به گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان، یکسال از شیوع ویروس منحوس کرونا در کشورمان میگذرد و ردپای این بیماری هنوز در میان تجمعات مردمی باقیست.
عدهای از میانمان رفتند و عدهای درد بیمارستان کشیدند، عدهای از خانه و خانواده گذشتند و مدافع سلامت مردم شدند و دستهای هم با جان و دل به ضدعفونی و نابودی این ویروس در محلات و کوچه و خیابانها پرداختند.
مادرها از دیدن فرزندان محروم شدند، بچهها دوری پدر بزرگ و مادربزرگ و اقوام را تحمل کردند، مسافرت و تفریح به خانهنشینی مبدل شد.
مدارس و مساجد و مراکز و اصناف زیادی تعطیل شدند، افراد زیادی متضرر شدند، خانوادههای زیادی به مشکلات اقتصادی برخوردند اما با وجود این موارد عده زیادی تلاش کردند تا این ویروس کاهش یابد.
برخی با کمک مومنانه و تهیه و توزیع بستههای معیشتی و بهداشتی قدم در راه نیک گذاشتند و عدهای تبلت و گوشی هوشمند را برای دانشآموزان و آیندهسازان بیبضاعت مهیا کردند.
طرحهای مختلف اجرا شد، سرمایههای هنگفتی هزینه شد و تا شد تلاش براین بود که این ویروس رو به نابودی کشیده شود.
وضعیت شیوع کرونا در سه شهرستان کردستان زرد است
اواخر دیماه بود که در استان فرهنگی کردستان وضعیت کرونا با اعمال محدودینهای پویا به حالت آبی درآمد اما به گفته معاون سیاسی و اجتماعی استاندار کردستان هماکنون وضعیت شیوع ویروس کرونا در سه شهرستان این استان به علت عدم تداوم رعایت مسائل بهداشتی از سوی برخی افراد به حالت زرد برگشته است.
محمدابراهیم زارعی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان با بیان اینکه وضعیت شیوع کرونا در اواخر دی و اوایل بهمن ماه در تمام شهرستانهای استان به رنگ آبی با خطر کم درآمد، اعلام کرد: هماکنون این وضعیت در سه شهرستان سنندج، کامیاران و سقز به زرد بازگشته است.
وی اضافه کرد: در ابتدای آذر بواسطه داشتن ۶ شهرستان قرمز و چهار شهرستان نارنجی، وضعیت این استان از نظر شیوع ویروس کرونا در مجموع قرمز بود که با اعمال طرح جامع محدویتهای پویا ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا هماکنون این وضعیت حالت بهتری از آن موقع است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان با اشاره به اینکه اکنون وضعیت ابتلا و گردش ویروس کرونا در این استان شکنندهتر شده است، افزود: انتظار داریم مردم کماکان با رعایت پروتکلهای بهداشتی کمک حال ستاد استانی در مدیریت بیماری کووید ۱۹ باشند.
۱۱۱بیمار کرونایی در بیمارستانهای کردستان بستری هستند
به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز 20 بیمار جدید مبتلا به کرونا ویروس در 24 ساعت گذشته در کردستان شناسایی شدند که براین اساس شمار بیماران کرونایی بستری شده در بیمارستانهای استان به111 بیمار رسیده است.
فرزین رضاعی آمار بستری بیماران کرونایی در سنندج را 61 نفر، سقز 16 نفر، مریوان 7 نفر، قروه 6 نفر، بیجار 7 نفر، کامیاران 7 نفر، دیواندره 3 نفر و بانه 4 نفر اعلام کرد.
وی تصریح کرد: اکنون 32 نفر بیمار مبتلا به کرونا در بخش ویژه (آی سی یو) بستری هستند.
رضاعی با بیان اینکه در ۲۴ ساعت گذشته تاکنون هیچ بیمار مبتلا به کرونا در استان فوت نشده است، آمار فوتشدگان بر اثر بیماری کرونا در کردستان از ابتدا تاکنون را یک هزار و 62 نفر ذکر کرد.
وی خطاب به شهروندان اظهار کرد: همچنان روند فاصلهگذاری اجتماعی، استفاده از ماسک، شستوشوی مرتب دستها با آب و صابون، اجرای اصول بهداشتی و قرنطینگی را تا قطع زنجیره این ویروس مهلک رعایت کنید در غیر این صورت افزایش تعداد زیاد مبتلایان و مرگ بر اثر کرونا در استان را شاهد خواهیم بود.
فرماندار سقز نیز لغو محدودیتها، حضور پر تراکم در جلسات و محافل ختم، عادی انگاری وضعیت کرونا و بازگشایی تالارها را عامل گسترش شیوع کرونا و به خطر افتادن سلامت مردم خواند و افزود: افزایش آمار بستریها در سقز بیانگر آن است که وضعیت این شهرستان به سمت بحرانی شدن پیش میرود.
کامیل کریمیان عنوان کرد: سقز با همت مردم دوران سخت کرونایی را پشت سر گذاشت اما با عادیانگاری وضعیت سقز از آبی به زرد بازگشته است که در صورت عدم رعایت موارد بهداشتی محدودیتهای سخت در آستانه عید برای فضای کسب و کار بروز خواهد کرد.
اجرای طرح سردار سلیمانی برای مقابله با کرونا، افزایش محدودیتها، اطلاعرسانی و آگاهسازی رسانهها، تلاش کادر درمان و بهداشت و همراهی مردم همگی اقدامات ارزشمندی برای قطع زنجیره کرونا و پیشگیری از شیوع این ویروس به شمار میرود که در سطح کشور به ویژه استان کردستان اجرایی شد اما آنچه که بیش از اجرای طرحها و برنامههای پیشگیرانه و اعمال محدودیتها میتواند در کنترل این ویروس نقش داشته باشد همراهی و مشارکت مردم به ویژه خانوادههاست تا بتوانیم شاهد کمترین فوتی و بیماری در این استان باشیم.
نظر شما