به گزارش خبرنگار شبستان، سیداسدالله جولایی، در نشست مهریه در این خبرگزاری با بیان اینکه متأسفانه بعد از گذشت 33 سال از انقلاب هنوز اندرخم یک کوچه هستیم، گفت: مهریه معضل مهمی است که برای تشکیل خانواده اهمیت دارد اما امروز بعد از گذشت 33 سال از پیروزی انقلاب اسلامی باید شاهد باشیم که 20 هزار خانواده در این امر بهم ریختهاند زیرا دستگاههای تربیتی و فرهنگسازی ما کار نکردهاند.
رئیس ستاد دیه کشور افزود: از اول سال 89 تا ماه قبل تاکنون 20 هزار زندانی مهریه داشتیم اما درحال حاضر فقط سه هزار و 500 نفر زندانی مهریه هستند.
جولایی بااشاره به زندانیان مهریه خاطرنشان کرد: اگر مردی یک روز به زندان برود دیگر آن زندگی پربرکت نیست و همین که مردی وارد زندان میشود باید بپذیریم که مشاجره میان زن و شوهر شروع میشود و کودکان این بدآموزی را یاد میگیرند.
200 جشن گلریزان از ابتدای سال تاکنون
وی با بیان اینکه امسال در کل کشور 200 گلریزان برگزار شد، ابراز کرد: مردم در این گلریزانها 14 میلیارد تومان تقبل کردند و در شش ماه اول سال حدود هفت هزار نفر از زندانیان جرایم غیر عمد با مبلغی بالغ بر 240 میلیارد تومان از زندان آزاد شدند.
وی گفت:اگر قانون بیمه شخص ثالث تصویب و اجرا نمیشد امروز بالغ بر 50 هزار نفر راننده در زندان بسر میبردند اما در حال حاضر کمتر از دو هزار نفر راننده در زندان وجود دارد.
رییس ستاد دیه کشور افزایش آمار زندانیان مهریه را موجب سرشکستگی نظام جمهوری اسلامی خواند و افزود: با توجه به بیانات مقام معظم رهبری ازدواج یک موضوع مقدس در ادیان اسلامی است و نباید با برخی کارهای زشت مانند "مهریه و جهیزیه" این کار قدسی را از بین برد. آنچه در ازدواج مهم است رعایت اصول بشری و انسانی است و پیامبر اکرم (ص) تمام موانع ازدواج را از میان برداشتند.
وی با اشاره به خطبه هجدهم مرداد سال 74 مقام معظم رهبری اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب در این خطبه فرمودند "مهریه هر چه کمتر باشد به طبیعت ازدواج نزدیکتر است زیرا طبیعت ازدواج معامله که نیست، خرید نیست، فروش و اجاره دادن نیست و ارتباطی با مسایل مادی ندارد، شارع مقدس چیزی را مشخص کرده که سنگین نباشد و همه بتوانند آن را انجام دهند".
مهریه رنگ و لعاب سیاسی ندارد
جولایی اظهارکرد: باید خودمان را محاکمه کنیم و بگوییم مهریه رنگ و لعاب سیاسی ندارد و حدود 33 دستگاه مسئول فرهنگسازی در کشور هستند، چرا باید اینقدر بحث مهریه بماند تا به اینجا برسد؟
وی ادامه داد: رسانهها مهریه را در کشور به چالش بکشند و تمام 33 دستگاه آموزشی را زیر سؤال ببرند تا جوانان نگویند مهریه را کی داده و کی گرفته.
رییس ستاد دیه کشور خاطرنشان کرد: مدارس، مطبوعات، مجلات، صدا و سیما در حل این معضل کجا هستند. تمام دستگاهها باید ابتدا بر روی خانواده کار کنند، مدارس و مساجد وارد این حوزه شوند و مهریه را جزء مهمات در سخنرانیها و خطبههای نماز بیان کنند.
جولایی با بیان اینکه ستاد دیه دست گدایی خود را در امر فرهنگسازی به سوی تمام مسئولان و وزارتخانهها دراز میکند، افزود: تعلیم و تزکیه در صدا و سیما فراموش شده و گفتن جمله" به ما چه" ما را به گرفتاری میرساند، تا کسی این بلا بر سرش نیاید نمیفهمد چه بلایی بر سر مردم میآید، تا آقایان و خانمها به این موضوع گرفتار نشوند سراغ ما نمیآیند اما بعد از گرفتاری میگویند چه کنیم؟
وی با اشاره به تلاشهای ستاد دیه در کاهش زندانیان جرایم غیر عمد و بخصوص مهریه اظهار کرد: ستاد دیه در امر مهریه پنج سکه بیشتر را تقبل نمیکند و تمام سعی و تلاش خود را بر مشاوره و صلح قرار داده است و در این زمینه نیز نمونههایی عملی سراغ داریم که با 124 میلیون مهریه گذشت کردند و با پنج میلیون رضایت دادند.
قاضی توان مالی مرد را احراز کند بعد حکم دهد
در ادامه این نشست، برزمینی، وکیل پایه یک دادگستری افزود: در بحث مهریه و دیه قاضی باید احراز کند که مرد توان مالی دارد یا خیر. با بخشنامه هم این مشکل حل میشود و قانون اجرای محکومیتهای مالی در بخش مهریه اصلاح میشود.
وی اظهار کرد: دادن حق طلاق به زنان نیز یکی از راههای این امر است، زوج میتواند در شروط ضمن عقد حق طلاق را به زن بدهد و در عقد نامه زوجین هنگام عقد این موضوع ثبت شود.
شایان ذکر است، نشست مهریه باحضور طیبه صفایی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، کبری خزعلی، رییس شورای فرهنگی اجتماعی زنان شورای عالی، اسدالله جولایی، رئیس ستاد دیه، ناصر جعفرقلی، معاون ستاد دیه کل کشور، برزمینی، وکیل پایه یک دادگستری و غلامعلی محمدی، استاد دانشگاه و معاون قضایی سازمان زندان ها در خبرگزاری شبستان برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما