به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز سه شنبه ۱۴ بهمن شبستان به شرح زیر است:
تعداد استانداردهای ملی به بیش از ۳۴ هزار مورد رسید
بیشترین استانداردهای ملی تدوین شده تاکنون در حوزه مکانیک با چهار هزار و ۲۳۵ مورد بوده است.
پس از آن، حوزه خوراک و فرآوردههای غذایی با سه هزار و ۵۴۲ مورد و صنایع شیمیایی با سه هزار و ۵۳۳ مورد در رتبههای دوم و سوم قرار دارند.
برپایه این گزارش، تاکنون در مجموع سه هزار و ۳۹۲ استاندارد ملی در حوزه خودرو و نیرو محرکه، ۲ هزار و ۳۵ مورد استاندارد در بخش ساختمان و مصالح، یکهزار و ۲۰۹ فقره استاندارد در حوزه پوشاک و یکهزار و ۵۳ مورد استاندارد ملی در حوزه اندازهشناسی و اوزان تدوین شده است.
تدوین ۹۸۷ استاندارد ملی در حوزه خدمات، ۹۴۲ استاندارد در حوزه معدن و مواد معدنی، ۶۰۵ استاندارد در حوزه محیطزیست، ۲۷۸ استاندارد در حوزه کودها و سموم، ۱۸۲ استاندارد در حوزه انرژی، ۱۴۳ استاندارد در حوزه حملونقل، ۱۲۷ استاندارد در حوزه فناوری نانو، ۶۳ استاندارد در حوزه ایمنی وسایل سرگرمی، ۱۷ استاندارد در حوزه ورزش و تجهیزات مربوطه و ۶ استاندارد در حوزه حلال، از دیگر آمارهای قابل اشاره است.
برنامه وزارت ارتباطات برای اختصاص اینترنت رایگان به معلولان
روز گذشته «وحید رجبلو» کارآفرین ایرانی و بنیانگذار استارتاپی که هدف از راه اندازی آن ارائه خدمات به توانیابان، سالمندان، بیماران و افراد با نیازهای خاص در منزل یا مطب است، از وزیر ارتباطات خواست با توجه به شرایط موجود اینترنت رایگان برای معلولان در نظر بگیرد.
رجبلو در توئیتی نوشت: لطفا اینترنت را برای معلولین رایگان کنید. مستمری ماهی ۱۲۰ هزار تومان بهزیستی کفاف خرید اینترنت را حتی برای یادگیری مهارتی نمیدهد.
وی افزود: افراد معلول با انواع مشکلات اجتماعی و تبعیض ها و شهر نامناسب در خانه حبس هستند. تنها راه ارتباط ما اینترنت است، لطفا برای ما کاری کنید.
«محمدجواد آذری جهرمی» در پاسخ به توئیت این کارآفرین نوشت: «آقا وحید تو به خاطر تواناییهایت آن قدر معروف هستی که دیروز از چند کشور و از راههای مختلف توئیت تو را برایم فرستادند.»
وزیر ارتباطات افزود: به محض دیدن پیام، پیگیری را شروع کردیم. باید یکسری مجوز بگیریم. مطمئن باش تمام تلاشمان را می کنیم تا به وظیفهمان درباره شما و سایر معلولین عمل کنیم.
تمرکز فاینانس خارجی، بر نقاط قوت تولید داخل
برنامه پایش یکشنبه شب با حضور دکتر عباس علیآبادی مدیرعامل مپنا به موضوع رشد مپنا طی سال اخیر، دستاوردها و توامندیهای ایران در ساخت توربین و ظرفیت صادراتی انواع محصولات مپنا به گفتگو پرداخت. علیآبادی در ابتدای مصاحبه در رابطه با ... گفت: « شرکت مپنا در حال حاضر یکی از تکنولوژیمحورترین شرکتهای ایرانی است که با تکیه بر دانش ایرانی، به تولید محصولات مختلف از جمله توربین میپردازد. در بحث توربینهای بادی، در حال حاضر توربینهای 2.5 مگاواتی هستند که در حال تحقیق و توسعه برای جایگزینی توربینهای بادی با ظرفیت 4.5 مگاواتی هستیم. همچنین مپنا نیز سازنده بزرگترین مزرعه بادی کشور است.»
مدیرعامل مپنا با اشاره به توانایی شرکت مپنا در ساخت توربین بادی افزود: «شرکت مپنا صفر تا صد دانش و توانایی ساخت توربین بادی را دارد، اما نکته مهمی که وجود دارد، در برخی قطعات قیمت محصولات وارداتی ارزانتر خواهد شد و از نظر اقتصادی تولید این قطعات توجیهپذیری اقتصادی ندارد. بنابراین در حوزه ساخت توربین بادی تا 80 درصد در داخل تولید میشود و مابقی به دلیل مزیت نسبی قیمتی وارد میکنیم اما به طور کامل توانایی ساخت این توربینها در داخل وجود دارد.»
دکتر علیآبادی در رابطه با دستیابی به تکنولوژی روز توربینهای سیکل ترکیبی اضافه کرد: «بازدهی توربینهای ساخته شده مپنا در نیروگاهها برای توربینهای قدیمی بین 36 الی 40 درصد است. اما مپنا طی سالهای اخیر مدلها و کلاسهای جدیدی از توربین نیروگاههای سیکل ترکیبی را ساخته است که این بازدهی را به بیش از 58 درصد میرساند. این میزان بازدهی، میزان بازدهی بهترین توربینهای سیکل ترکیبی در دنیا است که مپنای ایران به آن دست یافته است.»
وی ادامه داد: «بحث تحریمها نیز اثرات زیادی را بر کار ما گذاشته است اما تحریمها و کارشکنیهای در داخل کشور نیز وجود داشت؛ البته ماحصل این تلخیها با شیرینی دستیابی به هدف و ساخته شدن تجهیز یا نیروگاه موردنظر کاملا از یاد ما میرود. مپنا طی سالهای اخیر توانسته است در مسیر ساخت توربین همپای رقبای جهانی خود جلو برود و این کار بسیار مهمی بوده است.
تغییرات نرخ تورم ماهانه خوراکیها در استانها
مرکز آمار ایران در گزارش مربوط به شاخص قیمت مصرف کننده به تفکیک استان ها، به بررسی روند تورم استانها در بخش خوراکی ها و آشامیدنی ها و دخانیات در دی ماه ۱۳۹۹ پرداخته است.
بر این اساس در ۱۲ ماه منتهی به دی ماه امسال، نرخ تورم خوراکی ها و آشامیدنی ها در کل کشور به رقم ۳۰.۸ درصد رسیده است.
در این بخش، تورم ماهانه کل کشور نیز نسبت به ماه قبل یعنی آذرماه، ۰.۹ درصد رشد داشته است. که در این میان نرخ تورم ماهانه استان های مرکزی با ۰.۴- درصد، کرمانشاه با ۰.۳- و استان قم با ۰.۶- درصد، کمترین نرخ تورم ماهانه را داشته اند.
راهکارهای پیشروی بانک مرکزی برای کنترل تورم در سال ۱۴۰۰
حجتالله فرزانی اظهار کرد: با فرض ثبات فعلی در شرایط سیاسی و ادامه تحریم، عدم تغییر در دیپلماسی سیاسی، آزادنشدن منابع ارزی بلوکهشده ایران در سایر کشورها و عدم امکان دستیابی به فروش نفت، اگر بانک مرکزی بتواند استقلال خود را حفظ کند و در برابر دولت برای استقراض از بانک مرکزی مقاومت کند میتواند تاحدودی در کنترل حجم نقدینگی و کنترل تورم موفق عمل کند معنای آن این است که بانک مرکزی باید همه تلاش خود را به کار گیرد تا وزارت اقتصاد را متقاعد کند برای تامین کسری بودجه دولت اسناد خزانه اسلامی، اوراق خزانه اسلامی و اوراق بدهی را چاپ و در بازار سرمایه منتشر کند تا منابع خرد مردم را جمع آوری کند و به نوعی تامین نقدینگی را از طریق انتشار اوراق مالی انجام دهد.
وی افزود: بانک مرکزی با مقاومت در برابر استقراض در این زمینه میتواند کنترل نقدینگی و تورم را داشته باشد که به صورت مستقیم بر میزان تورم تاثیرگذار است.دولت و برخی از صاحبان سرمایه بانکی علاقمند به افزایش نرخ سود بانکی هستند اما اگر بانک مرکزی در برابر این درخواست مقاومت کند و از افزایش نرخ سود جلوگیری کند افزایش نقدینگی از محل سود سپرده هم کنترل میشود و نرخ منطقی خود را طی میکند و نرخ سود سپرده باید ثابت بماند.
فرزانی در پاسخ به این پرسش که در شرایط عقبماندن سود سپرده از نرخ تورم میزان سپردهگذاری در بانک کاهش مییابد، گفت: با توجه به تغییراتی که در انتخابات آمریکا حاصل شده است انتظارات تورمی در کشور تاحدودی کاهش یافته است و بازارهای مالی در نیمه دوم سال، عملکرد کمتری از شبکه بانکی داشتهاند به این معنا که سرمایهگذاری در بازار ارز، سکه یا بازار سرمایه به همان میزان بازدهی داشته است که سرمایهگذاری در بانک داشته است و اگر با این فرض ادامه دهیم پارک پول و ورود سرمایه و نقدینگی به بانکها باز هم تجربه خواهد شد منوط به آنکه این اتفاق رقابت کاذب میان بانکها ایجاد نکند و در یک رقابت میان بانکی نرخهای سود بالاتر را برای جذب مشتری پیشنهاد نکنند.
نظر شما