ایران باید با برنامه‌ریزی برای تولید جایگاه اقتصادی در منطقه پیدا کند

شقاقی با بیان اینکه رشد سرمایه گذاری در دهه نود منفی ۵ بوده است، تصریح کرد: اگر ایران قصد دارد جایگاهی را در اقتصاد منطقه و اقتصاد کشورهای رقیب خود داشته باشد، باید برای تولید ملی برنامه ‌ریزی کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، برنامه «صد سال به از این سالها» رادیو گفت‌وگو با وحید شقاقی، رئیس دانشگاه اقتصاد خوارزمی و کارشناس مسائل اقتصادی به صورت تلفنی گفتگو کرد.

وحید شقاقی مسئله اصلی کشور را تولید دانست و عنوان کرد: همه مسئولان اعم از مسئولان اقتصادی و غیر اقتصادی نیز به این مسئله واقف هستند، کشوری که درگیر تحریم ها و جنگ اقتصادی است و قصد دارد در حوزه نفت و گاز و امور راهبردی متکی به داخل باشد و البته می خواهد درون زایی اقتصاد را پیاده کند، باید تولید ملی با کیفیت و کافی را محور قرار دهد.

*34 درصد از درآمد سرانه ایرانی ها کم شده است

وی با اشاره به اولویت قرار دادن شعارهای اقتصادی توسط رهبر معظم انقلاب، اظهار کرد: سال گذشته جهش تولید و امسال تولید و مانع زدایی به عنوان شعار سال انتخاب شدند. در دهه 90 دوبار دچار شدید ترین تحریم ها شدیم و رشد اقتصادی این دهه صفر بوده است و همچنین 34 درصد از درآمد سرانه ایرانی ها کم شده است.

این کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه رشد سرمایه گذاری در ایران منفی 5 درصد بوده است، بیان کرد: همه آمار در دهه 90 نشان می دهد در کنار تحریم ها و ضعف مدیریتی، سرمایه گذاری ها در ایران اندک صورت گرفته است و وضعیت تولید نیز مناسب نبوده است.

وی تصریح کرد: اگر ایران قصد دارد جایگاهی را در اقتصاد منطقه و اقتصاد کشورهای رقیب خود داشته باشد، باید برای تولید ملی برنامه‌ ریزی کند و از نظر کمیت و کیفیت آن را ارتقاء دهد. اما متأسفانه علی رغم تاکیداتی که رهبر معظم انقلاب در سال های اخیر داشتند، همچنان مسائل فراروی تولید جدی است.

رئیس دانشگاه اقتصاد خوارزمی به چالش هایی که اقتصاد و تولید با آن‌ ها مواجه است اشاره و عنوان کرد: فساد و رانت در حوزه تولید، واردات بی رویه، قاچاق کالا، عدم وجود یک برنامه مشخص برای توسعه صنعتی در کشور و ضعف فضای کسب و کار چالش هایی هستند که اقتصاد و تولید با آن ‌ها مواجه است و عملاً ظرفیت های بالقوه کشور بالفعل نمی شود.

* عدم استفاده از ظرفیت های موجود کشور عاملی برای جلوگیری از رونق تولید

وی عدم استفاده از ظرفیت های موجود کشور را عاملی برای جلوگیری از رونق تولید دانست و اشاره کرد: سالانه بین 300 تا 400 میلیون دلار صرف واردات پارچه مشکی می شود در حالی‌ که به راحتی می توانیم آن را در کشور تولید کنیم.

کد خبر 1040918

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha