قادر طهماسبی، از چاپ دوم رمان «تلاوت» به خبرنگار شبستان، گفت: داستان با نام حضرت زهرا (س) شروع میشود و در انتها نیز به واقعه کربلا میرسد و در آن کلیت زندگی انسان مورد بررسی میشود، زیرا به اعتقاد بنده هر انسانی با بهشت مثالی رو به روست که تلاش میکند به آن دست یابد.
وی افزود: تلاشم درخلق رمان تلاوت براین بوده است که با کتاب با نثری شاعرانه نوشته شود و یک فضای معرفت شناسانه در آن ترسیم شود فضایی که در 14 اپیزود مستقل نقش آفرینی می کندکه البته هریک از این فضا تجربه متفاوتی را ارایه و انتقال می دهد.
وی با بیان اینکه رمان با نثری کاملا شاعرانه پیش می رود خاطر نشان کرد:در این اثر مفاهیمی همچون نگاه، سکوت، درد و غیرت تشخص یافته و به عنوان شخصیتهای اصلی هر فصل نقش آفرینی میکنند و به بررسی دنیای درون و بیرون انسان می پردازند.
وی ادامه داد: در این اثر همچنین که عشق زمینی وعشق آسمانی در کنار هم پرداخته شدهاست و به مرور داستان را به نقطه مشخصی میرساند که از منظر هستی شناسی اوج رمان محسوب میشود.همچنین داستانهای عاشقانه ای همچون «لیلی و مجنون» و «خسرو و شیرین» نیز در حاشیه این رمان بررسی شده است.
وی تصریح کرد: رمان تلاوت برخواسته از حس درونی من است که آن را به کارگردانی حس غریبی و با اقتباس کودکانه طرحی از بیت الاحزان آن غمکده بزرگ بنا کرده ام و از این رو حس خاصی به کار دارم و داستان نیز گویی گویی کار از آخر شروع شده است و در آخر است که به اول می رسد.
رمان «تلاوت» تولید مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری است که سوره مهر آن را در 114 صفحه، قطع رقعی و در تیراژ 2 هزار و 500 جلد و با قیمت 2 هزار و 400 تومان منتشر کرده است.
قادر طهماسبی(فرید) درشهرستان میانه متولد شد. دبستان و دبیرستان را درهمان شهر گذارنید. پس از آن جهت کسب علم و ادامه تحصیل اقامت کوتاه و بلند در شهرهایی چون شیراز، مشهد، تبریز، تهران و اصفهان داشت. در مراکزی چون کانون پرورش فکری کودکان، هنرستان هنرهای زیبا، امور تربیتی، آموزش و پرورش،ستاد تبلیغات جنگ، انجمن های ادبی و بنیاد شهید، ارشاد اسلامی و جهادسازندگی و جهاد دانشگاهی و دانشگاه به فعالیت مشغول بوده است.
وی زمانی به عضویت هیات علمی دانشکده ادبیات دانشگاه اصفهان منصوب شد، اما جهت پرداختن به پیشه شاعری و فعالیت های اجتماعی انصراف داد. با اینحال در کلاس های فوق برنامه درموضوعات مختلفی چون مکتب های ادبی جهان،اخلاق هنری، تصوف و عرفان و ... به تدریس در دانشگاه پرداخت.
طهماسبی در سیمای اصفهان هم فعالیت داشت. پس از آن به تهران مهاجرت کرده و مدتی دردانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران مشغول شد. همچنین به عنوان کارشناس شعر در حوزه هنری و بنیاد شهید به فعالیت پرداخت.
پایان پیام/
نظر شما