به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز جمعه ۵ دی شبستان به شرح زیر است:
شرایط تسهیل ورود وسایل پرنده هوانوردی به کشور بررسی شد
شرایط تسهیل ورود وسیله پرنده در جلسه کمیته هوانوردی عمومی سازمان هواپیمایی کشوری مورد بررسی اعضا قرار گرفت.
همچنین کارگروهی با موضوع بازنگری در سازمان و نحوه فعالیت مرکز آموزش فنون و خدمات هوایی کشور با هدف استفاده بهینه از ظرفیت این مرکز در راستای توسعه هوانوردی عمومی در سطح کشور تشکیل شد.
با توجه به لزوم توسعه فعالیت، ارتقا ایمنی و انضباط بخش هوانوردی عمومی، از مدتها قبل نسخه پیشنویس مقررات ' نحوه فعالیت وسایل پرنده فوق سبک' تدوین و جهت بهره برداری ذینفعان و ارایه نقطه نظرات و پیشنهادات بر روی پایگاه اینترنتی سازمان هواپیمایی کشوری قرار گرفت.
این دستورالعمل با رویکرد توسعه و تسهیل در بهره برداری این دسته از وسایل پرنده و با مشارکت حداکثری فعالان و نخبگان این حوزه و با استفاده از تجربیات و مطالعات گذشته و روندهای موجود در دیگر کشورها تدوین شد.
ساخت اتوبوس با موتور ایرانی کلید خورد
مهدی محمدی رئیس هیئت مدیره ایران خودرو دیزل با بیان اینکه به علت محدودیتها در تامین موتور، خط تولید اتوبوس ایران خودرو دیزل ده سال تعطیل بود، گفت: در شرایط تحریمی به جای اینکه نگران وارد نشدن قطعات باشیم با اتکا به ساخت داخل و کار جهادی توانستیم موتور اتوبوس را داخلی سازی و سپس ساخت اتوبوس را در این مجموعه آغاز کنیم.
وی اضافه کرد: هم اکنون روزانه ۴ دستگاه اتوبوس در ایران خودرو دیزل تولید میشود در حالیکه ظرفیت ما در هر شیفت، تولید ۱۰ اتوبوس و در شبانه روز تولید ۲۰ دستگاه اتوبوس است.
محمدی گفت: هم اکنون ۷۵۰ نفر در خط تولید اتوبوس ایران خودرو دیزل مشغول به کار هستند که اگر با تامین مالی و عقد قرارداد برای تامین اتوبوس در ناوگان حمل و نقل عمومی به ظرفیت ۲۰ دستگاه برسیم برای هزار و دویست نفر دیگر هم در این مجموعه اشتغال ایجاد میشود.
وی افزود: برای رساندن تولید به ظرفیت اسمی خود هیچ مشکلی نداریم و تنها مشکل ما تامین مالی و هدایت سفارشهای تامین اتوبوس از محل ساخت داخل است.
تنها کالاهای یارانهای دستوری قیمت گذاری میشوند
علیرضا رزم حسینی وزیر صمت، گفت: تولید کارخانههایی مانند کارخانههای تولید ام دی اف که یارانه دولتی دریافت نمیکنند، شامل قیمت گذاری دستوری از سوی وزارت صمت نمیشوند.
وی اضافه کرد: عموم تولیدکنندگان براساس هزینه تمام شده، محصولات تولیدی خود را قیمت گذاری میکنند، اما موظف اند با تعیین شبکه توزیع، محصول تولیدی را با کمترین واسطه و قیمت به دست مصرف کنندگان برسانند.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه بهترین راه کاهش قیمت ها، افزایش تولید و توزیع کالا در بازار مصرف است، گفت: خوشبختانه ۱۹ قلم کالای تولیدی کشور، در تولید و افزایش عرضه، رشد خوبی داشته اند که محصولات لوازم خانگی از جمله آن هستند.
وزیر صمت در پایان با اشاره به فعالیت سه شیفت بسیاری از کارخانهها باهدف افزایش تولید، گفت: اگر با همین روند ادامه دهیم، رانت خواری و دلالی از بازار حذف میشود، و اجناس با قیمت واقعی به دست مصرف کنندگان میرسد.
سهام عدالت خود را نفروشید/ تسهیلات ویژه در راه است
اکبر حیدری سخنگوی شرکتهای سرمایه گذار استانی سهام عدالت گفت: سهامداران در روش غیر مستقیم، علاوه بر سهام ۳۶ شرکت بورسی، به طور متوسط ۱۲۵ هزار سهام شرکت سرمایه گذاری استانی را هم در سبد دارایی خود دارند که همین امر، سهام عدالت آنها را در مقایسه با روش مستقیم، ارزندهتر کرده است.
وی با بیان اینکه سهام عدالت ارزشمند است، گفت: تاکید بسیاری از مسئولان بر نگهداری سهام عدالت است، زیرا ارزش ذاتی سهام عدالت بسیار بالاتر از قیمت فعلی است.
حیدری ادامه داد: از ۴۹ میلیون نفر دارنده سهام عدالت، ۱۹ میلیون نفر روش مدیریتی مستقیم و ۳۰ میلیون نفر، روش مدیریتی غیرمستقیم را انتخاب کردهاند.
وی گفت: توصیه من به سهامداران عدالت این است که فروش سهام خود را در مرحله آخر قرار دهند، زیرا بزودی زیر ساختهای لازم برای دریافت تسهیلات بانکی از طریق سهام عدالت فراهم میشود و اگر مردم صبور باشند میتوانند به جای فروش سهام عدالت، از تسهیلات استفاده کنند.
سخنگوی شرکتهای سرمایه گذار استانی سهام عدالت با بیان اینکه دارندگان سهام عدالت میتوانند ۶۰ درصد از ارزش سهام خود را بفروش برسانند، گفت: تفاوت فروش روش مدیریت مستقیم و غیر مستقیم سهام عدالت بدین صورت است؛ در روش مدیریت مستقیم، پس از ثبت سفارش فروش، وجه حاصل از فروش سهام شرکتها به صورت جداگانه بفروش میرود و به حساب فرد واریز میشود این درحالیست که در روش غیر مستقیم سهامدار یک بخشی از سهام شرکت سرمایه گذاری استانی را انتخاب میکند و به فروش میرساند و وجه حاصل از فروش یکجا به حساب سهامدار واریز میشود.
تردد مسافر به عراق از ۴ دی به مدت دو هفته ممنوع است
سید روح الله لطیفی، سخنگوی گمرک گفت: بر اساس تصمیم هیئت وزیران عراق، تردد مسافر به این کشور از ۴ دی به مدت دو هفته به این کشور ممنوع است ولی تردد محموله های تجاری شامل این محدودیت نیست و مرزهای تجاری فعالند.
وی افزود: با تصمیم هیئت وزیران عراق و اعلام هیئت گذرگاه های مرزی این کشور، با بروز موج جدید شیوع کووید۱۹ و به منظور قطع زنجیره شیوع این بیماری، ورود مسافر به این کشور به مدت دو هفته ممنوع اعلام شده است.
وی افزود:اما به دلیل اجرای پروتکل های بهداشتی در تردد کالاهای تجاری و انتقال کالا از ایران به عراق به صورت ترانشیپمنت (جابجایی کالا از کامیون ایرانی به کامیون های عراقی در مرز)، جای نگرانی برای تجار نیست و فعلا انتقال کالاهای صادراتی به عراق مانند گذشته انجام خواهد شد.
لطیفی در خصوص وضعیت مرزهای با اقلیم کردستان عراق توضیح داد: همه مرزهای تجاری کشورمان در این منطقه از عراق نیز باز هستند واز ورود مسافران به اقلیم کردستان عراق از ساعت ۲۴ امشب تا ۲۶دی ماه (۲۲روز) ممانعت به عمل می آید.
سخنگوی گمرک افزود : کشور عراق باخرید ۲۰میلیون و ۸۲۸هزار تن کالا به ارزش پنج میلیارد و ۹۲۱میلیون دلار، بعد از چین، دومین مقصد کالاهای صادراتی ایران در ۹ماهه امسال بوده است.
تخصیص ۲۰۰ میلیون یورو ارز برای خرید واکسن کرونا
عبدالناصر همتی، رییس کل بانک مرکزی با حضور در استودیو پخش خبر ۲۱ پنجشنبه شب شبکه یک سیما درباره خرید واکسن کرونا افزود: بانک مرکزی با همکاری وزارت بهداشت در جهت تامین واکسن تلاش میکند.
وی ادامه داد: وزارت بهداشت برای عقد قرارداد با کارگزار سازمان جهانی بهداشت تلاش زیادی داشته تا بتوانیم ۱۶/۸ میلیون دوز واکسن را از طریق این سازمان تامین کنیم.
همتی تصریح کرد: قبلتر مقرر شده بود که تهیه واکسن را از طریق منابع خود در کره جنوبی تامین کنیم، ولی کره ایها از ما تعهد پذیرش فرآیند انتقال پول را خواستند که ما قبول نکردیم.
وی افزود: بر اساس تجربه، دادگاههای آمریکا احکامی را علیه اموال ما گرفتند و تا کنون ۲ میلیارد دلار از اموال بانک مرکزی را به ناحق برداشت کرده اند بنابراین انتقال پول همراه باریسک بود و ممکن بود پول مردم ایران را برداشت کنند.
وی ادامه داد: در ۱۰ روز گذشته مسیر دیگری را برای تهیه واکسن شروع کردیم که به نتیجه رسیده است و ما از طریق ۳ بانک ترکیه ای، اروپایی و یکی از شعب بانکهای فعال کشور در امور بین المللی که توانست مجوز اوفک را دریافت کند اقدام کرده ایم.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه بعضیها نادانسته تلاش میکنند تا اقدامات غیر انسانی آمریکا را تطهیر کنند گفت: با توجه به اینکه آمریکا نفت، پتروشمی و فولاد ما را بصورت کامل تحریم کرده و پولهای بانک مرکزی را در همه دنیا بلوکه کرده است و اجازه برداشت نمیدهد بنابراین منابع آن را چگونه باید برای خرید واکسن تهیه کنیم.
نظر شما