معرفی برترین قاری مجلسی‌خوان کشور سال ۹۹ در پانزدهمین جشنواره «تلاوت‌های مجلسی»

اختتامیه پانزدهمین جشنواره «تلاوت‌های مجلسی»با عنوان فجر تلاوت برای انتخاب برترین قاری مجلسی‌خوان کشور در سال ۱۳۹۹ با معرفی برگزیدگان در سالن همایش‌های برج میلاد تهران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مراسم اختتامیه مرحله نهایی جشنواره مردمی تلاوت‌های مجلسی با عنوان فجر تلاوت برای انتخاب برترین قاری مجلسی‌خوان کشور در سال ۱۳۹۹ امروز مصادف با سوم بهمن‌ماه با حضور جمعی از چهره‌های مختلف فرهنگی، مسئولان امور قرآنی، نخبگان، خیرین، خادمان قرآن کریم، هنرمندان و ورزشکاران در مرکز همایش‌های برج میلاد تهران برگزار شد.

 

 

مخاطب قرآن همه انسان ها هستند

بنابراین گزارش، محمدجواد حق‌شناس،  رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در اختتامیه پانزدهمین جشنواره مردمی تلاوت‌های مجلسی با اشاره به آیه نهم سوره حجر «إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّکْرَ وَ إِنَّا لَهُ لَحَفِظُونَ؛ همانا که ما نازل کردیم قرآن و ذکر را و همانا به درستی ما هستیم که از آن محافظت خواهیم کرد» گفت: این رمز مانایی و ماندگاری این معجزه الهی است. شاید این تعبیر بسیار دقیقی باشد که قرآن، آخرین معجزه خداوندی است که توسط آخرین پیامبرش بر انسان و بشریت نازل شد. مخاطب قرآن تنها جمع قلیلی از مؤمنان یا مسلمانان نیستند، بلکه همه انسان‌ها هستند.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه قرآن، کتابی است که برای نجات بشریت، برای رهایی انسان از شرک و طغیان نازل شده است،‌گفت: این محکم‌ترین، ارزشمندترین و والاترین سندی است که همه بشریت مخاطب او هستند و در قبال او باید گوش شنوا و قلب آماده برای پذیرش، داشته باشند. در این مسیر، وظایفی که ما مسلمانان در برابر قرآن به عنوان امانتی که امروز بر دوش یکایک ما قرار دارد، داریم، این است که بتوانیم برای گسترش بیش از پیش آن بیشترین هم و غم خود را به کار گیریم.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران خاطر نشان کرد: شاید یکی از ستم‌هایی که از سوی ما مسلمانان بر قرآن روا شده، رویکرد انحصارگرایانه به قرآن بوده است. اگر در درون بپذیریم که قرآن به همه تعلق دارد، علی‌القائده باید برای افزایش حضور قرآن و مخاطبان قرآن در جامعه بیش از پیش تلاش کنیم. خدمت به قرآن این نیست که آن را تنها محدود به ماه رمضان و مجالس ترحیم برای آمرزش مردگان کنیم. قرآن نباید تنها زینت‌بخش مجالس سوگ ما باشد. سؤال اینجاست که چرا نباید قرآن را در شادی‌ها، جشن و سرور و مناسبت‌های مهم زندگی و در متن زندگی باشد؟ چه کسی گفته است که قرآن را باید تنها در جمع محدود خواند؟ آیا این ستم به قرآن نیست؟

حق‌شناس با تاکید بر اینکه رویکرد جشنواره تلاوت های کجلسی که بیش از یک دهه برگزار می‌شود، ترویج قرآن در سطح جامعه است، گفت: به سهم خودم از همه عزیزانی که تلاش وافری در این عرصه داشتند، تشکر می‌کنم. اگر بتوانیم از همین مسیر، زمینه گسترش قرآن را در میان همگان فراهم کنیم، قطعاً قرآن مسیر خودش را باز خواهد کرد و اثر خودش را خواهد گذاشت.

 

حق تلاوت جز در عمل به قرآن میسر نیست

دکتر عبدالهادی فقهی‌زاده؛‌ معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیگر سخنران این مراسم قرآن را عامل بیداری از غفلت و یادآور حقیقت دانست و گفت: قرآن، عامل شفاعت و برداشتن سنگ‌ها و موانع از پیش و پای دل و جان است. قرآن با مدارا درک می‌شود و نسبتی با بخش‌نامه و زور ندارد. دینداری خالصانه در همه ادیان صرفاً بر پایه عشق، علاقه، خواستن و دوست داشتن است. پس قرآن، رحمت است و بزرگترین رحمت خدا افاضه نور و زندگی است.
 
فقهی‌زاده با اشاره به آیه از قرآن که در آن آمده است، اگر این امکان نیست که همه مردم و مخاطبان قرآن، پا به دانش‌طلبی قرآن و آیین اسلام بگذارند، دست کم عده‌ای از هر قوم و قبیله در هر زمان در راه خدا جهت آموختند، مهاجرت کنند و دوباره برگردند و اسباب آموزه‌های قرآن را فراهم کنند، گفت: همه آنچه که قرآن در وصف خودش بیان کرده و در هدف نزول قرآن یادآور شده است، جنبه معارفی دارد تا زمینه عمل به قرآن را فراهم کند. تعقل کامل دین، زمانی تحقق پیدا می‌کند که تفقه در دین به تحقق برسد در این میان آنچه که به‌عنوان آموزگاران قرآن به آن مأموریم، تفقه قرآن است؛ قرآن را باید به‌مانند پازلی در نظر گرفت که هر کدام از علوم و فنون دینی، قطعه‌ای از آن را شکل می‌دهند.


معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه علوم قرآنی شامل چند بخش است که همه این علوم ابزار هستند تا ما را به حقیقت برسانند، گفت: همه علوم قرآنی درصدد خدمتگزاری به آستان مقدس قرآن و شناخت آن هستند. ما نیز موظف به ادای خدمت به آستان مقدس قرآن هستیم، چراکه قرآن، سامان‌بخش همه پریشانی‌ها و دشواری‌ها در میان انسان دیروز، امروز و فرداست.
وی با اشاره به اینکه علوم آلی و اصالی مکمل یکدیگر هستند و گام به گام مخاطبان قرآن را همراهی می‌کنند و به آستان قدسی می‌رسانند، اظهار کرد: همه در مقابل معنای قرآن مسئول هستیم. چه شایسته‌تر اینکه علوم آلی و اصالی را در خدمت به یکدیگر و با هم به کار گیریم و در شریان فرهنگ دینی در برخورد با جامعه استفاده کنیم.

 

 

برگزیدگان رشته ترتیل بزرگسالان+سیدحجت ترحمی برترین مرتل خوان سال ۹۹

بنابراین گزارش در ادامه مراسم اختتامیه مرحله نهایی جشنواره مردمی تلاوت‌های مجلسی برترین های هر رشته معرفی شدند و بر این اساس در رشته قرائت ترتیل بزرگسالان، مجتبی قدبیگی، محمدجواد جاوری، سیدمحمد کرمانی، محمد نوران از تهران و یوسف قنبری از زنجان حائز رتبه اول شدند و در نهایت سیدحجت ترحمی از خراسان رضوی به عنوان برترین مرتل سال ۱۳۹۹ معرفی شد. به هر کدام از این برگزیدگان، تندیس، لوح تقدیر و هزینه ضبط یک دوره ترتیل کل قرآن کریم طی مدت یک سال، اهدا شد.

 

 

بنابراین گزارش، امیدرضا پرنلو از استان تهران استعداد برتر رشته قرائت ترتیل، در این دوره جشنواره مردمی تلاوت‌های مجلسی حائز مقام شایسته تقدیر شد.
 

فنی‌ترین قاری در رشته قرائت تحقیق بانوان، زینب علایی از تهران شناخته شد.
 
همچنین محمدسعید علم‌خواه از قم به عنوان برترین قاری نوجوان در رشته قرائت تحقیق و محمدامین کهن از خراسان رضوی، فنی‌ترین قاری نوجوان شناخته شدند.

در رشته حفظ قرآن، برترین حافظ و نفر اول این دوره از مسابقات، محمدرسول تکبیری معرفی شد و شایسته تقدیر و رتبه دوم این بخش مشترکا به سعید شاهرخی و رضا گلشاهی رسید.
 
پدیده حفظ قرآن کریم این دوره از جشنواره، امیرهادی بایرامی، نوجوان روشندل از استان اردبیل معرفی شد.

 

 

برگزیدگان رشته قرائت تحقیق بزرگسالان

در رشته قرائت تحقیق در بخش بزرگسالان، شش نفر انتخاب شدند که یک نفر جایگاه نخست و پنج نفر مشترکاً رتبه دوم را کسب کردند. امین عبدی از استان کرمانشاه به عنوان نفر اول قرائت تحقیق بزرگسالان انتخاب شد و سعید عبدی و حسین شالچی از تهران و سیدجاسم موسوی از خوزستان و در نهایت سیدمحمد طا‌هایی از مازندران و ابراهیم عقیلی از استان خراسان رضوی، رتبه دوم این بخش را به خود اختصاص دادند.

در این دوره حمید رحیمی، قاری و مدرس قرآن از استان تهران در اخلاق‌مداری قرآنی، شایسته تقدیر شناخته شد.
 
سروش عظیمی از استان خراسان رضوی به عنوان برترین دبیر کشوری و یوسف جعفرزاده، از هرمزگان، بهترین دبیر مرحله استانی دوره پانزدهم معرفی شدند.
 
برترین استان‌ها در اجرای برگزاری جشنواره پانزدهم به ترتیب آذربایجان شرقی، مازندران، زنجان، البرز و یزد معرفی شدند.

 

 

 

برگزیده اولین دوره بخش بین‌الملل از مراکش

نفرات برتر بخش بین‌الملل جشنواره تلاوت‌های مجلسی معرفی شدند و در بین شرکت‌کنندگان زکریا الزیرک قاری اهل کشور مراکش به عنوان نفر برگزیده اولین دوره بخش بین‌الملل جشنواره معرفی شد.

بخش بین‌الملل جشنواره تلاوت‌های مجلسی امسال برای اولین‌بار برگزار شد و پس از اعلام فراخوان جشنواره استقبال جالبی از آن به عمل آمد تاجایی که ۱۵۰ اثر از نقاط مختلف جهان به دبیرخانه ارسال شد.

در اولین دوره بخش بین‌الملل جشنواره تلاوت‌های مجلسی چهره‌هایی چون عبدالفتاح طاروتی، احمد ابوالقاسمی و سیدعباس انجام، سعید مسلم از تونس و حسین همدان از لبنان قضاوت کردند و مهدی دغاغله رئیس هیأت داوران بود.

شایان ذکر است؛‌مجموع کل آرای مردمی در این دوره از جشنواره دو میلیون و ۷۰۰ هزار رأی بود.

کد خبر 1018243

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha