«علیرضا مهرگان» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از صومعهسرا اظهار کرد: هنر پخت سیاهشکر از دیرباز در میان مردمان روستاهای قاضدی، کلسر، میانده و ... صومعهسرا رایج بوده و زبانزد مردم ایران است.
رییس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی صومعهسرا افزود: هنر پخت سیاه شکر در این شهر از نسلی به نسل دیگر منتقل شده و دارای اعتبار وصفناپذیر در بین روستاییان صومعهسرا است به طوریکه بیشتر آنها در پخت سیاهشکر تبحر دارند.
وی گفت: در این راستا همزمان با 14 بهمن سال جاری مهارت فراوری سیاهشکر در فهرست میراث فرهنگی ناملموس کشور ثبت شد و به زودی 2 شیرینی رشته خشکار طاهرگوراب و حلوای ضیابری با پیگیریهای که انجام شده ثبت میشود.
مهرگان تصریح کرد: مردم صومعهسرا به دلیل داشتن روحیه مهماننوازی، همواره سعی در تهیه بهترین شیرینیها با مرغوبترین مواد برای پذیرایی از مهمانها داشتهاند و به همین دلیل کیفیت، رنگ، عطر و طعم شیرینیهای سنتی این شهرستان آن را از انواع شیرینیهای نقاط مختلف متمایز کرده است.
رییس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی صومعهسرا بیان کرد: حلوای ضیابری یکی از شیرینیهای سنتی و اصیل صومعهسرا و از مهمترین سوغاتیهای این شهر است که نه تنها در این شهرستان بلکه در دیگر نقاط ایران و حتی جهان طرفداران زیادی دارد.
وی خاطرنشان کرد: ثبت آثار ارزشمند ناملموس شهرستان علاوه بر حفاظت، پاسداری و انتقال آنها به آیندگان نقش مهمی در معرفی شایسته این آثار در ایران و جهان و خواهد داشت.
نظر شما