به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبتان، چهارمین قسمت از نمایشگاه «سیاه و سفید» از 10 تا 16 بهمن در گالری سروناز شیراز برپا می شود؛ این نمایشگاه ادامه سه نمایشگاه سیاه و سفید است که اولین آنها در سال 97 در خانه فرهنگ و هنر گویا برگزار شد و دومین نمایشگاه نیز در همین گالری در سال 98 و سومین یاه و فید مهرماه امسال در گالری آوا در تهران برگزار شد؛ آنچه درسیاه و سفید در هنرهای تجسمی به چشم می آید بیشتر راز آلودگی روحی و روانی و تضاد رنگ سیاه و سفید با بیانی حالت گرا است که همیشه فضای تصویری جذابی درهنرهای تجسمی دارد که در طول دوره های مختلف تاریخ هنر جهان شاهد آن بوده ایم، برپایی چهارمین نمایشگاه «سیاه و سفید» بهانه ای شد تا با «شمس الدین غازی» هنرمند نقاش و نمایشگاه گردان درباره این نمایشگاه به گفتگو بنشینیم که در زیر می آید:
رنگ «سیاه وسفید» در بیان مفاهیم هنری چه تاثیری می تواند داشته باشد؟
راز آلودگی روحی و روانی و تضاد رنگ سیاه و سفید با بیانی حالت گرا همیشه فضای تصویری جذابی درهنرهای تجسمی داشته که در طول دوره های مختلف تاریخ هنر جهان شاهد آن هستیم. از نقوش تصویر شده بر دیواره های غارها،تاصخره نگاری ها،طراحی و آثار چاپی در دوره های مختلف هنر غرب،تک نگاره ها در مکتب اصفهان و نقوش چاپ سنگی درایران و نگارگری های شرق دور با استفاده از مرکب و قلم،همیشه و همیشه رنگ های سیاه وسفید به عنوان عناصر بیانی قوی در هنرهای تجسمی مورد استفاده هنرمندان قرارگرفته است.این نمایشگاه با قراردادن کیفیت های متفاوت تجسمی سیاه و سفید در کنار هم سعی در دنبال کردن تاثیرات روانی رنگ های سیاه و سفید در جلوه های مختلف هنرهای معاصر وهنرمندان معاصر ایران را دارد.
در چهارمین قسمت از نمایشگاه «سیاه و سفید» چه آثاری از چه شاخه های هنرهای تجسمی به نمایش در می آید؟
دراین نمایشگاه 15 هنرمند آثار خود را در قالب نقاشی ،مجسمه، چیدمان و ویدئو آرت و پرفورمنس و فشن آرت ارائه می دهند. دراین نمایشگاه پرفورمنس چیدمان پرواز به همراه موسیقی از استاد حسین علیزاده ارائه می شود . دربخش دیگری از نمایشگاه مجموعه ای کوچک از پروژه انسان و جعبه ها ارائه می شود که شامل همکاری زهرا الهی و شمس الدین غازی است که به صورت مجسمه چیدمان و میکس مدیا آرت ارائه شده است. چیدمان دیگری نیز با عنوان جنگل سوخته ارائه خواهد شد که شامل حجم و نوشته است. که بخشی از پروژه ای با همین نام است که اشاره به آتش سوزی های اخیر جنگل های ایران دارد.
درباره پرفورمنس چیدمان «پرواز» که با موسیقی از استاد حسین علیزاده ساخته شده بیشتر توضیح دهید؟
پرفورمنس پرواز شامل بخش های مختلف ویدئو آرت و طراحی چیدمان پیراهن طلسمات است که به مفهوم رهایی و پرواز و حالات درونی و معنوی انسان در دنیای معاصر اشاره دارد. این پرفورمنس حاصل همکاری من با شایان حمیدی و مارال و مهسا و محسن رئیس کریمی است.
آثار نقاشی نمایشگاه سیاه و سفید بیشتر در چه فضایی و با الهام از کدام مکاتب هنری خلق شده است؟
در بخش دیگری از نمایشگاه شاهد فضای ترکیبی نقاشی ایرانی با هنر معاصر هستیم که توسط هنرمندان دیگر این نمایشگاه ارائه شده است. در این بخش همچنین جنبه های تصویری هنر ساسانی و مکاتب مختلف نگارگری مخصوصا مکتب شیراز در این نمایشگاه دستمایه ی کار هنرمندان قرار گرفته است.
در چهارمین نمایشگاه «سیاه و سفید» 15 هنرمند حضور دارند اسامی این هنرمندان را نام ببرید؟
هاجر ابراهیمی، زهرا الهی، شایان حمیدی، مژگان حیدردوست، شیدا خالقی، فریدون خواجه، مهسا رئیس کریمی، مارال رئیس کریمی، امین شهید پور، شیرین غازی ، شمس الدین غازی، نوشین فیلی، سحر کاوه، بهار مستان و بهارهنردار 15 هنرمندی هستند که آثارشان در این نمایشگاه به نمایش درمی آید.
نظر شما