به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، نقاشیان مسئول برگزاری پانزدهمین جشنواره تلاوتهای مجلسی باعنوان فجر تلاوت که ظهر امروز سهشنبه ۳۰ دیماه در حسینیه صاحب الزمان(عج) برگزار شد با اشاره به اینکه پانزدهمین جشنواره تلاوتهای مجلسی سوم بهمنماه در برج میلاد برگزیدگان خود را خواهند شناخت، گفت: طرح تلاوت مجلسی خواست رهبر معظم انقلاب و بسیاری از دلسوزان قرآنی است که برای کیفیت بیشتر در امر تلاوت و کشف استعدادها طرحریزی شده است.
وی ادامه داد: باتوجه به آنچه که پس از پیروزی انقلاب اسلامی در مورد قرآن رخ داده است که بسیار هم موفقیتآمیز است و باعث حضور قاریان کشورهای مختلف در ایران و رشد قاریان داخلی شد بنیانگذار فرآیند رقابت در پرداختن به قرآن ایران نیست اما ما نیز در این مسیر حرکت میکنیم تا کیفیت این مسیر را بالاتر ببریم.
مسئول برگزاری پانزدهمین جشنواره تلاوتهای مجلسی تاکید کرد: تلاوتهای مجلسی برای اولینبار از حسینیه صاحبالزمان(عج) آغاز شد و باتوجه به اهمیت مردم به تلاوتهای مجلسی پس از آن دوره اول شکل خوبی در این رقابت را داشتهایم، با استقبال مردمی و باحضور خوب قاریان؛ این جشنواره کشوری شد و امید است به مرحله بینالمللی هم برسد.
نقاشیان یادآور شد: در سال گذشته جشنواره چهاردهمین دوره خود را پشت سرگذاشت و ما فجر چهارم را داشتیم که محورهای کلانی در استقبال عمومی و نهادها ایجاد کرد.
وی افزود: امسال باتوجه به شیوع ویروس کرونا با شرایط سختتری روبرو بودهایم و برگزاری مراسمها در استانها مشکلاتی را به وجود آورد و از این رو از حضور عموم خودداری و به سمت استفاده از فضای مجازی رفتیم که خوشبختانه مخاطبین بیشتری از این جشنواره بهره بردند و ۱۰۹ شهر در این جشنواره حضور یافتند.
نقاشیان خاطرنشان کرد: این جشنواره میتواند حضور مردم را بیشتر کند و باید این جشنواره سراسر کشور را در برگیرد تا بتوانیم از یک بستر کلانتری بهره ببریم.
بنابراین گزارش در ادامه داوود جعفری دبیر پنجمین جشنواره تلاوت فجر با بیان اینکه فینال جشنواره تقریبا به اتمام رسیده است، گفت: امسال یک هدف خاص را در جشنواره آغاز کردیم، ابتدا تصور براین بود باوجود شیوع کرونا امکان برگزاری حضوری جشنواره را نخواهیم داشت، ستادهای اجرایی در ۱۰۹ شهر توسط خود مردم فعال شد، در مهرماه به صورت حضوری جشنواره به پیش رفت اما در اواخر مهرماه به شکل هم حضوری و هم مجازی جشنواره را به پیش بردیم.
وی ادامه داد: در دورههای گذشته در استانها و شهرستانها برای دعوت قاریان و میهمانان نزدیک به هزار نفر حضور پیدا میکردند، اما با فضای مجازی خوشبختانه هرخانه یک جشنواره تلاوت مجلسی شد، در امر آرا مردمی و مشارکت قاریان؛ فضای مجازی کمک بیشتری به ما کرد و بالغ بر سه میلیون بازدید از جشنواره را رقم زد.
جعفری ابراز کرد: در این دوره بخش حفظ و ترتیل نیز به قرائت اضافه شد، البته قرائت سال پیش فقط بزرگسالان بود اما امسال قرائت زیر ۱۷سال را نیز برگزار کردیم. برای انتخاب حافظ سال کشور نیز آزمون را منوط به ۶سوال نکرده بلکه حافظ برتر ۵جزء را باید آزمون میداد، امسال ۴۷۴نفر در حفظ، ۳۷ نفر در بخش قرائت حضور پیدا کردند، اما بخش جذاب امسال بخش شکوفهها(زیر ۱۷سال) بود.
پورمعین دبیر اجرایی پنجمین جشنواره تلاوت فجر نیز در ادامه این نشست تصریح کرد: اختتامیه این دوره سوم بهمنماه ساعت۱۵ در برج میلاد برگزار خواهد شد، تقریبا ۱۵۰میهمان در این مراسم حضور خواهند یافت، برنامههای هنری، سمعی و بصری برای میهمانان و مردم در منازل نیز خواهیم داشت. البته عبدالهادی فقهیزاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان میهمان ویژه این مراسم خواهد بود، همچنین جمعی از نخبگان قرآنی، ورزشی و عرصه فیلمسازی هم در این مراسم حضور خواهند داشت.
وی بیان کرد: به خاطر محدودیت تردد در تهران این مراسم ۱۹:۳۰ به پایان خواهد رسید. برگزیدگان این دوره نیز لوح تقدیر، قرآن نفیس و وجه نقدی بین ۱۰ الی ۲۰میلیون تومان دریافت خواهند کرد. در این دوره یکی از قاریان بینالمللی به عنوان میهمان خارجی نیز حضور خواهد داشت. البته به برگزیدگان بینالمللی هم هزار دلار خواهیم داد.
پورمعین خاطرنشان کرد: ۳۷مسابقه بینالمللی قرآنی در جهان برگزار میشود، روند بسیاری از این مسابقات تکراری و سنتی است، اما جشنواره تلاوت مجلسی برخلاف سایر مسابقات منتخبین خود را از بین مردم و با داوری مردمی دارد، ویژگیهای مجلسی با بسیاری از اصول فنی مخالفت ندارد اما امید است این مسابقه بتواند الگوهای جدیدی را ارائه کند.
خالدی مدیر رسانهای پنجمین جشنواره تلاوت فجر در مورد نحوه پوشش رسانهای این جشنواره بیان کرد: پخش زنده مراسم جمعه از شبکه و رادیو قرآن و همچنین شبکه سحر پخش خواهد شد. پوشش برونمرزی این جشنواره از اهمیت خاصی برخوردار است، مدیران برون مرزی به ما قول مساعدت دادند تا پوشش این مراسم را داشته باشند که خوشبختانه شبکههای اردو، بوسنی، کردی و فرانسه این مجلس را پوشش خواهند داد و قرار است یک ساعت برنامه مستند نیز از این مسابقات تهیه و پخش کنند.
نظر شما