عضو جامعه ملی معماری اسلامی، در گفت وگو با خبرنگار شبستان بر ضرورت بازگشت به معماری مبتکرانه و زیبای اسلامی و ایرانی در شهرسازی و معماری کشور تاکید کرد و گفت: از اواسط دوران قاجاریه و در ادامه آن در دوران پهلوی ورود و پذیرش بی محابای مدنیت غربی به تمام عرصه ها آسیب های متعددی را متوجه بافت های اجتماعی و فرهنگی کشور کرده است.
بهادر زمانی گفت: معماری و شهرسازی کشور از دو قرن گذشته دچار بحران هویتی و فرهنگی غمبار شده و افزون بر آن نظام سنتی آموزش و معماری و شهرسازی نیز دستخوش تغییراتی شد که به نفع معماری ایرانی، اسلامی نبود.
زمانی خاطرنشان کرد: نظام سنتی آموزش معماری اسلامی در بستر فرهنگ انسان ساز اسلام و توجه به واقعیت های موجود رخ می داد که با ورود فرهنگ غربی این مسئله دگرگون شد.
عضو جامعه ملی معماری اسلامی گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در متون درسی معماری بازنگری هایی صورت گرفت اما این بازنگری با توجه به حجم تغییرات در زمان گذشته آنگونه که باید نتیجه موثری در برنداشت.
وی بر تجزیه و تحلیل دقیق معماری و شهرسازی اسلامی، ایرانی تاکید کرد و گفت: نیازمند بازیابی و بررسی دقیق اصول و ارزش های پایدار و قابل انطباق معماری اسلامی برای نیل به اهداف متعالی معماری اسلامی هستیم.
عضو جامعه ملی معماری اسلامی، با تاکید بر اینکه معماری و شهرسازی اسلامی نیازمند بازشناسی و فهم مجدد است تا بتواند جایگاه خود را بازیابد، ادامه داد: در حال حاضر مسلمین یک چهارم جمعیت جهان را تشکیل می دهند و معماری وشهرسازی این جمعیت انبوه باید نشانگر فرهنگ و تمدن اسلامی باشد، اما در عمل شاهد این مسئله نیستیم.
پایان پیام/
نظر شما