کانونی مسجدی که با کتاب‌خوانی به مقابله با آسیب‌های دوران کرونا رفته است

کتابخانه کانون فرهنگی هنری «توحید» در بحران کرونا که بسیاری از مساجد تعطیل شدند، زمینه مطالعه دانشجویان در فضای کتابخانه را فراهم کرد و با بهره‌گیری از ظرفیت فضای مجازی فرصت انس بچه‌های مسجد با یار مهربان را فراهم کرد.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، کانون های فرهنگی هنری مساجد از جمله پایگاه‌های مذهبی و فرهنگی در محله‌ها هستند که جایگاه ویژه‌ای بین ساکنان شهرها دارند. یکی از کانون های فرهنگی هنری فعال در استان قزوین که با برگزاری برنامه های فرهنگی، مذهبی و هنری توانسته بخش عظیمی از جوانان و نوجوانان را جذب فعالیت های مسجدی کند، کانون فرهنگی هنری «توحید« در جوار مسجد فاطمه الزهرا(س) استان قزوین است، این کانون فرهنگی هنری فعال با حمایت های دفتر امام جمعه و ستاد هماهنگی کانون های مساجد استان قزوین در محور کتاب و کتابخوانی فعالیت های گسترده ای انجام داده است.

 

«حامد یزدی»، در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان پیرامون فعالیت های کانون فرهنگی هنری «توحید»، اظهار کرد: کتابخانه توحید یکی از کتابخانه های فعالی است که به همه گروه های سنی خدمات کتابخوانی ارایه می دهد و از همان ابتدای تاسیس مخاطبان خود را تشویق به مطالعه کتاب های شهید مطهری و امام خمینی(ره) کرده است، به گونه ای که سیر مطالعاتی شهید مطهری یکی از برنامه های مستمر این کتابخانه است و در حال حاضر نیز با داشتن قریب 20 هزار جلد کتاب با موضوعات مختلف و متنوع یکی از کانون های فعال در محور کتابخوانی شناخته شده است.

 

یکی از طرح هایی که در این کانون اجرا می شود، طرح «شبی با کتاب» است، که در هفته دو بار بعد از نماز، کتاب های اخلاقی و معرفتی  به مدت 20 دقیقه توسط نمازگزاران مطالعه و هر صفحه از کتاب توسط یکی از نمازگزاران قرائت می شود و روحانی مسجد هم نکات مهم کتاب را به مخاطبان بیان می کند، به گفته مدیر کانون توحید در طول دو سال اجرای طرح، با استقبال گسترده ای روبرو شده است و در حال حاضر به دلیل شرایط کرونا این طرح اجرا نمی شود.

 

از دیگر بخش های طرح «شبی با کتاب»، حضور نویسندگان در مسجد و توضیحاتی در مورد کتب تالیف شده آنها و نیز عرضه کتاب ها با تخفیف به مخاطبان است.

 

بنابراین گزارش، کانون توحید با در نظر گرفتن بخشی از کتابخانه برای کودکان در فضای کانون سعی کرده است که ضمن اینکه برای پدران و مادران شرایط امانت کتاب را فراهم می کند، کودکان را نیز تشویق و ترغیب به مطالعه و کتابخوانی کند. همچنین با در نظرگرفتن بخشی در کانون، زمینه به امانت گذاشتن کتاب توسط مردم برای استفاده دیگران نیز فراهم شده است.

 

مخاطبان برنامه های کانون توحید از رده سنی 12 تا 16 سال هستند و از این سن به بعد این افراد جزو کادر کانون و به عنوان فعال فرهنگی فعالیت می کنند و در کانون به فراخور استعدادهایشان در بخش های مختلف مشغول به کار می شوند و به لحاظ فکری و نظری در سطح کلان در مورد برنامه های فرهنگی کانون تصمیم گیری می کنند. مدیر کانون فرهنگی هنری توحید گفت: هماهنگی برای برگزاری برنامه، دعوت از سخنران و مداح، تبلیغات و فضاسازی تبلیغی برای برگزاری برنامه ها، اجرای طرح شبی با کتاب، فعالیت در کتابخانه، هماهنگی برای دیدار با خانواده شهدا که یکی از برنامه های دائمی کانون است، همه توسط کادر جوان برنامه ریزی می شود.

 

مدیر کانون فرهنگی هنری توحید مسجد فاطمه الزهرا(س) تصریح کرد: در طول قریب 30 سال فعالیت در بخش های فرهنگی، کلاس های مختلف برای مقاطع سنی ابتدایی و راهنمایی در رشته های مهارت های کامپیوتری، هنری، آموزشی و مسابقات کتابخوانی از جمله برنامه های این کانون بوده است.

 

اکران فیلم های جشنواره عمار یکی دیگر از برنامه هایی است که به گفته یزدی در این کانون مورد توجه بوده است، ضمن اینکه یکی از دیگر از طرح هایی که به همت کانون سال ها اجرا شده، طرح «تربیتی» است که دانش آموزان از مقطع پنجم ابتدایی برای این طرح گزینش شده و دانش آموزانی که  استعداد لازم داشته باشند، در آن فعالیت می کنند و تا دوران دانشجویی در این طرح حضور دارند، در حال حاضر پنج سال است که این طرح به همت کانون توحید اجرا می شود و بیش از 40 نفر در این طرح شرکت کرده اند.

 

مدیر کانون فرهنگی هنری توحید در این باره گفت: در این طرح برای شرکت کنندگان برنامه های تفریحی، اردویی، سینما، کارگاه و برنامه های آموزشی و طرح مطالعاتی در طول سال طراحی می شود و در فصل تابستان برنامه های آموزشی بیش از دیگر فصول سال است.

 

تهیه و انتشار نشریه  «راه عشق» ویژه ماه محرم و انتشار در نسخه های بالا و توزیع در سطح استان یکی دیگر از اقدامات این کانون بود که به گفته یزدی این نشریه بیش از 16 سال در استان در ماه محرم منتشر می شد اما در حال حاضر فعالیت آن متوقف شده است. پایگاه اطلاع رسانی «مشق توحید» هم به همت اعضای کانون فرهنگی هنری توحید چند سالی است که ایجاد شده و در این پایگاه بچه های کانون به صورت جدی و با قلم خودشان در زمینه های علمی، معرفتی و فرهنگی محتواهایی منتشر و در سایت برای مخاطبان و علاقه مندان بارگذاری می کنند.

 

بسیاری از مساجد و کانون های فرهنگی هنری در شرایط بحران کرونا تعطیل شدند، اما کانون توحید در این بحران نیز شرایط مطالعه کتاب در سالن مطالعه کانون را برای مخاطبان فراهم کرد، تا در این فضا برای دانشجویان امکان مطالعه مهیا شود. این کانون در کنار اجرای طرح هایی برای فرهنگسازی مطالعه کتاب در بستر فضای مجازی، در شرایط این بحران زمینه کمک به نیازمندان و محرومان را نیز فراهم کرد به طوری که که رویکرد خیریه کانون توزیع بسته های حمایتی و توزیع گوشت قربانی و اعطای وام به محرومان بوده است.

 

مدیر کانون توحید معتقد است که کانون باید این شرایط را فراهم کند تا جوانان در محیط مسجد و کانون فرهنگی هنری تجربه کسب کنند. به عنوان مثال در بحث کتابخوانی، در کانون، کتاب هایی که مورد علاقه جوان است، در دسترس باشد تا از این طریق حضور در کانون فرهنگی هنری برای جوان جاذبه داشته باشد.

 

کد خبر 1042189

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha