به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، بررسی بودجه ۱۴۰۰ و تفحص از سازمان استاندارد در دستور کار مجلس، مصوبات کمیسیون تلفیق برای حمایت از تولید و همسان سازی حقوق بازنشستگان، ایران آماده تعمیق روابط با جمهوری آذربایجان در حوزههای مختلف است از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در جمعه اول اسفند است.
راه حل ایران برای بحران سوریه بر محوریت آرای مردم این کشور است
برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفتوگو در خصوص تأکید ایران بر راهکارهای سیاسی در بحران سوریه در نشست آستارا با حسین رویوران کارشناس مسائل سیاسی به صورت تلفنی گفتگو کرد.
حسین رویوران با اشاره به مواضع ایران در بحران سوریه گفت: جمهوری اسلامی ایران معتقد است تعیین حق سرنوشت سوریه تنها حق مردم این کشور است و در این زمینه کمیتهای از دولت و مخالفان تشکیل شده است تا پیش نویسی درباره قانون اساسی تدوین کنند که اگر مورد توافق همه طرفهای درگیر قرار گیرد، در مرحله بعد رفراندوم در سوریه گذاشته میشود.
وی این اقدام را یک رویه متعارف بینالمللی دانست و عنوان کرد: پذیرش مردم سوریه به عنوان مرجع اصلی نکته بسیار مهمی است که ایران بر آن تأکید میکند. گفتگوهای آستانه نزدیک به سه سال است که ادامه دارد و در حال حاضر این گروهها در ژنو در حال مذاکره و گفتگو هستند.
این کارشناس مسائل سیاسی هدف از گفتگوها را دستیابی به یک پیش نویس از قانون اساسی آینده سوریه عنوان کرد و افزود: پس از این مرحله و رسیدن به یک توافق، نتیجه مذاکرات به سوریه ارسال خواهد شد و در نهایت مردم سوریه به قانون اساسی پیشنهادی رای خواهند داد.
بررسی بودجه ۱۴۰۰ و تفحص از سازمان استاندارد در دستور کار مجلس
دستور کار هفتگی جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در روزهای یکشنبه تا چهارشنبه (سوم تا ششم اسفند ماه) اعلام شد.
دستورکار جلسه علنی مجلس در هفته آینده به شرح ذیل است:
- رسیدگی به گزارش کمیسیون تلفیق درباره لایحه بودجه ۱۴۰۰
- ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون عمران در مورد طرح جهش تولید و تامین مسکن
- گزارش کمیسیون انرژی در مورد لایحه نحوه واگذاری اموال تاسیسات ماشین آلات و هرگونه مالکیت مربوط به تاسیسات آب و فاضلاب
- گزارش کمیسیون آموزش و تحقیقات در مورد طرح جهش تولید دانش بنیان
- گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد طرح مالیات بر عایدی سرمایه
- گزارش کمیسیون مشترک در مورد طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده
- گزارش کمیسیون کشاورزی در مورد بررسی کیفیت تامین و توزیع نهادههای دامی
- گزارش کمیسیون قضایی در مورد استنکاف از اجرای ماده یک قانون مدنی از سوی حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور دولتهای یازدهم و دوازدهم
- بررسی تقاضای عدهای از نمایندگان درباره رسیدگی به طرح حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی
- گزارش کمیسیون صنایع و معادن مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان ملی استاندارد ایران
مصوبات کمیسیون تلفیق برای حمایت از تولید و همسان سازی حقوق بازنشستگان
رحیم زارع در تشریح نشست کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 1400، گفت:در چند روز اخیر کمیسیون تلفیق به بررسی اصلاحیه بودجه دولت پرداخته است در مجلس تلاش می شود بودجه تا پایان سال به دولت ابلاغ شود.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه سال 1400 افزود: نظر دولت در زمینه اختصاص ارز 4200 تومانی برای کالاهای اساسی، دارو و نهاده های دامی تامین شده است البته براساس مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه سال 1400، کمیته نظارتی متشکل از رئیس سازمان برنامه و بودجه، رئیس کل بانک مرکزی، وزرای اقتصاد و دارایی، صمت و کشاورزی باید بر نحوه تخصیص ارز 4200 تومانی به کالاهای اساسی و دارو نظارت داشته باشد و گزارش آن به کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ارائه شود.
زارع افزود:امروز موادی از لایحه مانند افزایش حقوق دولتی معادن از 8 هزار میلیارد تومان دولت به 10 هزار میلیارد تومان مصوب شد.
نماینده مردم آباده، بوانات، خرم بید و سرچهان در مجلس شواری اسلامی با بیان اینکه ورود خودروهای خارجی از مناطق آزاد، آزاد شد، افزود: همچنین درآمد 17 هزار میلیارد تومانی برای دولت در نظر گرفته شد همچنین جهت تأمین گاز مصرفی صنایع و حمایت از تولید میزان 10 هزار میلیارد تومان درآمد دولت را تعدیل شد.
کاهش تعرفه ورودی گمرگ برای حمایت از تولید
زارع افزود: افزایش درآمد ورودی گمرک و سایر کالاها افزایش حدود 20 هزار میلیارد تومانی داشت البته تعرفه ورودی گمرگ برای حمایت از تولید از 4 درصد به 2 درصد تعدیل شد همچنین 3 هزار میلیارد تومان مالیات اشخاص حقوقی غیردولتی کاهش یافت.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه در رابطه با هدفمندی یارانهها گفت: از آنجا که در نظر گرفتن ارز 4200 تومانی به درخواست دولت است، 73 هزار میلیارد تومانی که برای پرداخت یارانه نقدی به مردم در نظر گرفته بودیم کاهش پیدا می کند بنابراین تا این لحظه پیشنهاد کمیسیون تلفیق برای پرداخت یارانه نقدی همان پیشنهاد دولت خواهد بود.
وی همچنین از شناسایی منابع پایدار برای دولت خبر داد و گفت: این منابع پایدار به سمت محرومیتزدایی از استانهای مختلف همچون لرستان، سیستان و دیگر مناطق محروم کشور در حوزههایی مانند اشتغال، صنعت، کشاورزی، مسکن، گردشگری، فناوری هزینه میشود. همچنین حوزههایی مانند مبارزه با فقر مطلق، ایجاد اشتغال کوچک و متوسط، حمایت از مددجویان کمیته امداد و بهزیستی و دستگاههایی که در بودجه پیشنهادی دولت سهم خود را دریافت نکردهاند مانند حوزه زندانها و حوزههایی مانند کاهش آسیبهای اجتماعی و فرهنگی و ... از این منابع برخوردار میشوند، درواقع منابع شناسایی شده به سمت موارد فوق سوق داده خواهند شد
ایران آماده تعمیق روابط با جمهوری آذربایجان در حوزههای مختلف است
صاحبه غفاراوا در دیدار با "مجتبی ذوالنور" ضمن تاکید بر اینکه ایران و جمهوری آذربایجان دوست و برادر هستند، گفت: ارزشهای مشترک تاریخی، فرهنگی و مذهبی شرایط بسیار خوبی برای توسعه مناسبات فیمابین فراهم کرده است.
رئیس مجلس ملی جمهوری آذربایجان گفت: روابط دو کشور در آینده بیشتر توسعه مییابد و گسترش همکاریهای همه جانبه تامین کننده منافع دو کشور است.
وی ادامه داد: توسعه بیشتر روابط دو کشور در آینده بر مبنای این بستر مشترک و پایدار چشم انداز روشنی دارد.
غفاراوا نقش و خدمات "حیدر علی اف" رئیس جمهوری فقید این کشور برای رسیدن روابط دو کشور به سطح بالای فعلی را یاداور شد و گفت : این سیاست در حال حاضر از سوی "الهام علی اف " نیز با موفقیت ادامه دارد.
وی همچنین سفرهای متقابل رئیسان جمهوری آذربایجان و ایران و اسناد امضا شده در جریان این سفرها را در بسط روابط دو طرف مهم دانست و افزود: دیالوگ سیاسی پیگیرانه بر تعاملات اقتصادی، فرهنگی و بشردوستانه دو کشور تاثیر مثبت داشته است.
روحانی پیگیر آخرین وضعیت امداد رسانی به زلزله زدگان کهکیلویه و بویراحمد شد
حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور در تماس تلفنی با استاندار کهکیلویه و بویر احمد، ضمن پیگیری وضعیت امداد رسانی به زلزله زدگان این استان از آخرین اقدامات انجام شده در این زمینه اطلاع یافت.
روحانی در این گفت و گوی تلفنی بر استفاده از همه ظرفیتهای استان با استفاده از کمک همه دستگاههای ذیربط برای حل مشکلات مردم منطقه زلزله زده و لزوم اسکان موقت سریع کسانی که منازل مسکونی آنان دچار مشکل شده است تاکید کرد.
رئیس جمهور با ابراز خرسندی از اینکه زلزله در این استان هیج تلفات جانی به همراه نداشته است، تصریح کرد: با توجه به فصل سرما، سرعت در امداد رسانی و حل مشکلات مردم زلزله زده از اهمیت بالایی برخوردار است.
بلافاصله پس از وقوع زلزله در استان کهکیلویه و بویر احمد، رئیس دفتر رئیس جمهور در تماس با استاندار این استان دستورات رئیس جمهور برای امدارسانی و انجام اقدامات لازم برای حل مشکلات ناشی از آن را به مقامهای استان ابلاغ کرد.
بدنبال ابلاغ دستورات رئیس جمهور برای امداد رسانی سریع به زلزله زدگان، رئیس جمعیت هلال احمر و رئیس سازمان مدیریت بحران با حضور در منطقه نظارت دقیق بر روند امدادرسانی و حل مشکلات را آغاز کردند.
نظر شما