آمریکا دیگر قدرت برتر نظامی نیست/گفت‌وگوی تلفنی بایدن با جانسون درباره ایران

سرباز باشیم نه سربار، تشریفات اعطای قرارداد در لایحه مشارکت عمومی مسکوت مانده است، گفت‌وگوی تلفنی بایدن با جانسون درباره ایران، سیستم سیاسی آمریکا با ترامپ همخوانی نداشت، آمریکا دیگر قدرت برتر نظامی نیست برخی از اخبار سیاسی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، سرباز باشیم نه سربار، تشریفات اعطای قرارداد در لایحه مشارکت عمومی مسکوت مانده است،  گفت‌وگوی تلفنی بایدن با جانسون درباره ایران،  سیستم سیاسی آمریکا با ترامپ همخوانی نداشت، آمریکا دیگر قدرت برتر نظامی نیست از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در یکشنبه ۵ بهمن است.

سرباز باشیم نه سربار

محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در توییتر نوشت: سرباز، قلب میهن است. سرباز راهور یا ‎سرباز مرزبانی که از راننده یک مقام‌ مملکت، کارت شناسایی یا مجوز تردد بخواهد، نه تنها کار بدی نکرده بلکه به وظیفه خود عمل نموده و شایسته تقدیر است. سرباز باشیم نه ‎سربار.

 

 

تشریفات اعطای قرارداد در لایحه مشارکت عمومی مسکوت مانده است

برنامه «بی قاب بی نقاب» با موضوع قانون برگزاری مناقصات و قراردادهای مشارکت عمومی_خصوصی با حضور شهرام حلاج، پژوهشگر طرح های عمرانی و معاملات عمومی مرکز پژوهش های مجلس روانه آنتن شد.

حلاج در آغاز گفت: چه خصوصی سازی و چه مشارکت عمومی_خصوصی که در آن پای حقوق مردم در میان باشد و این دارایی مورد معامله باشد قواعد کلی ثابت است و در تمام دولت های دنیا حساسیت در این بخش به شدت بالاست.

وی تاکید کرد: بر اساس پژوهش های جهانی، معاملات دولتی پرمفسده ترین مقوله در حکمرانی دولتی است، یعنی بالاترین میزان رشوه در این حوزه مبادله می شود.

این پژوهشگر طرح های عمرانی خاطر نشان کرد: مهمترین نقد وارد به لایحه این است که، مسئله تشریفات قرارداد در مشارکت عمومی_خصوصی به شدت مسکوت مانده است، یعنی لایحه در دوره ای که تشکیل قرارداد یا فرآیند واگذاری یا اعطای قرارداد نامیده می شود به شدت ضعف دارد و تقریبا چیزی درباره آن نگفته است‌.

حلاج در ادامه مصاحبه با رادیو گفت‌وگو، با اشاره به حضور کارشناس صندوق بین المللی پول در جلسات تدوین لایحه مشارکت عمومی_خصوصی گفت: این کارشناس هم عقیده داشت با توجه به حجم لایحه، دست کم دو صفحه و نیم برای تشریح تشریفات تشکیل قرارداد لازم است.

وی ادامه داد: ماده 89 قانون محاسبات عمومی کشور که قانون مادر در حوزه مالی و محاسباتی است عنوان می کند؛ مجلس باید تشریفات معاملات یعنی مناقصه و مزایده را تعیین کند در حالی که در لایحه در این باره سکوت شده است. لایحه جدید تمام قوانین قبلی را ملغی کرده است و عنوان می کند تمام کارها بر مبنای دستورات لایحه خواهد بود که بعدا اعلام می شود.

 

گفت‌وگوی تلفنی بایدن با جانسون درباره ایران

کاخ سفید با انتشار بیانیه ای از گفت وگوی تلفنی جو بایدن  رئیس جمهور آمریکا و بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس خبر داد. بایدن و جانسون در این گفت وگوی تلفنی  درباره ایران، روسیه و چین به بحث و رایزنی پرداخته اند.

دو طرف همچنین بر لزوم همکاری دو کشور درخصوص اولویت های سیاست خارجی، شامل ایران، روسیه و چین تاکید کرده اند.

 

سیستم سیاسی آمریکا با ترامپ همخوانی نداشت

صادق خرازی، کارشناس ارشد مسائل بین الملل در برنامه نگاه یک شبکه یک سیما گفت: جامعه آمریکا قدرت بازسازی دارد و از وقایع اخیر درس های بزرگی گرفت. در آمریکا شکاف طبقات اجتماعی و سیاسی جدی وجود دارد. ترامپ یک پدیده خاص و ویژه ای بود و ظهورش توام با ادبیات نژاد پرستی، خارجی ستیزی ، بیگانه ستیزی، اسلام ستیزی، اسلام هراسی و ایران هراسی بود.


کارشناس ارشد مسائل بین الملل ادامه داد: او طرفداران زیادی را جمع کرد و میزان رأی به آقای ترامپ از دوره قبل خودش بیشتر بود اما شکست خورد. علت شکست ترامپ این بود که در آمریکا هم عرض چنین توحش سیاسی، یک بلوغ نخبگان هم شکل گرفت.


او با اشاره به اینکه باید دشمن خود را به خوبی بشناسیم, گفت: نباید تصور کنیم آمریکا به زودی فرو می پاشد زیرا خودکامگی در مقابل سیستم آمریکا نمی تواند دوام بیاورد و آقای ترامپ نماد این خود کامگی بود و در هر کاری به صورت قانونی و غیر قانونی تصرف می کرد و نماد بازی در سیستم، آقای بایدن و مجموعه دموکرات ها بودند.


خرازی با اشاره به سابقه 40 ساله سیاسی آقای ترامپ گفت: اکنون امپراطوری سناتورها در دورن سیستم آمریکا پدید آمده است اما کار آن ها خیلی سخت است.


وی افزود: در دوره روسای جمهور دموکرات, چالش جدی و بحران طبقاتی در آمریکا نبود اما اکنون بحران جدی در این زمینه وجود دارد.


این کارشناسی ارشد مسائل بین الملل گفت: در درون هیئت حاکمه آمریکا چه جمهوری خواه و چه دموکرات؛ از آقای ترامپ استقبال نکردند و نتیجه آن پیروزی بایدن بود.


خرازی با تاکید بر اینکه سیستم سیاسی آمریکا با آقای ترامپ همخوانی نداشت، افزود: از داخل حزب جمهوری خواه، بسیاری از روسای جمهور در مراسم تحلیف آقای بایدن شرکت کردند و در واقع یک تودهنی به آقای ترامپ زدند.

 

آمریکا دیگر قدرت برتر نظامی نیست/ترامپ افول آمریکا را تسریع کرد

حسین شریعتمداری با حضور در برنامه ”نگاه یک“ شبکه یک سیما با اشاره به اینکه ماجرای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هنوز تمام نشده است، افزود: خیلی‌ها وضع کنونی آمریکا را با جنگ داخلی این کشور در سال‌های ۱۸۶۱ تا سال ۱۸۶۴ مقایسه می‌کنند و این دو مشابهت‌هایی دارند. شرایط کنونی آمریکا بسیار شکننده است و ماجرای انتخابات آن هنوز تمام نشده و تمام شدنی نیست.


کارشناس ارشد مسائل سیاسی ادامه داد: در آن زمان جنگ میان شمال و جنوب آمریکا بود و علت جنگ این بود که ایالت‌های شمالی بر تولیدات داخلی تکیه می‌کردند، اما ایالت‌های جنوبی، تاجر بودند و برده‌های زیادی داشتند.


شریعتمداری اضافه کرد: ایالت‌های شمالی قانونی تصویب کردند و تعرفه‌های واردات کالا را چندین برابر بالا بردند و جنوبی‌ها از این موضوع نگران شدند و ایالت‌های جنوبی اعلام استقلال کردند سپس جنگ میان ایالت‌های شمالی و جنوبی آغاز شد. درگیری آن‌ها ناشی از دو دیدگاه با دو خاستگاه بود.


شریعتمداری افزود: اکنون ترامپ تنها نیست و ۷۵ میلیون رأی دارد و رقیب بسیار قوی است و حاضر نیست که از صحنه کنار برود و این نخستین بار است که در آمریکا مراسم تحلیف در حالی برگزار شد که در واشنگتن، حکومت نظامی است.


وی با بیان اینکه حتی دولت به گارد ملی هم اعتماد ندارد، اضافه کرد: سوابق تک تک ۲۵ هزار تن از گارد ملی مستقر در واشنگتن را بررسی کردند و نگران این بودند که این گارد ملی از ترامپ حمایت کند.


 شریعتمداری با اشاره به سخنان برخی از اندیشمندان آمریکایی گفت: ریشه آمریکا پوسیده است و ترامپ افول آمریکا را تسریع کرد.

 

کارشناس ارشد مسائل سیاسی هم گفت: اتفاقات اخیر آمریکا فقط در دایره دو حزب دموکرات و جمهوری خواه نیست زیرا پایگاه رأی ترامپ، دیگر جمهوری خواه نیست بلکه قشری از توده های مردم است .

 

 

 

 

کد خبر 1018294

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha