حجت الاسلام قربانعلی صفایی پور، مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان سمنان در گفتگو با شبستان گفت: وقف در دوره اسلامی نیز با تحول در شکل و احکام آن ادامه پیدا کرده و به صورت تکامل یافته در خدمت اسلام قرار گرفت.
وی افزود: اوقاف در ایران از زمان ورود مسلمانان به ایران و در قرن اول هجری رو به گسترش و تحول نهاد.
صفایی پور با بیان اینکه در نیمه دوم قرن چهارم تشکیلات اداری به نام دیوان اوقاف بوجود آمد که به کار مساجد و اراضی موقوفه رسیدگی می کرد، افزود: قبل از آن وظیفه اداره اوقاف بر عهده قضات بوده است و از به وجود آمدن دیوان اوقاف معلوم می شود که در این دوره موقوفات نسبتا فراوان بوده است.
وی مهمترین منبع درآمد را در این دوره زمین کشاورزی دانست و تصریح کرد: رقبات موقوفه را اراضی کشاورزی تشکیل می دادند لذا، موقوفات از اهمیت ویژه و حیاتی برخوردار بود.
صفایی پور ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی و با فتوای حضرت امام خمینی (ره) تغییراتی درجهت بازگشت موقوفات سابق به مالکیت وقفی صورت گرفت.
وی افزود: فتوای امام (ره) در مورد وقف مبنی بر اینکه موقوفات باید درحال وقفیت باقی مانده و بدان عمل شود تأثیر زیادی بین روستائیان که در نتیجه اصلاحات ارضی زمین های موقوفه را تصرف کرده بودند گذاشت.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان سمنان اظهار داشت: عواملی از قبیل تغییر ساختار تشکیلاتی سازمان اوقاف و اداره آن تحت نظارت ولایت فقیه، تصویب قوانین لازم در جهت احیای موقوفات و رعایت احکام وقف ومسایل شرعی سبب شد تا افراد خیر در این امر مهم اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی بیشتر مشارکت کنند.
پایان پیام/.
نظر شما