فرهنگ سازی فرائض الهی از جمله زکات، نیازمند جدیت است

مدیرکل امور اجرایی زکات کشور گفت: در بحث فرهنگ سازی، تبلیغ و ترویج و تبیین فرائض الهی از جمله زکات باید جدیت داشته باشیم و مردم بدانند این خیرات و زکواتی که ادا می کنند، به دست چه کسی می رسد و کجا مصرف می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، حجت الاسلام محمدطاها مهری چهارشنبه (اول بهمن) در نشست زکات استان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا به ویژه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و همراهانش، گفت: خدا را شاکر هستیم که امروز توفیق داشتیم تا در سرزمین کریمان و مهد دلاوران و دلاور مردان حضور پیدا کرده و پیرامون جایگاه عظیم فریضه الهی زکات صحبت کنم.

 

 

مدیرکل امور اجرایی زکات کشور ادامه داد: جایگاه الهی و عظیم فریضه واجب زکات در آیات و روایات آمده و هرکجا در قرآن به اقامه نماز اشاره شده بحث زکات هم آمده که نشان از این است این فریضه عظیم الهی چه جایگاه والا و بالایی دارد.

 

 

وی بیان کرد: در جمهوری اسلامی ایران و انقلاب اسلامی در بحث زکات، قانونی در سال 90 در 7 ماده و چند تبصره به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و شورای عالی زکات را تصویب کرده که 11 سازمان، نهاد و وزارتخانه عضو شورای عالی زکات هستند و دبیری شورای زکات با کمیته امداد امام خمینی(ره) در کشور است لذا اگر دبیرخانه کمیته امداد امروز این افتخار را دارد که متولی جمع آوری فریضه الهی زکات شود، قانون این متولی را مشخص کرده است.

 

 

حجت الاسلام مهری اظهار کرد: در 10 ماهه اول سال جاری در کل کشور بیش از هزار و 100 میلیارد تومان زکات جمع آوری شده که اعم از واجب، مستحب، کفارات و فطریه است و این زکوات در همانجایی که جمع آوری می شوند، هزینه می شود؛ اگر زکات در محله، روستا، بخش، دهستان و استان جمع آوری می شود در همان محله هزینه می شود.

 

 

وی خاطرنشان کرد: در 10 ماهه سال جاری حدود 45 میلیارد تومان زکات جمع آوری شده استان کرمان است که رشد قابل توجهی داشته و علیرغم خشکسالی، مشکلات معیشتی و اقتصادی و گرفتار شدن کشور به ویروس منحوس کرونا واقعأ این ارقام، اعداد و عملکرد جای تقدیر و تشکر دارد.

 

 

مدیرکل امور اجرایی زکات کشور با بیان اینکه مردم نسبت به ادای واجب و تکلیف شرعی خود حساس هستند، خاطرنشان کرد: ما واقعاً در بحث فرهنگ سازی، تبلیغ و ترویج و تبیین فرائض الهی از جمله زکات باید جدیت داشته باشیم و مردم بدانند این خیرات و زکواتی که ادا می کنند، به دست چه کسی می رسد و کجا مصرف می شود؟ که این همان فرهنگ سازی، ترویج و تبلیغ و تبیین است که در این راستا سازمان صدا و سیما و همچنین روحانیون در حوزه های عملیه و مبلغین می توانند در این امر ما را کمک کنند.

 

 

وی افزود: تفاهم نامه ای با سازمان تبلیغات اسلامی برای استفاده از مبلغین در امر زکات داریم تا در بحث فرهنگ سازی، ترویج و تبلیغ است که امام محله و روستا در این امر الهی می توانند ما را کمک کنند.

 

 

حجت الاسلام مهری ادامه داد: استان کرمان از 2 جنبه حائز اهمیت و قابل توجه است؛ اول اینکه ظرفیت اقلام زکویه استان کرمان بیش از این ها است و مردم در این زمینه می توانند کمک کنند و با اطلاع رسانی می توانیم به نتایج خوبی برسیم.

 

 

وی بیان کرد: امیدواریم بتوانیم جایگاه این فریضه واجب الهی را برای مردم و کسانی که این ظرفیت در آن ها هست را تشریح کنیم تا از قِبَل این فرهنگ سازی و ترویج و تبلیغ، دستاوردهای خوبی داشته باشیم که به فرموده امام صادق(ع) اگر بحث ادای واجب الهی زکات در جامعه ما انجام بگیرد، نباید در جامعه اسلامی هیچ فقیری وجود داشته باشد.

 

 

مدیرکل امور اجرایی زکات کشور در پایان گفت: کشور ما در شرایطی است که مسائل مربوط به معیشت و اقتصاد، گریبان گیر اقشار ضعیف جامعه شده لذا می توان با ادای واجب الهی هم بخشی از مشکلات جامعه فقرا، ضعفا و مستمندان راحل و فصل کنیم و هم اینکه فریضه واجب الهی زکات را ادا کرده باشیم و امیدواریم بتوانیم در این فریضه واجب الهی قدم های بهتر و موثری برداریم.

کد خبر 1017559

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha