پرداخت ۷۰ هزار فقره تسهیلات کرونایی با سفته دیجیتال/تاثیر آزادسازی منابع مسدود شده بانک مرکزی در نرخ ارز

کاهش معنادار قیمت دلار و یورو در بازار ارز، تاثیر آزادسازی منابع مسدود شده بانک مرکزی در نرخ ارز، شرایط تولید نیروگاه‌های برق پایدار شد، پرداخت ۷۰ هزار فقره تسهیلات کرونایی با سفته دیجیتال برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز جمعه ۲۶ دی شبستان به شرح زیر است:

کاهش معنادار قیمت دلار و یورو در بازار ارز

بررسی شش روز فعالیت بازار ارز در هفته گذشته، نشان می‌دهد نرخ فروش هر اسکناس دلار آمریکا در صرافی‌های بانکی و مجاز سطح کشور با افت ۱۶۰۰ تومانی همراه بوده و در آخرین روز هفته (پنج شنبه بیست و پنجم دی ماه ۹۹)، به رقم ۲۳۹۵۰ تومانی رسیده است. کاهش شاخص ارزی به کانال پایین تر در حالی است که در آخرین روز هفته قبل تر (پنج شنبه هجدهم دی ماه ۹۹)، بهای فروش اسکناس آمریکایی، ۲۵۵۵۰ تومان بوده است.

 

همچنین دیگر ارز پرطرفدار بازار یعنی یورو، در هفته قبل با کاهش بیشتر نسبت به دلار همراه بود. به گونه‌ای که در پایان هفته، هر اسکناس یورو در صرافی‌های مجاز و بانکی سطح کشور، به قیمت ۲۹۲۵۰ تومان به متقاضی دریافت یورو فروخته شد که این نرخ نسبت به پنج شنبه هفته قبل تر (هجدهم دی ماه ۹۹)، ۲۳۰۰ تومان کاهش قیمت را تجربه کرد.

 

بر اساس این گزارش، دکتر همتی رئیس کل بانک مرکزی در خصوص وضعیت این روزهای بازار ارز در یادداشتی تاکید کرد: «روند نرخ ارز، بر اساس مبانی بنیادی بازار شکل میگیرد. لذا، براساس آنچه طی دو سال و نیم گذشته شاهد آن بودیم، فشار ناشی از تحریم ها، خصوصا تشدید انتظارات، در افزایش قیمت ارز مؤثر و تعیین کننده بوده است. لذا انتظار میرود با فروکش کردن انتظارات، نرخ ارز نیز به سمت تعادل و ارزش اقتصادی آن حرکت بکند. همانگونه که ریاست محترم جمهوری تأکید کردند با دسترسی بهتر بانک مرکزی به منابع مسدودی خود و نیز شرایط پیش رو، امکان مدیریت مؤثرتر در بازار ارز، در راستای اهداف کلان بانک مرکزی، فراهم می شود. در این میان، حفظ قدرت رقابت پذیری اقتصاد، به همراه صیانت از ذخایر ارزی، برای بانک مرکزی اهمیت دو چندان دارد.»

 

آمار دقیق بیماران و کالاهای ضروری تهیه شود

عزت‌الله  یوسفیان ملا، کارشناس امور اقتصادی و نماینده سابق مجلس در رابطه با احتمال حذف ارز ۴۲۰۰ توسط نمایندگان مجلس دربودجه ۱۴۰۰ گفت: تک نرخی شدن ارز علاقه همه است وفردی را نمی‌شناسم  که برارز دو یا چند نرخی تاکید داشته باشد زیرا تمام فسادهای پولی- مالی در زمانی که ارز چند نرخی است به وجود می‌آید و وقتی ارز دونرخی حاکم باشد، یک فردی که بتواند با قیمت پایین ارز دریافت کند به اندازه مابه تفاوتی که از قیمت پایین به ارز قیمت بالا دارد، صاحب ثروت می‌شود.

وی در ادامه تاکید کرد: یک میلیون دلارارز با قیمت پایین، میلیاردها تومان سود به جیب دریافت کننده وارد خواهد کرد و هیچ کس براین امر رضایت ندارد، اما برخی از کالاهای کشور ناگزیر باید با ارز قیمت پایین مورد خریداری قرار گیرد. این کالاها مانند بخشی از داروها یا بسیاری از کالاهایی مانند گندم که قوت غالب محسوب می‌شود و بر قیمت نان بسیار موثراست یا علوفه به خصوص برای دام از این موارد به حساب می‌آید.

