سالانه 20 هزار کودک به کانون های اصلاح و تربیت کشور معرفی می شود

دبیر کارگروه حمایت از حقوق کودکان شمالغرب کشور گفت: معرفی سالانه بیش از 20هزار کودک و نوجوان به کانون های اصلاح و تربیت کشور آمار بالایی برای کشور است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، در نخستین نشست کارگروه حمایت از حقوق کودکان شمالغرب کشور، با بیان اینکه کودکان آسیب پذیرترین گروه در جوامع انسانی هستند، گفت: کودکان نخستین کسانی هستند که در معرض هجوم مستقیم انواع ناگواری ها، فشارها و مشکلات ناشی از زندگی بزرگ ترها قرار می گیرند و آن را تحمل می کنند.

 

دکتر صادق ملکی آوارسین با بیان اینکه امروزه میلیون ها کودک به خاطر بی سرپرستی، آوارگی های ناشی از جنگ و بلاهای طبیعی، تغذیه نامناسب، آلودگی به انواع بیماری های خطرناک، اعتیاد والدین و مشکلات ناشی از طلاق، یا در شرایط دشواری به سر می برند، افزود: بیشتر این کودکان در چنگال افراد پلید به انواع سو استفاده های انسانی ، کودک آزاری ، تنبیه بدنی ، توزیع مواد مخدر و کار اجباری تن می دهند و به تعبیری بهتر، حقوق آنها نقض می شود.


دکتر ملکی با بیان اینکه کودکان تریبونی برای طرح مسائل شان ندارند، افزود: کارگروه حمایت از حقوق کودکان شمالغرب کشور می تواند به محفلی برای دفاع از حقوق کودکان مبدل شود و در کنار آن دفتر منطقه 7 کمیسیون حقوق بشراسلامی بایستی تلاش کند کمیته پیگیری جهت حمایت از حقوق کودکان تشکیل دهد.

 

دبیر منطقه 7 کمیسیون حقوق بشراسلامی نیز در این نشست با بیان اینکه کودک آزاری و کودکان خیابانی محور مباحث کارگروه حمایت از حق کودکان شمالغرب کشور در تبریز را تشکیل داده است، افزود: سازمان ها و نهادهای متولی حقوق کودکان شایسته است نسبت به شناسایی عوامل اصلی ناهنجاری های رفتاری موجود در مورد کودکان تلاش مضاعف کنند.

 

وحید کاظم زاده با بیان اینکه کودکان بزرگترین قربانیان ناهنجاری ها در جوامع بشری هستند افزود: درسراسر جهان و همچنین در کشورمان، کم نیستند کودکانی که حقوق آنها به انحا مختلف تضییع می شود، چه بسیارند خانواده هایی که قادر به تامین نیازهای اولیه و ضروری کودکان خویش نیستند و چه بسیارند خانواده هایی که از صفا و محبت در آنها خبری نیست و رفتار صحیح با کودکان را نیاموخته اند وکودکان خود را موردخشونت و آزار جسمی یا روحی قرار می دهند.

 

مهندس کاظم زاده با بیان اینکه شاید روزی نباشد که در رسانه ها و مطبوعات داخلی کشورمان گزارش های مفصلی از کودک آزاری بچشم نخورد ادامه داد: این گزارش ها پرده از واقعیت های تلخی بر می دارد که همانا فقدان آگاهی خانواده ها نسبت به وظایفی که در قبال کودکان بر عهده دارند و نیز ناکافی بودن حمایت های اجتماعی از این کودکان آسیب پذیر ، اسباب کودک آزاری و بوجود آمدن کودکان خیابانی را در کشور فراهم ساخته است.

 

دبیر منطقه 7 کمیسیون حقوق بشراسلامی با اشاره به اینکه کودکان به خودی خود نمی توانند استیفای حقوق خود کنند افزود: این وظیفه بزرگترها است که ضمن آگاهی بر حقوق کودکان ، نسبت به احقاق آن در جامعه تلاش کنند.


وی با بیان اینکه کارگروه حمایت از حقوق کودکان شمالغرب کشور برغم برگزاری جلسات، صدور بیانیه ها و نشست های گوناگون در 4 سال گذشته، آنچنانکه شایسته کودکان جامعه باشد اقدام درخوری در حمایت از نونهالان در منطقه 7 نداشته است، افزود: در آذرماه سال 88 فکر می کردیم که کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان آذربایجان شرقی می تواند مسئولیت پیشبرد برنامه های کارگروه را برعهده گیرد ولی عدم تحرک و تغییر مدیریت آن اجازه نداد که در این مسیر کارهای مثبتی صورت پذیرد.


پایان پیام/

کد خبر 101956

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha