به گزارش خبرگزاری شبستان، دکتر سید شهاب الدین صدر نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در برنامه زنده ارتباط نزدیک از شبکه جهانی جام جم، موضوع انتخابات را موضوعی گسترده در کشور دانست و با اشاره به این که در طول سی و سه سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی به طور میانگین هر سال یک انتخابات در کشور برگزار شده است، گفت:" مردم برای حضور در انتخابات تشخیص خیلی خوب دارند و در انتخابات اخیر ریاست جمهوری یک رکورد 85 درصدی زده شد که جمعیت 40 میلیون نفری در آن مشارکت کردند. در ذات انتخابات رقابت، بحث و مناظره وجود دارد اما این که مردم با حساسیت به سرنوشت خود بخواهند با مشارکت در انتخابات از حق خود استفاده کنند پیام مثبتی دارد."
وی وظیفه دستگاههای مجری انتخابات را دشوار توصیف کرد و افزود:"بار سنگینی بر دوش هیئتهای اجرایی و وزارت کشور قرار دارد. هیئتهای نظارت و شورای نگهبان نیز که کار نظارت را انجام می دهند کار سختی را بر عهده دارند."
نایب رئیس مجلس با اشاره به ثبت نام بیش از 5000 نفر جهت شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی، گفت:" فضایی ایجاد شده بود تا نشان دهد رد صلاحیت ها گسترده است یا سلیقه های سیاسی تنگ نظری می کنند اما خوشبختانه در چند روز گذشته هیئتهای نظارت و شورای نگهبان با نگاه باز برخورد کردند و صلاحیت تمام سلیقه های سیاسی ثبت نام کننده را تایید کردند."
صدر بحث های چالشی و اختلاف سلیقه میان گروههای سیاسی و جبهه ها را جزء شیرینی های انتخابات پرشور دانست و گفت:" قرار بر این نیست که همه یک جور فکر کنند. همه ما می خواهیم در چارچوب قانون اساسی در جهت اعتلای کشور تلاش کنیم و ممکن است هر کسی بر اساس سوابق، اطلاعات و نگاهی که به پیشرفت کشور دارد سلیقه ای داشته باشد."
وی با اشاره به گروههای مختلف سیاسی، تصریح کرد:" برخی گروهها در قالب جبهه متحد اصولگرایان فعالیت می کنند. در کنار آن، جبهه پایداری شکل گرفته است که در گذشته جمعیتی بودند که به عنوان هواداران آقای احمدی نژاد تلقی می شدند که با سلیقه های دیگری متفاوت از جبهه متحد و در چارچوب قانون اساسی و گفتمان اصولگرایی در تهران و شهرستانها تلاش می کنند. جبهه ایستادگی هم با گرایشات دیگری طراحی شده است."
صدر همچنین نوع فعالیت انتخاباتی اصلاح طلبان را در تهران و شهرستان متفاوت ذکر کرد و افزود:" ابتدا فضایی درست شد که ممکن است اصلاح طلبان نخواهند در انتخابات شرکت کنند یا تنگ نظری هایی برای حضور آنها وجود دارد اما خوشبختانه جمعیت زیادی از آنها شرکت کرده اند. از 50، 60 نفر نماینده اصلاح طلب که در مجلس داریم 30، 40 نفرشان در انتخابات ثبت نام کرده اند، حدود 500، 600 نفر در شهرستانها ثبت نام کرده اند و عموما تایید هم شده اند."
نایب رئیس مجلس تصریح کرد:"تمام سلیقه ها قصد کار کردن در داخل نظام و چارچوب قانون اساسی را دارند لذا باید احساس کنند که فضا برای فعالیتشان باز است. شورای نگهبان و هیئتهای نظارت نشان دادند که از شور انتخاباتی استقبال می کنند زیرا باعث می شود که مشارکت مردم روز به روز بالاتر برود."
رئیس فراکسیون بیداری اسلامی مجلس با حمایت از فضایی که نامزدهای انتخابات در آن فضا بتوانند حرف های خود را مطرح و رقابت کنند، گفت:"محدودیتهایی قانونی برای برخی اقلام تبلیغاتی مثل اندازه و قطع پوسترها ایجاد شده است که این مسئله در جهت صرف هزینه های کمتر و به وجود نیامدن گرفتاری مالی برای عموم نامزدهای انتخابات است."
این استاد دانشگاه با مقایسه مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری و مجلس، گفت:" انتخابات ریاست جمهوری حول محور یک فرد خاص است و به همین دلیل رقابت آن در کل کشور داغ می شود اما مجلس شهر به شهر و متفاوت است. مثلا ما شهرهایی را داریم که صد در صد مردم در آنجا رای می دهند. از اول امسال شور انتخاباتی وجود داشته، بعضی ها از پارسال شروع کرده اند اما در بعضی شهرهای بزرگ مثل تهران آرامش برقرار است. با توجه به مشارکت حدود 55 درصد از مردم کل کشور در انتخابات مجلس هشتم من فکر می کنم در این انتخابات مشارکت بالاتر از 55 درصد شود. علت هم این است که الان تهدید می کنند نفت ایران را می خریم یا نمی خریم، بانک مرکزی را تهدید می کنند؛ معمولا این تهدیدات باعث نمی شود که مردم ما به میدان نیایند و انقلاب و کشور را رها کنند بلکه باعث می شود مردم احساس کنند باید پای کار بیایند."
نایب رئیس مجلس با بیان این که انتخابات جزء منافع ملی کشور است، شدت تهدیدات و تحریم ها را باعث انسجام و راسخ تر شدن عزم مردم دانست و افزود:" قاعدتا مردم احساس می کنند که باید پای کار نظام بایستند تا تضعیف نشود و فکر می کنم با وضع کنونی که در دنیا وجود دارد مشارکت مردم نسبت به دوره قبل بیشتر خواهد شد."
بر اساس گزارش دفتر نایب رئیس مجلس؛ دکتر صدر همچنین به پرسشهای ایرانیان مقیم خارج از کشور در خصوص نهمین دوره انتخابات مجلس پاسخ داد.
پایان پیام/
نظر شما