این کارشناس امور اقتصادی در این رابطه یادآور شد: محاسبات نشان داد که ارز تک نرخی برای تمام کالاها  شدنی نیست. ارز عادی برای سفرها امکان‌پذیر است که متاسفانه این اتفاق هم نیفتاد. روزهای اولی که ارز به این شکل درآمد، بسیاری سفر کردند حتی اطلاع داشتیم که یک آژانس  مسافربری از مدیرعامل تا نظافتچی برای دریافت ارز همه به سفر رفتند.

نماینده سابق مجلس در این خصوص تصریح کرد: چنانچه بر این امر اصرار ورزیده شود، به هر حال ناگزیر خواهند شد که به ارز چند نرخی در شکل دیگری تن دهند که شرایط اقتصادی درآن زمان بسیار بدتر از الان خواهند شد زیرا آثار تورمی بیشتری را برجا می‌گذارد. بنابراین پیشنهاد فوق شدنی خواهد بود، ولی بیماران جهت اخذ دارو و مصرف‌کننده‌های بسیاری از واحدهای تولیدی برای تهیه مواد اولیه با مشکل مواجه خواهند شد. 

 

تاثیر آزادسازی منابع مسدود شده بانک مرکزی در نرخ ارز

عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی در جدیدترین یادداشت خود نوشت:  این روزها، درخصوص روند کاهشی نرخ ارز، بر اساس دیدگاه‌های سیاسی، تحلیل‌های مختلف ارائه و قضاوت‌های خاص می‌شود. روند نرخ ارز، بر اساس مبانی بنیادی بازار شکل می گیرد.

وی تاکید کرد: لذا، براساس آنچه طی دوسال و نیم گذشته شاهد آن بودیم، فشار ناشی از تحریم ها، خصوصا تشدید انتظارات، درافزایش قیمت ارز مؤثر و تعیین کننده بوده است؛ لذا انتظار می رود با فروکش کردن انتظارات، نرخ ارز نیز به سمت تعادل و ارزش اقتصادی آن حرکت بکند.

همتی نوشت: همانگونه که ریاست محترم جمهوری تأکید کردند با دسترسی بهتر بانک مرکزی به منابع مسدودی خود و نیز شرایط پیش رو، امکان مدیریت مؤثرتر در بازار ارز، در راستای اهداف کلان بانک مرکزی، فراهم می شود. در این میان، حفظ قدرت رقابت پذیری اقتصاد، به همراه صیانت از ذخایر ارزی، برای بانک مرکزی اهمیت دو چندان دارد.

 
وی افزود: بانک مرکزی درطول دو سال و نیم گذشته تلاش کرده است با برنامه و تدبیر، تحریم‌های دولت آمریکا را خنثی و در حد توان از سقوط بیش از حد ارزش پول ملی جلوگیری و دشمن را، از رسیدن به هدف فروپاشی اقتصادی، مأیوس وناموفق بسازد.
 
رئیس کل بانک مرکزی ابراز کرد: بانک مرکزی تمام توان خود را برای ایجاد تعادل در بازار ارز و تقویت ارزش پول ملی بکار میگیرد. انتظارم از فعالین سیاسی این است، رقابت‌های حزبی و جناحی خود را به تلاش‌های بانک مرکزی برای بهبود شرایط اقتصاد و استفاده از فرصت‌های بین المللی برای خنثی سازی و کاهش تحریم و تقویت ارزش پول ملی وصل نکنند و نهایتا، اینجانب هرچه را که بتوانم برای منافع ملی و رفاه مردم عزیز انجام می‌دهم و در این مسیر، براساس خوش آمد افراد و گروه‌های سیاسی تصمیم نمی‌گیرم.
 
 

پرداخت ۷۰ هزار فقره تسهیلات کرونایی با سفته دیجیتال

عباس معمار نژاد، طی سخنانی در ششمین رویداد بزرگ فناوری‌های مالی ایران که با حضور مدیران عامل بانک‌ها، فعالان عرصه فناوری‌های مالی کشور برگزار شد، با اعلام این خبر گفت: در آینده نزدیک، کل سفته‌های بانکی، الکترونیکی می‌شوند و دیگر سفته کاغذی نداریم.

وی با بیان اینکه توجه به تحول دیجیتال و اقتصاد هوشمند در حال حاضر از یک انتخاب گذشته و تبدیل به اجبار شده است، ادامه داد: معنی این حرف این است که ما بدون توجه به فناوری‌های نوین و دیجیتال، دیگر امکان رقابت در بازار، مخصوصاً بازارهای مالی را نداریم. نکته قابل توجه در موضوع اقتصاد هوشمند و تحول دیجیتال این است که این مساله صرفاً یک موضوع فناورانه نیست و تحقق تحول دیجیتال و اقتصاد هوشمند نیاز به تغییر پارادایم فکری و فرهنگی در اداره سازمان‌ها و شرکت‌ها دارد.

این مقام مسئول افزود: مهم‌ترین تغییر پارادایم این است که باید نگاه مان را در بانک، سازمان دولتی یا یک شرکت فناوری یا هر کسب و کاری از «نگاه درون به بیرون» به نگاه «بیرون به درون» تغییر دهیم، به این معنا که در نظام بانکی به جای اینکه بنشینیم و برای مشتریان مان تصمیم بگیریم، محصول تولید کنیم و از مشتری بخواهیم از آن استفاده کند، باید برویم نیاز مشتری را بشناسیم تجربه او را بشناسیم و بر مبنای نظر مشتری، محصول بومی شده برای او آماده کنیم.

معاون امور بانکی، بیمه و شرکت‌های دولتی وزارت اقتصاد با بیان اینکه در دنیای جدید، ما از سیستم به اکو سیستم رسیده ایم، اظهار داشت: خود اکو سیستم، از سیستم‌هایی تشکیل شده که نهایتاً هدفی مشترک، یعنی رضایت مشتری را دنبال می‌کنند.

 

شرایط تولید نیروگاه‌های برق پایدار شد

همایون حائری، با اشاره به تامین سوخت نیروگاه‌ها ، از پایدار شدن شرایط نیروگاه‌های تولید برق خبر داد و گفت: اکنون و با کمک همکاران شرکت گاز سوخت برای نیروگاه ها تامین شده و مشکلی ندارند.

وی در عین حال برضرورت مدیریت مصرف چه در بخش برق و چه گاز تاکید کرد و خاطرنشان ساخت: همکاران بخش برق در تلاشند تا با تداوم اقدام های خود به صرفه جویی در مصرف انرژی کمک کنند.

معاون وزیر نیرو یکی از این اقدام ها را تعدیل روشنایی معابر و بزرگ راه ها برشمرد و گفت: پایش اداره های دولتی از دیگر اقدام ها است که پایش می شوند تا در زمان تعطیلات به طور حتم روشنایی ها و سیستم های گرمایشی خاموش باشد.

حائری ادامه داد: دانشگاه ها و مدارس هم پایش می شوند تا در ایام تعطیل هیچ سیستمی در مدار نداشته باشند و این اقدام ها برای مدیریت مصرف بهینه انجام می شود.

وی گاز و برق را واحد های خدماتی دانست که وظیفه تامین برق و گاز مردم را بر عهده دارند.

معاون وزیر نیرو خاطرنشان ساخت: روزهای سخت بخش برق تابستان است که وسایل سرمایشی وارد مدار می شوند اما روزهای سخت بخش گاز زمستان است که میزان مصرف گاز در بخش خانگی بسیار افزایش می یابد.

حایری میزان مصرف برق در تابستان را دو برابر زمستان اعلام کرد و گفت: براین اساس همه نیروگاه ها باید آمادگی لازم برای تامین نیاز برقی این ایام را داشته باشند.

وی میزان مصرف گاز در بخش خانگی را بر اساس آمارهای اعلامی سه برابر تابستان دانست و افزود: بالا رفتن مصرف گاز در بخش خانگی سبب می شود سوختی که بایددر اختیار نیروگاه ها قرار گیرد محدود شود.

 

 

 

 

 

 

کد خبر 1015784

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha