سرود در ایران سیر تکاملی را طی کرده است

معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه در اسلام بر کار گروهی تاکید شده است، اظهار کرد: امروز سرود در ایران نیز یک سیر تکاملی را طی کرده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، مراسم اختتامیه ششمین جشنواره سراسری سرود شاهد و ایثارگر که به میزبانی استان گیلان، از 6 بهمن آغاز شده بود، امروز(9 بهمن) با معرفی نفرات برگزیده و با رای هیات داوران در تالار شهید چمران غازیان بندر انزلی، به کار خود پایان داد.

 

دکتر سید رضا مومنین، معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران در اختتامیه این جشنواره با استناد به مدارک در خصوص تشکیل سرودهای اسلامی و ایرانی، گفت: بزرگترین گروه سرودی زمان ورود رسول اکرم اسلام از مکه به مدینه است که در تاریخ اسلام شکل گرفت.

 

وی با اشاره به اینکه قبل از اسلام اکثر شعرها و آوازها به صورت ترانه و تصنیف های محلی و در رسای حاکمان فاسد اجرا می شد، افزود: با پیشرفت اسلام کم کم سرودها به مدح و ثنای ائمه اطهار و دفاع از ارزش های اسلامی تغییر کرد و منطبق با آرمان های اسلامی شد.

 

دکتر مومنین با بیان اینکه در اسلام بر کار گروهی تاکید شده است، اظهار کرد: امروز سرود در ایران نیز یک سیر تکاملی را طی کرده است.

 

وی به سابقه ورود سرود به ایران از سال 1323 اشاره کرد و افزود: دانشجویان ایرانی در آلمان در مراسمی به صورت ابتکاری در تقلید از کشورهای دیگر سرود را اجرا کردند.

 

دکتر مومنین همچنین به اولین سرود رسمی در ایران که توسط استاد حسن گل گلاب با ترانه معروف "ای ایران، ای مرز پر گهر" ساخته شد، اشاره کرد و گفت: این ترانه معروف، سرود ملی ایران تا بعد از انقلاب بود تا اینکه سرود حال حاضر با ارزش های دفاع مقدس، کوتاهتر و با هدف آرمان های ارزشی اسلامی ساخته شد.

 

وی ادامه داد: یک سرود خوب باید جملاتش خیلی طولانی نبوده تا مخاطب بتواند به راحتی آنرا حفظ کرده و موسیقی و آهنگ های مختلف را بر آن سوار کند.

 

یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی اجرای سرودهای انقلابی است
دکتر پیروز ارجمند، از هیات داوران این جشنواره در ادامه این مراسم، اظهار کرد: طی آماری در سال تحصیلی 89-90 چهار میلیون دانش آموز در گروه سرود مدارس در معاونت پرورشی فعال هستند که بسیار قابل توجه است.

 

وی گفت: یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی اجرای سرودهای انقلابی است که شاکله اصلی آن سرود نویسی و همخوانی و اوج آن در دوران دفاع مقدس می باشد.

 

دکتر ارجمند با بیان اینکه از دوران انقلاب تا کنون بالغ بر یک میلیون سرود نوشته شده است، ابراز امیدواری کرد که طی زمان بتوان به اهداف کیفی این حرکت فرهنگی نیز دست یافت.

 

وی در ادامه اذعان کرد: بعد از آموزش و پرورش، سازمان بنیادشهید و امور ایثارگران در برگزاری جشنواره سرود حرف اول را در کشور می زند و این برای جامعه ایثارگری قابل اهمیت است.

 

این استاد دانشگاه، ایجاد شور، نشاط، پویایی و ایجاد روحیه مشارکت پذیری را در گروه های سرود از موارد ارزشمند خواند و تصریح کرد: سرود، محصول وارداتی غرب نیست بلکه یکی از پدیده های مهم و از دستاوردهای انقلاب اسلامی است.

 

دکتر ارجمند در ادامه تاکید کرد: سرود یکی از میراث های فرهنگی ما ایرانیان بشمار می آید و نباید با بی توجه ای، آنرا از بین ببریم.

 

گفتنی است در این جشنواره که داوری آن را دکتر پیروز ارجمند، منصور حقی و حسین دی پیر برعهده داشتند، گرگان، رشت و خرم آباد به ترتیب مقام های اول تا سوم را در بخش گروهی، کسب کردند.

 

همچنین در بخش تک خوانی، حسین رفیعی زاده از رشت نفر اول، حامد رضایی از ایلام نفر دوم و میثم ظهیرانی از فومن نفر سوم و در بخش آهنگسازی نیز حسین محمدی نژاد از گرگان، بهادر مرادخانی از ایلام و باقر بیران ور از خرم آباد به ترتیب به عنوان نفرات اول تا سوم این جشنواره، برگزیده شدند.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 102918

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha