به گزارش خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام والمسلمین علی محمدی، نماینده ولیفقیه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه در میزگرد علمی نخستین همایش اخلاق اسلامی ترویج این اخلاق را از وظایف اصلی تمامی نهادهای فرهنگی برشمرد و گفت: خوشبختانه با تدبیر اندیشیده شده در سازمان اوقاف پایگاه اطلاعرسانی خلق راهاندازی شد تا خواسته رهبری به منظور ترویج اخلاق اسلامی در جامعه پاسخ داده شود.
وی هدف از برگزاری این همایش را تدوین توان دستگاههای فرهنگی برای نهادینهساختن اخلاق اسلامی خواند و اظهار کرد: همه دستگاهها به ویژه حوزههای علمیه موظف هستند امکانات خود را شامل طرح، برنامه و بودجه برای این مهم به کار گیرند چرا که بنا بر گفته رهبر انقلاب اخلاق هوای لطیفی است که انسانها با تنفس آن زندگی سالمی را تجربه میکنند.
حجتالاسلام محمدی با اشاره به تعطیل شدن مدارس و ادارات در برخی از شهرهای بزرگ به دلیل آلودگی هوا تصریح کرد: اگرچه آلودگی هوا نیز مضراتی دارد اما آلودگی اخلاقی از طریق ترویج رذایل در جامعه به مراتب خطرناکتر است که اگر در حوزههای فردی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و مدیریتی به آن توجه نکنیم یقینا رسالت اصلی نظام اسلامی را انجام ندادهایم.
نماینده ولیفقیه در سازمان اوقاف ادامه داد: جایی که مکارم اخلاق هدف بعثت رسول معرفی شده نباید در نظام اسلامی به عنوان تداوم نهضت نبوی از اخلاق غفلت شود اما متأسفانه بعضا به دلایل انقلابی و یا سیاسی ما به ابعاد ارزشی اخلاق بیتوجهی میکنیم.
وی ادامه داد: گاهی تعبیر میشود که شخصی پیرو خط امام راحل است اما کمتر به بعد اخلاقی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در رفتار او توجه میشود چرا که به عنوان مثال امام خمینی هرگز غیبت نمیکرد اما بعضا پیروان او از این کار دوری نمیکنند.
حجتالاسلام محمدی با بیان این مطلب که اخلاق برگرفته از قرآن و آموزههای اهل بیت به تدریج زمینه رشد و ارتقای جامعه در سایر ابعاد را نیز فراهم میکند، خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری در سفر سال گذشته خود به قم و در دیدار با علما و روحانیون بر پیاده کردن و عملیاتی کردن اخلاق عملی تأکید ویژه کردند چرا که حوزه علمیه علاوه بر خودسازی باید تربیت جامعه را نیز در دست داشته باشد.
این گزارش میافزاید حجتالاسلام والمسلمین غلامی، دبیر شورای فرهنگی دفتر رهبر معظم انقلاب نیز در ادامه این میزگرد علمی نظام اسلامی را به طور صددرصدی مبتنی بر ارزشهای الهی دانست و گفت: حضور امام و روحانیت در صحنه برای ایجاد یک حکومت به شیوه معمولی نبوده است بلکه این مهم برای حاکمیت ارزشهای الهی در جامعه صورت گرفته است.
وی اظهار کرد: پیشرفتهایی که در طول عمر پربرکت انقلاب در کشور رخ داده ناشی از حاکمیت ارزشهای الهی بوده و هر جا ما پسرفت و نزولی داشتهایم از این ارزشها دور شدهایم، بنابراین موظف به تأمین ارزشهای اخلاقی در نظام اسلامی هستیم.
حجتالاسلام غلامی در مقایسه اخلاق اسلامی با اخلاق سکولار تصریح کرد: اخلاق اسلامی هدف قرب الهی را فارغ از هرگونه نفع و سود دنبال میکند و در مقابل آن اخلاق سکولار بیشتر در پی کسب منفعت است. همین تفاوت نشان میدهد که ما باید با منزویکردن فرهنگ دنیاییشدن اخلاق اسلامی را در جامعه نهادینه بکنیم.
دبیر شورای فرهنگی دفتر رهبر معظم انقلاب اصالت یافتن دنیا را عامل تضعیف مرگباوری در تفکر انسان دانست و بیان کرد: امام خمینی (ره) جریان جدید ارزشی را وارد جامعه کرد که همچون سونامی جریان مثلث پیشین را با خود برد، امروز نیز ما به یک چنین جریان ارزشی برای از بین بردن فرهنگ غرب که ارزشهای ما را به ضد ارزش تبدیل کرده است، نیاز داریم.
وی با تأکید بر لزوم پرهیز از اقدامات تشریفاتی در ورود اخلاق اسلامی به متن جامعه یادآور شد: نباید نیروی مردمی را در این عرصه کنار بگذاریم بلکه باید با استفاده از این نیرو در کنار حمایتهای لازم و نیز با پرهیز از سیاستزدگی به مطالبه رهبری مبنی بر ورود اخلاق اسلامی به جامعه جامه عمل بپوشانیم.
شایان ذکر است، نخستین همایش گسترش اخلاق اسلامی با حضور رییس ستاد اقامه نماز کشور، رییس سازمان تبلیغات اسلامی، رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد، نماینده ولیفقیه در سازمان اوقاف و جمعیتی از شخصیتهای فرهنگی- مذهبی در سالن اجتماعات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما