به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان، «علیرضا آشناگر» در جلسه شورای اداری استان سمنان ضمن بیان اینکه رفع مشکلات آب مهمترین مطالبه مردم استان سمنان است،گفت: این استان موقعیت خوبی برای توسعه دارد ولی شکننده است چرا که نیازمند تامین آب است و با کمبود جدی آب مواجه است.
استاندار سمنان باتأکید براینکه استان سمنان به دلیل برداشت آبهای زیرزمینی با پدیده فرونشست مواجه است و آب سطحی نیز در استان سمنان نیست ادامه داد: متوسط بارندگی در استان سمنان ۱۳۰میلیمتر و کمتر از میانگین کشوری است و در مقابل، تبخیر آب در استان بالا است و استان سمنان برای رفع مشکل کم آبی نیازمند تامین آب بین استانی است.
وی با اشاره به اینکه ۹۹ درصد چاههای کشاورزی استان سمنان مجهز به کنتور هوشمند است و طرح تعدیل نیز در حال اجرا می باشد اما بیشتر از این امکان فشار بر کشاورزان نیست اظهارداشت: ۸۰ درصد پهنه استان سمنان را کویر تشکیل میدهد و فقط در ۲۰ درصد پهنه استان جمعیت ساکن است و امکان جذب جمعیت و ارائه خدمات به سرریز جمعیت تهران با تامین آب وجود دارد.
آشناگر با اعلام اینکه تامین ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب از فلات مرکزی برنامهریزی و پیشبینی شد افزود: در این زمینه تخصیص و مجوز محیط زیست گرفته شده طرح تامین مالی نیز تهیه شده ولی اجرای طرح باید از منابع غیر دولتی باشد.
استاندار سمنان بیان کرد: چالش اجرای طرح انتفال آب این است که باید صنعت و دولت تضمین مصرف در بخش صنعت و آشامیدنی بدهد و علاوه بر آن مشکلات اجتماعی نیز در اجرای این طرح وجود دارد.
وی تصریح کرد:احداث سد فینسک از منابع داخلی استان که سرریز به استان دیگر میشود راهکار دیگر رفع مشکل کمآبی است که مخالفت اجتماعی بدون منطق پشت آن است.
آشناگر تصریح کرد: طرح آب شرب شاهرود ۱۲ سال است به دستور دادستان علی آباد متوقف و ۳۲ میلیارد تومان به قیمت آن روز هرینه و ۱۰درصد کار باقیمانده امید است با حضور رئیس قوه قضاییه این گره گشوده شود.
استاندار سمنان در ادامه با بیان اینکه شهرستانهای استان سمنان تماماً دارای سند آمایش هستند اضافه کرد: برای روستاهای این استان نیز سند توسعه روستایی تهیهشده است و ۷۰ درصد از روستاهای این استان دارای سند توسعه روستایی است.
وی در خصوص دیگر ظرفیتهای استان سمنان گفت: در این استان ظرفیتهای خوبی در حوزه معدن وجود دارد و در زمینه برخی مواد معدنی استان سمنان دارای رتبههای برتر است.
آشناگر با بیان اینکه نیاز است در زمینه فرآوری مواد معدنی اقداماتی در این استان انجام شود گفت: خام فروشی و عدم فرآوری یکی از مشکلات موجود در استان سمنان است.
استاندار سمنان اضافه کرد: باید با جلوگیری از خامفروشی زمینه ایجاد ارزشافزوده بیشتری از مواد معدنی را فراهم کرد.
وی همچنین افزود: استان سمنان در بخش کشاورزی نیز دارای ظرفیتهای مطلوبی است بهطوریکه در محصولاتی مانند پسته در کشور حرف برای گفتن دارد.
آشناگربا بیان اینکه استان سمنان با بیان اینکه این استان جزو استانهای صنعتی محسوب میشود اضافه کرد: این استان دارای ۲۶ شهرک صنعتی، سه منطقه ویژه، تجاری و تعداد متعددی ناحیه صنعتی است.
استاندار سمنان در ادامه با اشاره به اینکه این استان ظرفیتهای مطلوبی در حوزه گردشگری، کشاورزی، صنعت و معدن دارد، تصریح کرد: تولید ناخالص داخلی در استان سمنان بر اساس آمار سال ۹۸ حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان و در سال ۹۷ برابر با ۱۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بود.
وی خاطرنشان کرد: در سال جاری این رقم به مبلغ ۱۵ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان رسید که با جمعیت ۷۰۰ هزارنفری استان سمنان رقم نسبتاً خوبی است و این در حالی است که تولید ناخالص داخلی برای هر نفر ۲۱ میلیون تومان است.
آشناگر در ادامه بابیان اینکه نرخ باسوادی استان سمنان بالای ۹۲ درصد است که دارای رتبه سوم کشور از این لحاظ هستیم، تأکید کرد: نرخ بیکاری بر اساس آمار سال ۱۳۹۸ برابر با ۸.۱ درصد است که این استان دارای موقعیت بسیار خوبی در کشور از این لحاظ است و همواره دارای رتبه اول تا سوم کشور است.
استاندار سمنان با اشاره به اینکه نرخ تورم در استان بر اساس آخرین آمار اعلامشده از نرخ تورم کشور پایینتر است، گفت: شاخص محیط کسبوکار که گام یار مهمی برای جذب سرمایهگذاری در استان سمنان محسوب میشود در جایگاه اول کشور و حدود ۵.۴۳ است.
وی عنوان کرد: با توجه به رتبه کشور که چیزی معادل ۶.۵ است وضعیت خوبی بشمار میرود، تصریح کرد: شاخص تأمین رضایتمندیهای عمومی مردم هم در وضعیت مناسبی است و جزو استانهای برتر کشور بودیم و از این بابت در جشنواره شهید رجایی در سال گذشته از خدمات دستگاههای اجرایی در استان رسماً تقدیر شد.
نظر شما