به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز سه شنبه سوم فروردین شبستان به شرح زیر است:
نخستین مالیات بر خانههای خالی، مرداد ۱۴۰۰دریافت میشود
امیدعلی پارسا، رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور گفت: سال گذشته تحت راهبرد کلی وصول و هوشمند سازی نظام مالیاتی مجموعه اقداماتی را انجام دادیم که منجر به وصول بیش از ۱۰۰ درصد کل درآمدهای مالیاتی مصوب کشور شد.
وی اضافه کرد: بسترهای لازم برای جمع شدن همه اطلاعات کشور در سازمان امور مالیاتی در حال فراهم شدن است امیدواریم امسال نسخه اول پایانه فروشگاهی سامانه مودیان را که همه فروشگاهها و کسب و کارها و عوامل اقتصادی کشور را به سازمان امور مالیاتی وصل میکند، عملیاتی کنیم. این مسئله موجب حداکثر شدن شفافیت اقتصادی و حداقل شدن فرارهای مالیاتی میشود.
پارسا گفت: در این صورت رقابت بین تولید کننده شناسنامه دار بیشتر میشود؛ مبنای اصلی اخذ مالیات، تولید واقعی است. مبارزه با فرار مالیاتی خط قرمز ماست میزان فرارهای مالیاتی در سال ۹۹ حدود ۴۵ هزار میلیارد تومان است. تمرکز بر تراکنشهای بانکی ۴۰ هزار نفری که بیشترین گردش حساب بالای ۵ میلیارد تومان را در دستور کار خود قرار دادیم.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به اینکه با مالیات ستانی تولید و تولید کننده واقعی باید حمایت شوند، افزود: سعی میکنیم بخشودگی درآمدهای مالیاتی را با ظرفیتهای قانون فعلی تقویت کنیم. به دنبال اختیار قانونی عملیات اجرایی افرادی هستیم که مالیاتهای خود را نمیدهند.
وی اظهار داشت: یک وجه مالیات حمایت از تولید و وجه دیگر آن تأمین منابع دولت بوده و هیچ جامعهای به سمت عدالت نمیرود، مگر نظام مالیاتی کارا و مؤثری داشته باشد. مردم کشور ما با موضوع مالیات مشکلی ندارند، اما نقش متناسب با درآمد و ثروت واقعی را نمیدانند.
آموزش قانون جدید چک از اولویتهای بانک مرکزی است
«پویا جبل عاملی» درباره «قانون اصلاح قانون صدور چک» گفت: این قانون با هدف اعتباربخشی به چک و به حداقل رساندن صدور چک بلامحل در سال ۱۳۹۷ توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و از ابتدای سال ۱۴۰۰ اجرایی میشود.
مدیر روابط عمومی بانک مرکزی افزود: یکی از اصلی ترین موارد در قانون، ممنوع بودن صدور چک در وجه حامل و ثبت چک در سامانه صیاد است که برای دسته چک های جدید اعمال می شود و پس از تعطیلات و آغاز فعالیت کسب و کارها رعایت آن ضروری است.
جبل عاملی با بیان اینکه آموزش و اطلاع رسانی جامع در این زمینه از اولویتهای اصلی بانک مرکزی برای اجرای هرچه بهتر قانون یاد شده است، افزود: باتوجه به تغییرات قانون جدید چک روابط عمومی بانک مرکزی با همراهی و مشارکت روابط عمومی شبکه بانکی با طراحی و اجرای برنامه جامع و مدون ارتباطی و هدفگذاری اطلاعرسانی به آحاد مردم جامعه و اقناع ذینفعان اصلی، آگاه سازی کارکنان شبکه بانکی و نیز آگاهی بخشی و فرهنگ سازی عمومی در این زمینه را در دستور کار قرار داد تا افکارعمومی را برای اطلاع از این تغییرات آماده کند.
وی درباره راهبرد اصلی بانک مرکزی در زمینه اطلاعرسانی قانون جدید چک نیز گفت: در این مسیر، راهبرد اصلی بانک مرکزی بر استفاده از تمام ظرفیتهای اطلاعرسانی، تولید محتوا با تأکید بر برنامههای ساده و جذاب با توجه به تنوع مخاطبان متمرکز شد.
جبل عاملی به کارگیری ابزارهای متنوع برای پوشش همه جانبه مخاطبان را یکی از ویژگیهای اصلی برنامه مدون ارتباطی بانک مرکزی خواند و گفت: روابط عمومی بانک مرکزی با به کارگیری ابزار متنوع به منظور پوشش و دربرگیری همه جانبه مخاطبان نسبت به تولید و انتشار محتوای متنوع اقدام کرد و برای دستیابی به اهداف مورد نظر از ابزار شبکههای اجتماعی، رادیو، تلویزیون، تبلیغات محیطی، فضای داخلی ایستگاههای مترو (نصب پوستر و پخش موشن گرافی از نمایشگرها)، خبرگزاریها و سایتهای خبری، ابزار تبلیغاتی فضای داخلی شعب و روزنامهها بهره گرفت.
۳۵ هزار واحد مسکن ملی در شهرهای مختلف توسط بنیاد مسکن احداث میشود
جواد حقشناس معاون مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در خصوص طرح اقدام ملی مسکن و مسئولیتی که بنیاد در این خصوص برعهده دارد، نکاتی را ارایه کرد.
معاون مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، گفت: در پروژه اقدام ملی مسکن افرادی که واریز وجه کردند و امکان برنامهریزی برای آنها با واریز وجه وجود دارد ۳۶ هزار و ۵۰۲ نفر هستند. از این تعداد، افرادی که تاکنون مشکلات آنها رفع شده و تامین زمین برای آنها انجام شده ۲۹ هزار و ۱۷۹ نفر هستند. برای باقیمانده نیز در حال رایزنی با سازمان ملی زمین و مسکن هستیم تا بتوانند زمین را تخصیص دهند.
حقشناس ادامه داد: غیر از ۲۹ هزار و ۱۷۹ واحد، ۵ هزار و ۳۸۷ واحد نیز در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت با راه و شهرسازی توافق کردیم که مجموعا حدود ۳۵ هزار واحد مسکن ملی را در شهرهای زیر و بالای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در حال برنامه ریزی برای ساخت هستیم.
معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی توضیح داد: نزدیک به ۱۰ هزار واحد کار عملیات اجرایی شان توسط بنیاد مسکن آغاز شده است. نزدیک به ۶هزار واحد نیز در حال دریافت پروانه هستیم. غیر از آن نیز حدود ۱۱ هزار واحدی که برای متقاضیان انفرادی و یا گروهی قرعه کشی کردیم آنها نیز در حال گرفتن پروانه هستند که کار اجرایی آنها در سال جاری آغاز خواهد شد.
بسته ۱۲ بندی گمرک برای ترخیص نهادههای تولید
مهرداد جمال ارونقی با بیان اینکه سال گذشته ۳۳ میلیون تن کالا به ارزش ۳۸ میلیارد دلار از گمرکات کشور ترخیص شد، گفت: از این میزان ۲۳ میلیون تن به ارزش ۱۲ میلیارد دلار کالاهای اساسی بوده اند و ۱۰ میلیون تن به ارزش ۲۶ میلیون دلار کالاهای غیراساسی بودند که از این میزان، ۸۵ درصد این اقلام مرتبط با تولید نظیر مواداولیه، تجهیزات، ماشین آلات و موادواسطهای بودند.
وی با بیان اینکه در سال گذشته ترخیص نهادههای تولید از گمرکات کشور با موانع متعددی همراه شد، افزود: در ۶ ماهه نخست سال ۹۹ این موانع باعث ماندگاری طولانی مدت کالاها در گمرک شد و گمرک اجازه نیافت حتی به صورت درصدی کالاها و نهادههای تولید را ترخیص کند که این مساله تولید کشور را با چالش مواجه کرد.
ارونقی با بیان اینکه در تیرماه سال گذشته ستاد هماهنگی اقتصادی دولت ترخیص نهادههای تولید را بدون کد رهگیری بانک مصوب کرد، گفت:، اما این مصوبه به طور کامل اجرا نشد و دپوی کالاهای و رسوب آنها در گمرکات ادامه یافت.
وی افزود: نهایتا از آبان ماه سال ۹۹ و با پیشنهاد گمرک برای ترخیص درصدی اقلام مرتبط با تولید به ستاد تنظیم بازار این روند تسهیل شد و گمرک اجازه یافت ۹۰ درصد از نهادههای تولید که توسط تولیدکنندگان یا بازرگانان وارد شده بود را از گمرک ترخیص کند.
معاون فنی گمرک با بیان اینکه چالشهایی که سال گذشته با آن روبرو بودیم نگذاشت شعار سال به طور کامل محقق شود، گفت: ۱۱ عامل اصلی رسوب کالا و نهادههای تولید در گمرکات و بنادر کشور شامل انقضای مهلت ثبت سفارش، عدم تمکین مالی برای اظهار کالا، اخذ حقوق ورودی در ابتدای زنجیره ترخیص، صف تامین و تخصیص ارز، کندی در ماهیت تشخیص مواداولیه توسط سازمانهای مربوطه، فیزیکی و دستی بودن ارزیابی کالاهایی که در مسیر قرمز قرار داشتند، وجود کارشناسان مجازی و ایستاییهایی که در این زمینه وجود داشت، کندی در تطبیق رسیدگی و ارزش کالاهای اظهارشده، الزام به ویرایش و ثبت سفارش، تودیع حقوق ورودی و قطعی سامانههای مختلف بود.
