جای تحلیل و نقد منابع در کتاب «رضا نام تا رضاخان» خالی است

حجت الاسلام مهدوی راد گفت: اخیرا در حوزه مطالعات دینی و علمی شیوه اشتباهی به راه افتاده است که گویی مستند کردن لازم نیست.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «حجت الاسلام محمدعلی مهدوی راد» در نشست معرفی و بررسی کتاب رضانام تا رضاخان نوشته هدایت الله بهبودی که در موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد، گفت: در مورد مقطعی که آقای بهبودی کتاب رضا نان تا رضا خان را نوشتند، مطالعاتی نداشتم و فقط از آن استفاده کردم. در موقعیتی که در تنگنای وقت بودم به خاطر علاقه به آقای بهبودی کتاب رضانام تا رضاخان را خواندم. این کتاب نیز مانند کتاب های قبلی آقای بهبودی مستند است.

 

دبیر جایزه کتاب سال اظهار داشت: اخیرا در حوزه مطالعات علمی و دینی شیوه ای راه افتاده است که گویی مستند کردن لازم نیست. اینکه در تاریخ ده ها سند و گزارش برای یک موضوع وجود دارد یعنی مستند بودن متن مهم است. شیوه دایره المعارف نویسی را نمی پذیرم، اینکه گفته شود بر اساس فلان متن و فلان سند این طور است که راه نمی پسندم. گاه ممکن است سند در اختیار نباشد؛ عین متن بیاید و فقط به مدعا و ارجاع بسنده نشود.

 

وی خاطرنشان کرد: نکته دیگری که در کتاب از «رضانام تا رضاخان» باید لحاظ می شد توضیح در مورد شخصیت ها است. خود من وقتی کتاب را خواندم دوست داشتم در مورد برخی شخصیت ها دو سه خط توضیح داده می شد. ویرایش کتاب نیز خوب نبود همچنان که قالب آن خوب نیست.

 

این نویسنده و پژوهشگر بیان کرد: «رضانام تا رضاخان کتاب» خواندنی است. اگر مخاطب در حد لیسانس دانشگاه یا طلبه سطح اول باشد مطالب کتاب کم است. سند زیاد است و مشروح بودن کم است. کتاب «رضانام تا رضاخان» حالت عمومی ندارد و تخصصی است. ارزیابی متن ها یکی از نکات مثبت کتاب است. ای کاش آقای بهبودی نقل منبع می کرد، در نهایت پنج صفحه به کتاب اضافه می شد اما منابع می آید. جای تحلیل و نقد منابع در ابتدای کتاب خالی است. امیدوارم که مجلدهای دیگر این کتاب هم به زودی چاپ شود.

 

 

 

 

کد خبر 1030156

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha