«منصور ستوده» به خبرنگار شبستان در همدان گفت: یکی از مهمترین اقدامات شرکت آب منطقه ای همدان حفاظت از منابع آبی و به ویژه آبهای زیرزمینی است که در این راستا 20 چاه نیروگاه شهید مفتح پلمپ شد و پساب تصفیه شده شهر همدان به آنجا منتقل شد، همینطور جهت تامین آب منطقه ویژه اقتصادی جهان آباد و پتروشیمی هگمتانه نیز پساب اختصاص یافت.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان همدان افزود: با بکارگیری اقدامات مختلفی از جمله مسدود کردن چاههای غیرمجاز و نصب کنتور و محدود کردن مصرف چاههای مجاز توانستیم از اُفت بیشتر هیدروگراف آبهای زیرزمینی جلوگیری کنیم و حتی در برخی از دشتها وضعیت این گرافها را بهبود ببخشیم.
وی تصریح کرد: کبودراهنگ با 129 چاه بیشترین و فامنین با 3 حلقه چاه، کمترین تعداد انسداد چاههای غیرمجاز را به خود اختصاص دادهاند و شهرستان همدان نیز با انسداد 123چاه غیرمجاز در رتبه دوم قرار دارد.
وی بیان کرد: با اجرای طرح تعادل بخشی از ابتدا تاکنون در همدان تاکنون، نزدیک به 5 هزار و 868 حلقه چاه غیرمجاز پرو مسلوب المنفعه شده است و از برداشت 360 میلیون مترمکعب در مصرف آبهای زیرزمینی جلوگیری به عمل آمده است.
وی با اشاره به اینکه گروههای گشت و بازرسی به طور شبانهروزی دشتهای استان را بازرسی میکنند عنوان کرد: 15 گروه گشت و بازرسی در راستای نظارت بر چاههای مجاز، جلوگیری از حفر چاههای غیرمجاز و برداشت شن و ماسه از رودخانههای استان به طور شبانهروز دشتها را کنترل میکنند.
ستوده بیان کرد: با چاههای مجاز استان که برداشت بیشتر از پروانه بهرهبرداری دارند نیز برخورد میشود تا در راستای حفاظت از منابع آبی استان همدان گامهای اساسی و جدی برداشت.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان عنوان کرد: از ابتدای امسال تاکنون 418 کنتور هوشمند بر روی چاههای مجاز نصب شده است و بر اساس پیشبینی برنامه اقتصاد مقاومتی تا پایان سال جاری، تعداد این کنتورها به ۵۰۰ عدد میرسد.
نظر شما