خرید تضمینی دانههای روغنی آغاز شد
مرتضی سعادتی مدیرکل هماهنگی بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی ایران در رابطه با خرید تضمینی گندم و دانههای روغنی سال ۱۴۰۰ اظهار کرد: دستورالعمل خرید تضمینی گندم داخلی و دانههای روغنی (کلزا و آفتابگردان، گلرنگ و سویا) سال ۱۴۰۰ به استناد قانون اصلاح تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی مصوب پنجم آبان ماه ۱۳۹۹ مجلس شورای اسلامی و تصویبنامه شورای قیمتگذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی برای اجرا در مراکز خرید به استانها ابلاغ شده است.
مدیرکل هماهنگی بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی ایران، افزود: دستورالعمل خرید تضمینی گندم سال ۱۴۰۰ شامل سه بخش، اقدامات قبل از خرید، حین خرید و اقدامات پس از اتمام فصل خرید تضمینی گندم است.
آغاز خرید تضمینی دانههای روغنی از ابتدای فروردین
سعادتیکیا افزود: خرید تضمینی دانههای روغنی از اول سال آغاز و تحویل آن تا ۳۰ دی ماه ادامه خواهد داشت و مراکز خرید استانها با رعایت کلیه قوانین و مقررات نسبت به خرید تضمینی و فروش دانههای روغنی کلزا، گلرنگ، آفتابگردان و سویا اقدام خواهند کرد.
وی خاطر نشان کرد: دستور العمل خرید دانههای روغنی در ۸ بند به سراسر کشور ابلاغ شده است و رعایت کلیه مفاد دستورالعمل در مراکز خرید الزامی است و به دلیل شیوع ویروس کرونا تمام مراکز خرید ملزم به رعایت کامل دستورالعملهای بهداشتیِ مقابله با کرونا هستند و در این خصوص سختگیریهای خاصی اعمال میشود.
تلاش وزارت صمت برای حمایت از تولید داخل/برگزاری ۱۴میز ساخت داخل
سال ۹۸ از سوی مقام معظم رهبری به نام سال رونق تولید نامگذاری شد و اجرای نهضت ساخت داخل هم بر همین اساس یعنی شعار سال و تصویب قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی در کشور کلید خورد. در راستای حمایت از تولید داخل بخش ها مختلف پیشنهادات و راهکارهای بسیاری را مطرح کردند از جمله این نهادها وزارت صنعت، معدن و تجارت بود که از تابستان سال 98 ابتکار میزهای ساخت داخل را ارائه داد، ابتکاری که حالا به مراحلی رسیده که اثرات آن را میتوان به راحتی در صنایع مختلف از پتروشیمی تا خودرو و صنایع نیروگاهی و برق لمس کرد.
تشکیل میزهای ساخت داخل از اررزشمندترین اقداماتی است که در سالهای اخیر در سطح صنایع کشور عملیاتی شده است و موضوع مطرح در این مسیر «نشاندن قطعهسازان و خودروسازها یا بنگاههای بزرگ دور یک میز بدون واسطه» است.
حالا در ادامه این مسیر بر اساس گزارش های وزارت صمت، از نیمه دوم سال ۱۳۹۸ تا ۳۰ بهمن سال گذشته، ۱۴میز ساخت داخل با کاهش ارزبری ۱.۲ میلیارد یورو برگزار شد. این چهارده میز ساخت داخل در شش صنعت خودرو، پتروشیمی، پالایشگاهی، فولاد، مخابرات و مس بوده است.
در این راستا چهار میز ساخت داخل در حوزه خودرو با کاهش ارزبری ۳۴۳ میلیون یورو و ۴ میز ساخت داخل در حوزه پتروشیمی با کاهش ارزبری ۲۴۳ میلیون یورو برگزار گردید.
همچنین یک میز ساخت داخل در حوزه پالایشگاهی با کاهش ارزبری ۸۰ میلیون یورو، یک میز ساخت داخل در حوزه فولاد با کاهش ارزبری ۴۴۳.۶ میلیون یورو و یک میز ساخت داخل در حوزه مس با کاهش ارزبری ۰.۷ میلیون یورو برگزار شد. در حوزه مخابرات نیز ۲ میز ساخت داخل با کاهش ارزبری۱۲۳.۶ میلیون یورو برگزار شد.
همچنین سه میز مجازی ساخت داخل با کاهش ارزبری ۲۰۰ میلیون دلاری در سال ۱۳۹۹ برگزار شد. در این راستا ۲.۸ میلیارد دلار تامین نیازهای وارداتی (جایگزینی واردات) از محل تولیدات داخل بوده است.
نظر شما