سیاست در جشنواره فجر جایی ندارد

محمد خزاعی در شبکه خبر در مورد شائبه سیاسی بودن انتخابش به عنوان دبیر جشنواره فیلم فجر گفت:من معتقدم که هر عقیده‌ای که از نظر سیاسی داشته باشم نباید آن را وارد کارهایم کنم و این موضوع در جشنواره جایی ندارد.

به گزارش خبرنگار شبستان، دیشب برنامه دو نیم‌ساعت شبکه خبرمهمان محمد خزاعی بود و دبیر سی امین دوره جشنواره فجر، در خصوص برنامه‌های این دوره از جشنواره توضیحاتی داد.

 

وی در ابتدا در خصوص ارائه کپی فیلم‌ها تا 7 بهمن به دبیرخانه جشنواره گفت: یکی از قوانینی که امسال گذاشته شده است، این بود که کپی یک فیلم باید تا تاریخ 7 بهمن به دبیرخانه جشنواره ارسال شود؛ در غیر این‌صورت برای احترام به مخاطب فیلم کنار خواهد رفت، ما قصد نداریم که هیچ فیلمی را کنار بگذاریم مگر اینکه احساس کنیم که به جشنواره نمی‌رسد.

 

خزاعی با اشاره به تلاش برای استاندارد سازی قوانین و مقررات امسال جشنواره گفت: امسال در جشنواره فجر مقرراتی را وضع کردیم تا با نظم بیشتری به مقصدمان برسیم مانند خیلی از جشنواره‌ها و فستیوال‌های خارجی که قوانین و مقرارت مربوط به خود را دارند.

 

وی در ادامه افزود: بر اساس همین استانداردسازی‌ها نیز زمان‌بندی اعلام کردیم که پایبند به آن هستیم که یکی از این قوانین ارسال کپی فیلم به دبیرخانه جشنواره تا هفتم بهمن است.

 

خزاعی در خصوص آخرین وضعیت فنی آثار حاضر در جشنواره فیلم فجر گفت: خبر دارم که بسیاری از فیلم‌ها آماده شده‌اند و انشاءالله به جشنواره می‌رسند اما نگران دو فیلم آقایان «مهدی فیوضی« (محرمانه تهران) و ایرج طهماسب (کلاه‌قرمزی و بچه‌ ننه) هستیم که خدایی نکرده به جشنواره نرسند که البته با صحبت با خود این دوستان خبردار شدیم که انشاءالله فیلم‌هایشان خواهد رسید.
 

دبیر سی امین دوره جشنواره فجردر خصوص جدول زمان‌بندی پخش فیلم‌هاتصریح کرد: ما از قبل جدولی برای زمان‌بندی پخش فیلم‌ها اعلام کرده‌ایم که این جدول نیز بسته شده است و اگر فیلمی به این جدول نرسد فیلم دیگری جایگزین آن نمی‌شود.
 

خزاعی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به قوانین جدید، باز هم شاهد تغییراتی مانند تبدیل 26 فیلم بخش مسابقه به 32 فیلم بودیم، گفت: پس از آنکه هیات انتخاب 26 فیلم را برای شرکت در جشنواره انتخاب کرد، خیلی‌ها معتقد بودند که نباید برای شرکت فیلم‌ها سخت‌گیری زیادی بشود، به همین دلیل ما نیز سعی کردیم این سخت‌گیری را در این قسمت کم‌تر کرده و 26 فیلم را به 32 فیلم تغییر دهیم .البته من معتقد به قانون هستم زیرا اگر با نظم جلو رفته و رودربایستی را کنار بگذاریم موفق خواهیم شد.

 

خزاعی در ادامه این نشست،درباره 2 فیلمی که پروانه نمایش ندارند، گفت: دو فیلم هنوز پروانه نمایش نگرفته‌اند که یکی از آن‌ها فیلم «قلاده‌های طلا» است که به دلیل اصلاحات هنوز پروانه نمایش نگرفته‌اند اما دوستان در اداره نظارت و ارزشیابی سعی بر این دارند تا پروانه نمایش موقت برای این فیلم‌ها صادر کنند تا در جشنواره بتوان به نمایش گذاشت.

