچیز است.

 

زاهد صفت دستورالعمل وزارت بهداشتی مبنی بر جبران کمبود کارانه پرداختی به کادر و نیروهای پرستاری و نحوه توزیع آن را هم متذکر شد و عنوان کرد: پرستاران شاغل در مراکز بهداشت تحت پوشش معاونت بهداشتی هستند و پرستارانی که جزء کادر درمان محسوب می‌شوند هم در گیلان زیرنظر دانشگاه علوم پزشکی قرار دارند.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر چیزی حدود هزار و 800 تا 2 هزار نفر از پرستاران گیلانی در بخش‌های کرونایی مراکز درمانی مشغول به کار هستند خاطرنشان کرد: مراکز مراقبت در منزل در زمان فعلی ثابت کردند که می‌توانند برای بیمارستان‌ها مثمرثمر واقع شوند به ویژه این نقش در بحث پیشگیری و آموزش به خانواده‌ها بسیار پررنگ بود.

کد خبر 1006098

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha