به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام محمد مسجدجامعی، سفیر سابق ایران در واتیکان و مراکش، در اولین نشست از همایش «هم اندیشی الزامات تدوین سند ملی روابط فرهنگی جمهوری اسلامی ایران» که تحت عنوان «سیاست ها و راهبردهای روابط فرهنگی بین المللی جمهوری اسلامی ایران» برگزار شد، به ایران سخنرانی پرداخت.
وی در ابتدای سخانش با این ادعا که ما در فعالیت های فرهنگی در وهله اول دچار مشکل فکری و مفهومی هستیم، گفت: اصولا این مفهوم از فعالیت فرهنگی و ضرورت این کار، در هیچ جای جهان آنگونه که در این ایران تعریف شده است، شناخته شده نیست.
مسجد جامعی این معنا را که ما احساس می کنیم برای هدایت و راهنمایی تمام جهانیان مسئولیت داشته و رسالتی بر عهده ماست، مختص به فرهنگ ما دانست و اظهار داشت: من این طرز تفکر و این مبنا را در هیج فرهنگ و ملت دیگری ندیده ام و حتی ایدئولوژیک ترین نظام قرن بیستم که شوروی بود، چنین نظری نداشتند. بنابراین این ویژگی مبنایی تفکر فرهنگی ماست.
وی با اظهار امیدواری از اینکه این مفهوم فعالیت فرهنگی که اینگونه مختص ما نیز می باشد در کشور ساماندهی گردد، گفت: این 57 بخشی که در کشور ما مسئولیت فعالیت های فرهنگی در خارج از کشور را بر عهده دارند، مسئولیت های بزرگی است که حتما باید ساماندهی شوند.
مسجدجامعی در بخش دیگری از سخنانش، یکی از سخت ترین کارها را قدرت ارتباط با دیگران و تاثیر گذاری بر افراد دانست و گفت: در بیشتر کشورها چنین فعالیت هایی را بر عهده کسانی می گذارند که ذاتا چنین توانایی هایی داشته باشند.
وی در همین باره افزود: برخی مشاغل هستند که فردی که آن را به عهده می گیرد باید تناسب ذاتی با آن شغل داشته باشد، و این امر و تناسب ذاتی را در فعالیت های فرهنگی ، آن هم در خارج از کشور باید بپذیریم. در این حوزه بسیاری از صرفا از کم کاری ناشی نمی شود، بلکه برخی نیز به این مسئله برمی گردد که کارهایی را نباید انجام می دادیم ، مرتکب شده ایم.
مسجد جامعی در پایان سخنانش افزود: به عبارت دیگر میتوان گفت که ما مشکل بیانی داریم. مشکلات ما مربوط به اصولی که بدان ها پایبندیم نیست، بلکه نحوه ارائه آن ها را به جهانیان بلد نبوده و در چگونگی آن مشکل داریم.
پایان پیام /
نظر شما