 

وی که خود تهیه این فیلم را بر عهده داشته،افزود: باید بدانیم که اگر کسی در این کشور فیلم سیاسی می‌سازد باید نهادها و سازمان‌های مختلفی این فیلم را تایید کنند. «قلاده‌های طلا» نیز اصلاحاتی دارد که باید از طرف کارشناسان تایید شود.
 

دبیر سی‌امین جشنواره فیلم فجرتصریح کرد: قرار بر این است که کپی فیلم «قلاده‌های طلا» به دبیرخانه ارسال شود، اگر اصلاحات این فیلم زیاد باشد در سی‌امین جشنواره فیلم فجر نمایش داده نخواهد شد.
 

خزاعی همچنین درباره عدم حضور فیلم «پریناز» در جشنواره گفت: برای حضور این فیلم در جشنواره نظرات موافق و مخالف زیادی وجود داشت که در مجموع به دلیل بحث‌های نظارتی نتوانست وارد جدول پخش فیلم‌ها بشود.البته امکان ورود این فیلم به جدول وجود ندارد زیرا این جدول بسته شده است، مگر آنکه فیلمی انصراف بدهد و این فیلم با توجه به نظارت‌هایش وارد جدول شود. اما با توجه به آنکه جدول و زمان‌بندی‌ها اعلام شده است بعید می‌دانم این اتفاق بیفتد.

 

محمد خزاعی در خصوص برگزاری جشنواره در شهرستان‌ها گفت: ماحصل تلاش همه دبیران به نتیجه رسیدن جشنواره سی‌ام به بهترین نحو بوده است و یکی از این تلاش‌ها برگزاری جشنواره در 10 مرکز شهرستان است، زیرا قصد داریم که این جشن ملی را در شهرهای مختلف نیز برگزار کنیم، به همین دلیل این مطلب را که جشنواره‌ها باید به شهرستان‌ها بروند را جدی گرفتیم. هر جشنواره در استان‌ها یک دبیر و یک هیئت انتخاب متفاوت دارد که با توجه به بودجه استان خود اقدام به نمایش فیلم‌های جشنواره می‌کنند.

 

وی در خصوص فروش بلیت جشنواره در گیشه‌ها گفت: با توجه به اینکه امسال فیلم‌های متنوعی در جشنواره وجود دارد که همراه با خود تنوع سلیقه‌ها را نیز به وجود آورده است، سعی کردیم برای راحتی انتخاب مخاطبان پیش‌فروش اینترنتی داشته باشیم.البته برای قشرهای مختلف نیز فروش گیشه‌ای نیز داریم.
 

حزاعی در مورد سالن‌های برگزار‌کننده جشنواره در تهران گفت: 25 سالن تهران که از هر نظر آمادگی نمایش فیلم را دارا هستند میهمان مخاطبان جشنواره خواهند بود.همچنین تالار ایوان شمس برای نمایش فیلم‌های سه بعدی است که باید با عینک‌های مخصوص به آن فیلم‌های روی پرده را دید و سالن‌های دیگر نیز مربوط به میهمانان مختلفی است که قبلا اعلام کرده‌ایم.
 

وی در خصوص بخش جشنواره جشنواره‌ها گفت:در این بخش فیلم‌های مطرح سینمای جهان اکران می شود و فکر می‌کنم برای افرادی که فیلم‌باز و یا دانشجویان سینما هستند، مفید باشد و از طرف آنان مورد استقبال قرار گیرد.
 

خزاعی همچنین در خصوص بخش مستند گفت: چند سالن برای سینمای مستند وجود دارد و در برج میلاد نیز برای نمایش فیلم‌های مستند یک سالن در نظر گرفته شده است.

 

دبیر سی‌امین جشنواره فیلم فجر در ادامه این برنامه در خصوص هیئت داوران، گفت: امسال می‌خواستیم تا همه هیئت داوران از اهالی سینما باشند و قرار شد که از مدیران دولتی در این میان کمتر استفاده کنیم، به همین دلیل تلاش شده است ترکیب متفاوتی از افراد دارای تخصص‌های مختلفیدر هیات داوران حاضر باشد.
 

وی در ادامه افزود: کار داوری بسیار سخت است و امیدواریم که این 9 نفر به بهترین نحو داوری کنند و نتایج هر چه باشد تمام اعضای هیئت انتخاب آن را تایید خواهند کرد البته ما نیز هیچ دخالتی در انتخاب هیئت داوران نخواهیم داشت.
 

خزاعی درادامه با اشاره به بخش بین‌الملل و اهمیت وجود آن در جشنواره گفت: بخش بین‌الملل بخش پررونقی است که بازار فیلم جهانی را برای ما به ارمغان خواهد آورد و خیلی‌ از خریدارانی که در بازارهای مختلف فیلم حضور دارند به این جشنواره دعوت شده‌اند.

 

وی افزود: بخش بین‌المللی جشنواره فیلم فجر کارکردهای مختلفی دارد و از آن میان حضور دبیران فستیوال‌ها و جشنواره‌های خارجی است که به این جشنواره دعوت شده‌اند تا پس از دیدن فیلم‌ها، ما باید منتظر یک بازار عرضه و تقاضا از طرف این افراد باشیم.چهره‌های شاخصی از سینمای دنیا وارد این جشنواره می‌شوند که آدم‌های سیاسی، فرهنگی هستند که بحث‌ها و کنفرانس‌های مختلفی را در طول این مدت با حضور آنان خواهیم داشت.
 

 

دبیر سی امین دوره جشنواره فجربا اشاره به برنامه های متنوع بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر گفت: ما مطمئن هستیم که این بخش امسال به شکل متفاوت‌تری برگزار خواهد شد و اگر رسانه‌ها در انتقال کارکردهای این بخش به درستی عمل کنند متوجه خواهیم شد که این بخش برای جشنواره چقدر مفید خواهد بود.

 

خزاعی در خصوص حذف بخش ویدئو از جشنواره فیلم فجرگفت: علت اینکه این بخش را از جشنواره حذف کرده‌ایم این است که بخش ویدیو آنقدر ظرفیت داشت که باید در جشنواره‌ای به طور مجزا و جداگانه به آن پرداخت، مانند بخش مستند که از جشنواره فیلم فجر جدا شد و جشنواره‌ای مستقل به نام سینما حقیقت را برگزار کرد.
 

وی همچنین در خصوص حضور خود در جشنواره سی‌ویکم فیلم فجر به عنوان دبیر گفت: امسال چند کار دارم که باید نتیجه آن‌ها را ببینم .البته باید بدانیم که هر سال دبیر متفاوتی برای جشنواره انتخاب می‌شود که البته این برخلاف فستیوال‌ها و جشنواره‌های خارجی است، زیرا یک دبیر برای مدت چند سال انتخاب شده و برنامه خود را ارائه می‌دهد اما اگر در این مدت به خوبی کار نکنند از دبیری خلع می‌شود.
 

خزاعی درادامه درباره احتیاج جشنواره به نظم گفت: باید بدانیم که جشنواره فیلم فجر ما بعد از 30 سال به جای خوبی رسیده است به همین دلیل باید با نظم بیشتر با فیلم‌سازان و اهالی سینما همکاری کنیم تا این جشنواره در سال‌های بعد نیز به بهترین نحو برگزار شود.

 

وی در انتها در پاسخ به این سوال که شما نخستین فرد غیردولتی هستید که دبیر جشنواره فیلم فجر می‌شود، آیا سیاسی هستید؟ گفت: من معتقدم که هر عقیده‌ای که از نظر سیاسی داشته باشم نباید آن را وارد کارهایم کنم و یاد گرفته‌ام که همه عقیده‌ها و نظرها را حتی اگر خلاف عقیده و نظر خودم بود، بشنوم و از آن تبعیت کنم.
 

پایان پیام/

کد خبر 102103

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha