40 هزار خادم جوابگوی 60 هزار مسجد نیست

کارشناسان معتقدند تنها راه باز بودن همیشگی در مساجد افزایش تعداد خادمان است و باید به ازای هر مسجد سه خادم تعیین شود. اما با 40 هزار خادم برای 60 هزار مسجد این مهم محقق می شود؟

خبرگزاری شبستان: مسجد محل تزکیه و تهذیب روح و روان و پرورش و شکوفایی استعداد های عالی انسانی است و نقش اساسی در حفظ وحدت و انسجام امت اسلامی دارد. بی گمان نظافت و زیبا نگهداشتن این پایگاه های توحید نقش موثری در جلب و جذب افراد به خصوص قشر جوان و نوجوان که دارای طبع حساسی هستند، دارد.


بنابراین ضرورت دارد انسان های وارسته افتخار خدمت در مساجد را پذیرا شوند که علاوه بر پخش اذان و اهمیت دادن به امر نظافت و زیبا سازی مساجد با برخورد شایسته خویش نمازگزاران را به سوی خانه خدا جذی کند. خادم مطلوب باید جوان، پرکار، خوش برخورد، داشتن تحصیلات، آشنا به تعلیم قرآن کریم، نظیف و آشنا به مسائل بهداشتی باشد.


اکثر خدام مساجد از افراد کهنسال، باز نشسته و بیسواد یا کم سواد هستند، و این گونه افراد روحیه برخورد با تمام طبقات اجتماع را ندارند و از آنجا که خستگی روحی و پیری در اعصاب و روان انسان تأثیر می گذارد، شایستگی لازم را برای اداره مساجد ندارند و باعث گریز نوجوانان و جوانان از مسجد می شوند. پس باید خادمان مسجد از افراد جوان، تحصیل کرده و آگاه باشند تا اشکالات یاد شده پیش نیاید. لازمه جذب این افراد نیز تأمین مسائل اقتصادی ، امنیتی و رفاهی آنها است.


حجت الاسلام تقی قرائتی، کارشناس در حوزه مسجد با تایید این نظر به خبرنگار شبستان گفت: در یک مسجد باید چند خادم فعالیت کند فعالیت یک خادم در طول یک شبانه روز در مسجد موجب خستگی او می شود.


وی بر لزوم توجه به وضعیت معیشتی خادمین مساجد تاکید کرد و ادامه داد: وقتی یک خادم در طول سال استراحت و مرخصی نداشته باشد با چه توانی می تواند به مسئولیت های خود در مسجد به نحو احسن عمل کند. متاسفانه در حال حاضر خادمین مساجد از کمترین امتیاز و تسهیلات برخوردارند و لازم است به خادمین مساجد بیش از پیش توجه شود.


وی ادامه داد: امروزه هر کارمند و کارگری دولتی و رسمی شده است غیر از خادم مسجد. این ظلم به خادم است که تمام وقت در مسجد فعالیت می کند و هیچ تسهیلاتی ندارد.


حجت الاسلام قرائتی بیان کرد: تنها راه باز بودن درب مساجد این است که تعداد خادمان مسجد افزایش یابد و به ازای هر مسجد سه خادم با ساعت کاری مشخص تعیین شود.


این کارشناس حوزه مسجد با تاکید بر اینکه یکی از شاخصه های مهم در موفقیت مساجد، حضور خادمی توانمند و آشنا به اطلاعات روز است، ادامه داد: در حال حاضر در کشور با کمبود خادم مواجه هستیم و وجود 40 هزار خادم جوابگوی 60 هزار مسجد کشور نیست.


با این همه خادم مسجد باید در زمینه تحویل همه اموال مسجد و نگهداری آن به صورت منظم و شایسته، نظافت و غبارروبی و شستشوی مداوم مسجد به گونه ای که از نظر نظافت با شأن یک مرکز عبادی متناسب باشد.


باز و بسته کردن درب مسجد قبل از اقامه نماز در هر سه وقت(نیم ساعت قبل و پایان برنامه بعد از نماز)، حسن برخورد و رعایت ادب و احترام نسبت به نمازگزاران به ویژه قشر جوان و پرهیز از هر گونه برخورد نامناسب با آنان، همکاری با نمازگزاران و مراجعین برای برگزاری مراسم مذهبی یا ختم، اجرای اوامر امام جماعت و هماهنگی کامل با هیئت امنا و همکاری با کانون فرهنگی و بسیج مسجد به وظیفه خود به نحو احسن عمل کند.


متأسفانه برخورد بعضی از خادمین با نوجوانان و جوانان در مسجد به گونه ای است که آن ها را از هر چه مسجد و مسجدی است، متنفر می سازد، چرا که طریقه برخورد با نوجوانان و جوانان را نمی دانند.


ارایه آموزش های لازم به خادمین مساجد در زمینه نحو ارتباط با مردم یکی از شیوه های مناسبی است که موجب می شود خادم مسجد با وظایف خود آشنا شود و در انجام مسئولیت و جذب مردم به مسجد موثر باشد. حجت الاسلام قرائتی در این باره گفت: ارایه آموزش های لازم به خادمین مساجد گامی موثر در موفقیت و پرجاذبه بودن مسجد می شود. خادم مسجد باید آشنا با چگونگی برخورد با تمام اقشار جامعه اعم از کودک، نوجوان، جوان و سال خورده، تحصیل کرده و بی سواد باشد و با تمام مهارت های روز آشنایی داشته باشند.


خوشبختانه در سال های گذشته توجه به این قشر زحمت کش مورد توجه مسئولین بوده است به گونه ای که مدیر کل امور بقاع و اماکن سازمان اوقاف و امورخیریه گفته بود این سازمان در طول سه سال گذشته بیش از 27 هزار خادم مسجد را تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار داده است. وی وعده داده بود رایزنی برای بیمه مابقی خادم مساجد در دستور کار است. از طرفی حمایت های معیشتی، برگزاری دوره های آموزشی برای خادمان مساجد از برنامه هاای است که در دستور کار است.
پایان پیام/
 

کد خبر 102453

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha