برگشت هزار و ۴۲۰واحد غیرفعال به چرخه تولید/نرخ تورم کالاهای صادراتی افزایش یافت

قیمت نفت خام دو درصد جهش کرد، نرخ تورم کالاهای صادراتی افزایش یافت، امکان واریز تسهیلات طرح نسخ الکترونیکی پزشکان به حساب وام گیرنده، برگشت هزار و ۴۲۰واحد غیرفعال به چرخه تولید برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز پنجشنبه ۱۴ اسفند شبستان به شرح زیر است:

نرخ تورم کالاهای صادراتی افزایش یافت

تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده ‌های ریالی در فصل پاییز ١٣٩٩ نسبت به فصل مشابه سال قبل ٢٠٩,١ درصد است که در مقایسه با تورم نقطه به نقطه تابستان ١٣٩٩ رقم ٧٧.٧ واحد درصد افزایش داشت.

ذکر این نکته ضروری است که برای محاسبه شاخص ­فصل پاییز ١٣٩٩ از داده ­های مقدماتی گمرک جمهوری اسلامی استفاده شده است. لذا نتایج اعلام شده به صورت مقدماتی بوده و استفاده از آن­ها بایستی با ملاحظه انجام شود. شایان ذکر است که پس از استخراج و ارائه­ داده ­های قطعی سال ١٣٩٩ توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران، شاخص صادرات نیز از سوی مرکز آمار بازنگری شده و ارقام نهایی شاخص مربوط به این دوره مجدداً به صورت قطعی منتشر خواهد شد.

تورم فصلی

تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده­ های ریالی در فصل پاییز ١٣٩٩ نسبت به فصل قبل ٤٢,٦ درصد است که در مقایسه با تورم فصلی تابستان ١٣٩٩(برابر با ٣٥.٩ درصد) حدود ٦.٧ واحد درصد افزایش داشته است. همچنین تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده­‌های دلاری نیز در فصل پاییز ١٣٩٩ نسبت به فصل قبل، ١.٠ درصد افزایش داشته که در مقایسه با تورم فصلی تابستان ١٣٩٩ (برابر با  ٠.٨ درصد) حدود ٠.٢ واحد درصد افزایش داشته است. در گروه­‌های اصلی طبقه بندی HS کمترین نرخ تورم فصلی در بخش ریالی مربوط به گروه «حیوانات زنده و محصولات حیوانی» (٢٠,٠ درصد) و بیشترین نرخ مربوط به گروه «مروارید طبیعی یا پرورده، سنگ های گرانبها یا ...» (١٢٩.٠ درصد) است.

تورم نقطه به نقطه

تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده­‌های ریالی در فصل پاییز ١٣٩٩ نسبت به فصل مشابه سال قبل ٢٠٩,١ درصد است که در مقایسه با تورم نقطه به نقطه تابستان ١٣٩٩ (برابر با ١٣١.٤ درصد) ٧٧.٧ واحد درصد افزایش داشته است. همچنین تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده ­های دلاری در فصل پاییز ١٣٩٩ نسبت به فصل مشابه سال قبل ٤.٩ درصد است که در مقایسه با تورم نقطه به نقطه تابستان سال ١٣٩٩ (برابر با ٢ درصد) ٣.٠ واحد درصد افزایش داشته است. در گروه ­های اصلی طبقه بندی HS کمترین نرخ تورم نقطه به نقطه در بخش ریالی مربوط به گروه «مواد پلاستیکی و اشیاء ساخته شده از این مواد و ...» (٩٣,٢رصد) و بیشترین نرخ مربوط به گروه «اشیاء هنری و کلکسیون ...» (٦٧٢.٠ درصد) است.

 

قیمت نفت خام دو درصد جهش کرد

قیمت نفت خام در معاملات دیشب و امروز (پنجشنبه) تحت تأثیر کاهش ذخایر بنزین آمریکا، بیش از دو درصد جهش کرد. تا ساعت ۷:۲۵ به وقت تهران، قیمت پیش‌خرید هر بشکه نفت خام برنت ۰.۳۹ درصد رشد کرد و به ۶۴.۳۲ دلار رسید. این شاخص در معاملات دیشب هم ۲.۸ درصد جهش کرده بود.

قیمت پیش‌خرید هر بشکه نفت خام نیمه‌سنگین تگزاس غرب آمریکا تا این لحظه ۰.۳۴ درصد رشد کرد و به ۶۱.۴۹ دلار بازگشت. این شاخص در معاملات دیشب هم ۲.۵۶ درصد جهش کرده بود.

ذخایر بنزین آمریکا تحت تأثیر طوفان و سرمای شدید تگزاس در هفته گذشته با بیشترین افت تاریخ خود روبرو شده و به ۲۴۳.۵ میلیون بشکه رسید. همچنین ذخایر انبارهای تقطیرات نفتی آمریکا با بیشترین افت خود از ۲۰۰۳ تا کنون روبرو شد و به ۱۴۳ میلیون بشکه رسید.

در هفته گذشته ظرفیت پالایشگاه‌های آمریکا هم به ۵۶ درصد افت کرده بود که این پایین‌ترین سطح در تاریخ است.

 

افزایش نرخ تورم کالاهای وارداتی در فصل پاییز

تغییرات شاخص قیمت کالاهای وارداتی در فصل پاییز ١٣٩٩ نسبت به فصل مشابه سال قبل ٥٨٨,٨ درصد است که در مقایسه با تورم نقطه به نقطه تابستان ١٣٩٩ (برابر با ٤٩٨.٢ درصد) حدود ٩٠.٦ واحد درصد افزایش داشته است.

تورم فصلی

تغییرات شاخص قیمت کالاهای وارداتی مبتنی بر داده­ های ریالی در فصل پاییز ١٣٩٩ نسبت به فصل قبل، ٥٩,٣ درصد است که در مقایسه با تورم فصلی تابستان  ١٣٩٩(برابر با ٦٩.٤ درصد) حدود ١٠.١ واحد درصد کاهش داشته است. همچنین تغییرات شاخص قیمت کالاهای وارداتی مبتنی بر داده­ های دلاری نیز در فصل پاییز ١٣٩٩ نسبت به فصل قبل، ١٠.١درصد افزایش داشته که در مقایسه با تورم فصلی تابستان  ١٣٩٩ (برابر با ١٣.٣درصد) حدود ٣.٣ واحد درصد کاهش داشته است. در گروه­ های اصلی طبقه بندی HS کمترین نرخ تورم فصلی در بخش ریالی مربوط به گروه «مروارید طبیعی یا پرورده، سنگ های گرانبها یا نیمه گرانبها و ...» (٦,٨- درصد) و بیشترین نرخ مربوط به گروه «فلزات معمولی و مصنوعات آنها» (٧٤.٨ درصد) است.

تورم نقطه به نقطه

تغییرات شاخص قیمت کالاهای وارداتی مبتنی بر داده­ های ریالی در فصل پاییز ١٣٩٩ نسبت به فصل مشابه سال قبل ٥٨٨,٨ درصد است که در مقایسه با تورم نقطه به نقطه تابستان  ١٣٩٩ (برابر با ٤٩٨.٢ درصد) حدود ٩٠.٦ واحد درصد افزایش داشته است. همچنین تغییرات شاخص قیمت کالاهای وارداتی مبتنی بر داده­ های دلاری در فصل پاییز ١٣٩٩ نسبت به فصل مشابه سال قبل ٥٠.١ درصد است که در مقایسه با تورم نقطه به نقطه تابستان  سال ١٣٩٩ (برابر با ٤٤.١ درصد) حدود ٦.٠ واحد درصد افزایش داشته است. در گروه­ های اصلی طبقه بندی HS کمترین نرخ تورم نقطه به نقطه در بخش ریالی مربوط به گروه «پوست خام، چرم، پوست های نرم و اشیاء ساخته شده از این مواد و ...» (١,٤- درصد) و بیشترین نرخ مربوط به گروه «ماشین آلات و وسایل مکانیکی؛ ادوات برقی؛ اجزاء و قطعات آنها...» (٧٠٢.٠ درصد) است.

 

امکان واریز تسهیلات طرح نسخ الکترونیکی پزشکان به حساب وام گیرنده

بانک رفاه کارگران در راستای تسریع در روند اجرایی طرح نسخ الکترونیکی، علاوه بر امکان واریز مبلغ تسهیلات به حساب شرکت های طرف قرارداد در طرح مذکور، امکان واریز مبلغ به حساب متقاضی نیز فراهم شد.

 

برگشت هزار و ۴۲۰واحد غیرفعال به چرخه تولید با پیگیری ستاد تسهیل و رفع موانع تولید

علیرضا رزم حسینی در یکصد و نهمین جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید با اشاره به فعالیت‌ها و اقدامات موثر انجام شده در ستاد، گفت: خوشبختانه کارنامه عملکرد ستاد رضایت بخش بوده است و بویژه فعالیت‌هایی که در سطح استان‌ها انجام شده، قابل تقدیر است.

وزیر صنعت معدن و تجارت، جایگاه و مسئولیت ستاد را در شرایطی که کشور تحت فشار تحریم‌‌هاست، بسیار حساس توصیف کرد و افزود: حکومت در این شرایط، تشکیل ستاد تسهیل و رفع موانع تولید را در راستای حمایت و پشتیبانی از تولید ، وظیفه خود دانست و خوشبختانه در حال حاضر کشور شاهد رشد قابل ملاحظه تولید در ۲۹ رشته صنعتی است.

وی با استناد به بازدیدهای میدانی در سطح ملی، به رشد تولید در بخش‌های مختلف اشاره کرد و اظهار داشت: واحد‌های تولیدی کشور در صنایع مختلف مانند لوازم خانگی، قطعه سازی خودرو، مواد شوینده و بهداشتی، کاشی وسرامیک، مواد غذایی، فلزات، نساجی و پوشاک به صورت چند شیفت مشغول فعالیت هستند که حاکی از رونق تولید در کشور است.

رزم‌حسینی، اقدامات ستاد تسهیل، پشتیبانی دولت و کمک و همراهی سایر دستگاه‌ها را موجب ایجاد دلگرمی در بخش تولید و همچنین برگشت پویایی و تحرک در واحد‌های تولیدی دانست.

 

 

 

کد خبر 1034053

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha