روح سه هزار سالة تاریخ سلحشوری ملت ایران به ویژه سردار سلیمانی در این اثر مشهود است

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در بازدید از کارگاه نقاشی «در رثای سیمرغ تجلی» عنوان کرد: در این اثر، روح سه هزار سالة تاریخ سلحشوری ملت ایران تا به اکنون را، به‌ویژه در دورة معاصر و قهرمانانی چون سردار سلیمانی می‌شود دید.

 

 به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی فرهنگستان هنر، «حسن بلخاری»، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، از کارگاه نقاشی «در رثای سیمرغ تجلی» که به مناسبت شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی برپا شده بود، روز شنبه 20 دی‌ماه 1399 بازدید کرد. در این بازدید که علیرضا اسماعیلی، سرپرست فرهنگستان هنر نیز حضور داشت، حبیب‌الله صادقی، عضو پیوسته و رئیس گروه تخصصی هنرهای تجسمی فرهنگستان هنر توضیحاتی پیرامون این کارگاه ارائه کرد.

 

«حسن بلخاری»، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی اثر استاد صادقی را بی‌نظیر توصیف کرد و گفت: نخست باید سپاس قلبی خودم را نسبت به استاد حبیب‌الله صادقی که از دوستان صمیمی و همکاران بنده در دانشگاه تهران هستند، عرض کنم و همچنین از فرهنگستان هنر و موسسة صبا تشکر کنم که کار بسیار ارزشمندی را انجام دادند و اینجا را محفل خلق این اثر هنری بی‌نظیر کرده‌اند.

 وی این اثر را روح سه هزار ساله تاریخ سلحشوری نامید و افزود: در این اثر، روح سه هزار سالة تاریخ سلحشوری ملت ایران تا به اکنون را، به‌ویژه در دورة معاصر و قهرمانانی چون سردار سلیمانی می‌شود دید. از این لحاظ واقعا اثری بی‌نظیر است. جای این آثار، موزة قلبِ ملت ایران است. من اینجا واژة موزه را به‌خاطر مسئله مکانی و جغرافیایی‌اش استفاده نمی‌کنم. موزه جایی است که خاطرة ملت‌ها حفظ می‌شود و این ویژگیِ مکانی موزه است. ما همه‌ در درونمان یک موزه داریم. جایی داریم که خاطره‌هایمان و آنچه که برایمان مقدس و مهم است را در درون آن نگه می‌داریم. من جای این اثر و اینگونه آثار را، در قلب ملت ایران و قلب فرهنگ ایران می‌دانم. این یک اثر صرفاً فرمالیته نیست که بخواهد یک فرمی را به رخ بکشد. این تاریخ هویت ما و تاریخ سلحشوری ماست.

 بلخاری افزود: نکته‌ای به شدت ضروری است، ادامة این کارها توسط کسانی است که این اعتقاد را دارند. آقای صادقی را 30 سال است که می‌شناسم. ایشان اعتقادش را بر بنیاد آنچه که تاریخ به ما یادآور شده است، به‌ویژه تاریخ معاصر و سلحشور‌هایی امثال سردار سلیمانی به تصویر درآورده است. کسانی که در این قلمرو عاشقی می‌کنند و اعتقاد دارند، باید وارد این عرصه شوند. این کار باید نهضت هنری باشد. که به‌نحوی، تأثیر ردپای فرهنگ ایرانی را از گذشته و پس از آن، از حال برای آینده ارائه دهد. این اثر یکی از موارد نابی است که یک پرورش‌یافته انقلاب، یعنی آقای صادقی با آن اعتقادش به تصویر می‌کشد و من این اثر را، یکی از آثار برجستة مکتب هنر انقلاب اسلامی می‌دانم. هیچ تردیدی در آن نیست؛ این اثر در موزة انقلاب اسلامی ایران، اثری بسیار برجسته است.

 این کارگاه که به مناسبت سالگرد شهادت سردار سلیمانی از 16 دی‌ماه در موسسه فرهنگی هنری صبای فرهنگستان هنر آغاز به کار کرد؛ تا پایان هفته جاری تمدید شده است.

کد خبر 1013905

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha