به گزارش خبرگزاری شبستان، ابراهیم عزیزی، عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در برنامه «گفتگوی اقتصادی» در رابطه با اصلاح بودجه در مسیر بهبود معیشت گفت: نگاه مجموعه مجلس و دولت و حاکمیت باید توجه ویژه به امر اقتصاد و حل مشکلات مردم به ویژه گروه های آسیب پذیر باشد.
وی با اشاره به اینکه کمیسیون تلفیق تصمیمات و مصوبات بسیار خوبی در این راستا دارد افزود: اولین نکته ای که کمیسیون تلفیق در بررسی بودجه 1400 دنبال می کند تکیه به ظرفیت های درونی و قابلیت های جغرافیایی و اقتصادی کشور و جلوگیری از اتکاء بیش از حد به نفت است.
عزیزی پیگیری رونق تولید و زیرساخت های تولید را نیز از دیگر دغدغه های کمیسیون خواند و گفت: ما 35 هزار میلیارد تومان را از محل تبصره 14 فقط برای کمک به این حوزه اختصاص دادیم که 18 هزار میلیارد تومان آن برای جبران محرومیت های این بخش است.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس از تلاش مجلس در جهت تقویت بنیه اقتصادی، صنعتی و زیرساختی کشور سخن گفت و افزود: اگر این رویکرد حاکم در صحن علنی نیز دنبال شود قطعاً بودجه 1400 را می توان یک بودجه واقعی و عملیاتی و راهکاری برای خروج از این بحران ها در نظر گرفت.
وی در بخش دیگر به موضوع تعیین نرخ ارز هم پرداخت و گفت: مجلس هیچ کف و سقفی برای نرخ ارز تعیین نکرده است؛ دغدغه ما این است که دولت ارز 4200 تومانی را به اسم کالاهای اساسی به یک عده داده اما چرا قیمت مرغ باید در این حد بالا باشد؟!
عزیزی ادامه داد: متاسفانه این ارزهای 4200 تومانی عملاً به دست مردم نمی رسد و مردم هم مجبورند گوشت و تخم مرغ و مرغ و کالاهای اساسی را با قیمت های سرسام آور تهیه کنند و این، دور از انصاف و تضییع حق مردم است.
این نماینده مجلس افزایش یارانه نقدی گروه های آسیب پذیر و افزایش وام ازدواج جوانان را از تصمیمات خوب مجلس در بررسی بودجه 1400 برشمرد و گفت: افزایش 25 درصدی حقوق و مالیات پلکانی نیز از دیگر تصمیمات منطقی مجلس است.
در ادامه، دکتر همت قلی زاده کارشناس اقتصادی و بودجه گفت: طبق گزارش مرکز آمار در دی ماه تورم نقطه به نقطه به 46 درصد و تورم سالانه هم به 32 درصد رسید و متأسفانه بخش عظیمی از این افزایش قیمت ها هم در کالاهای اساسی مردم است.
وی با اشاره به وضعیت معیشتی مردم اظهار کرد: کاهش 35 درصدی مصرف کالاهای اساسی مردم از سال 90 تا 98 آماری است که مرکز پژوهش های مجلس ارائه داده ضمن اینکه نیمی از مردم ایران از نظر تغذیه ای نیز در خط فقر قرار دارند.
این کارشناس اقتصادی کاهش اقلام مصرفی مردم را نگران کننده خواند و افزود: با پرداخت 100 هزار تومان در این گرانی ها هیچ اتفاق مثبتی در سفره مردم نخواهد افتاد و اگر این روند ادامه پیدا کند انواع بیماری های جسمی در کشور شایع می شود و آن وقت باید برای این مسائل چاره اندیشی کرد.
قلی زاده تأکید کرد: همه کشور نسبت به این بودجه مسئولیت دارند و نمی توان فقط دولت یا مجلس را در این قضیه متهم کرد.
نظر شما