معرفی پنج اثر شاخص خارجی/آرمان های انقلاب شکوفاست

حیدری با بیان اینکه ۱۸۰۰ عنوان کتاب در بیست و هشتمین جایزه جهانی کتاب سال بررسی شد، گفت: ۲۰ اثر به مرحله نهایی و پنج اثر به عنوان شاخص و برگزیده انتخاب شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «دکتر احمدعلی حیدری» امروز سه شنبه 28 بهمن در نشست خبری سی و هشتمین جایزه کتاب سال و بیست و هشتمین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران که در موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد، گفت: این ایام مصادف با دهه فجر و روزهای بهاری و انقلابی است. انقلاب اسلامی ایران به داعیه جهانی گره خورده است و داعیه جهانی خود را از طرق مختلف همچون جایزه جهانی کتاب ظهور داده است. جایزه جهانی کتاب سال 27 سال است که برگزار شده است و امسال بیست و هشتمین دوره آن برگزار خواهد شد. شاید بد نباشد که در مورد جهانی شدن انقلاب صحبت کنیم. طرح این پرسش بد نیست که شرط تحقق و امکان فعالیت هایی همچون جایزه جهانی کتاب چیست. این پرسش در معرفت شناسی توسط کانت پاسخ داده شد.

 

دبیر علمی بیست و هشتمین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: این پرسش مطرح است که شرط امکان جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران چیست. کسی که بانی چنین فعالیت هایی است، خودش باید قابلیت جهانی شدن داشته باشد. انقلاب اسلامی ما نشان داد که آرمان هایش باز و شکوفا است. مسئله دوم این است که بانی این گونه فعالیت ها باید مقبولیت داشته باشد. موسس فعالیت های اینچنینی باید بهره مند از یک سنت تاثیرگذار باشد که مسبوق به فرهنگ اصیل است. بانی چنین فعالیت هایی باید در مناسبات بین المللی مشارکت موثر داشته باشد. همه اینها به یمن انقلاب و شهدا تحقق یافت و ما باید مرهون و سپاسگزار این فعالیت ها باشیم.

 

وی خاطرنشان کرد: با یکی از منتخبان جایزه جهانی کتاب سال صحبت می کردم. وی استادی در رم ایتالیا است و به من گفت به سابقه جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی رجوع کردم و دیدم که همه برگزیدگان این جایزه آکادمیک و جهانی هستند و برای من افتخار است که به عنوان برگزیده در آن شرکت کنم.

 

وی همچنین گفت: ایران همچنان پرچمدار معنا و معنویت در جهان امروز است. به نظرم این نشان می دهد که جایزه جهانی کتاب دارد ابعاد جهانی خود را وسعت می بخشد.

 

حیدری با اشاره به اینکه 1800 عنوان کتاب در بیست و هشتمین جایزه جهانی کتاب سال مد نظر قرار گرفت، عنوان کرد: در این دوره نیز آثار منتشر شده در حوزه مطالعات ایران شناسی، اسلام شناسی و اسلام پژوهی که در سال گذشته در جهان منتشر شده، بررسی شد؛ 20 اثر به مرحله نهایی راه یافت و پنج اثر به عنوان شاخص معرفی و شناخته شد. شرط ورود آثار به حیطه داوری این است که توسط ناشر شاخص بین المللی منتشر شده باشد. گروه های مختلف در حوزه های هنر، معماری، ایران معاصر، ایران باستان و مطالعات اسلامی با ما همکاری کردند. در بخشی که به عنوان آسیب شناسی جایزه کتاب سال برگزار کردیم، گفته شد که علاوه بر کتاب ها در حوزه ایران شناسی و اسلام شناسی کتاب های ضد استعماری، کتاب های اخلاقی و همچنین کتاب هایی در روابط میان فرهنگی بررسی شود.

 

دبیر علمی بیست و هشتمین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: در این دوره 1800 اثر را به شیوه های مختلف مد نظر قرار دادیم؛ این آثار را یا ناشران و یا نویسندگان معرفی کردند. کاری که ما نظام مند انجام دادیم، این بود که از طریق کتابخانه های ملی کشورها آثار را رصد کردیم. در نهایت 20 عنوان کتاب وارد مرحله نهایی شد که سه داور شاخص آنها را بررسی کردند و در نهایت پنج اثر برگزیده شناخته شد. این برگزیدگان از کشورهای آفریقای جنوبی، آمریکا، روسیه، چین و فرانسه بودند.

 

 

کد خبر 1028102

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha