حجتالاسلام «علی اکبر بابایی» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، شیوع ویروس منحوس کرونا و اینکه کانونهای مساجد گیلان به ویژه در یکسال اخیر به کانونهای همدلی تبدیل شدند را متذکر شد و اظهار داشت: استفاده از روشهای جدید برای جذب قشر نوجوان و جوان توسط روحانیون باید مورد توجه قرار گیرد.
امام جمعه لوشان با بیان اینکه کانونهای مساجد گیلان از سال گذشته تاکنون و به ویژه در ماههای اخیر که با شیوع ویروس منحوس کرونا و اوجگیری مشکلات اقتصادی خانوادههای محروم و نیازمند مواجه شدیم رسالتی مهم بر عهده داشتند عنوان کرد: کانونهای مساجد استان گیلان در این ایام به واقع به کانونهای همدلی تبدیل شدند.
بابایی استفاده از ظرفیت مساجد و کانونهای مساجد جهت مقابله با هجمه فرهنگی دشمن را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: از همان دوران ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون دشمن دست از مخاصمه با انقلاب اسلامی و ملت ایران برنداشته است اما هر بار میبینیم که توطئههایش شکست میخورد و راه به جایی نمیبرد.
وی با تاکید بر اینکه پس از پیروزی انقلاب به رهبری امام خمینی(ره)، مساجد مانند دوران صدر اسلام جایگاه واقعی خود را شناختند افزود: نیروهای فعال در مساجد به شکل مستقیم در متن انقلاب شرکت کردند و موضوع به گونهای شد که دیدیم مساجد بیشتر از هر زمان دیگری نقش پایگاه ارتباطی مردم را به عهده گرفتند.
امام جمعه لوشان در ادامه یکی از رسالتهایی که ائمه جماعات در اجتماع دارند را هدایتگری، تربیت نسل آیندهساز کشور اعم از کودکان، نوجوانان و جوانان و سوق دادن آنها به سوی مسیر دین و ارزشها اعلام کرد و گفت: مساجد برای مردم مأمن هستند و باید از این ظرفیت برای انتقال ارزشهای دینی و انقلابی بهینه استفاده کرد.
بابایی مجهز بودن ائمه جماعات به روشهای جدید در راستای برقراری ارتباط بهتر و عمیقتر با قشرهای مختلف جامعه اعم از کودکان، نوجوانان و جوانان را موضوعی بسیار مهم و لازم دانست و یادآور شد: بدون شک بین آسیبهای اجتماعی که در جامعه میبینیم و میزان منابع اختصاصی به حوزه فرهنگ و کانونهای مساجد رابطه معناداری وجود دارد.
امام جمعه لوشان لزوم توجه هر چه بیشتر دولتها به مقوله فرهنگ، تخصیص اعتباراتی به مساجد و مسائل مذهبی را خواستار شد و اضافه کرد: البته رویکردها در این مورد در سالهای گذشته خوب نبوده است که امیدواریم خلاءهای موجود برداشته شود و مسائل فرهنگی در صدر توجهات قرار گیرند.
بابایی به روز بودن روحانیون و آشنایی آنان با روشهای نو و جدید در جهت بیان مسائل دینی، مذهبی و اعتقادی را در حضور نوجوانان، جوانان و قشرهای دیگر مردم در مساجد تأثیرگذار خواند و اظهار داشت: روحانیون رسالتی مهم دارند و علما باید انسجام لازم را به وجود بیاورند و برای این کار باید آغوش خود را برای همه اقشار به ویژه قشر جوان و نوجوانان باز کنند.
وی با تاکید بر اینکه رسالتی که یک روحانی بر عهده دارد فقط گفتن احکام به مردم نیست و باید به دیگر جهات هم توجه لازم را داشته باشد خاطرنشان کرد: روحانی باید زمینه و بستری را فراهم سازد این احکام در جامعه به بهترین نحو ممکن ترویج و نهادینه شود و مردم به شکل درست آن را بیاموزند و در زندگی خود به کار گیرند.
نظر شما