خبرگزاری شبستان: آیا مساجد امروز همه کارکردهایی را که باید داشته باشند را دارند؟! بر همه واضح و مبرهن است که مهمترین و اولین کارکرد هر مسجدی اقامه نماز جماعت است. بیشتر احکام مسجد نشان می دهد که اسلام در پی آن است که مسجد جایگاهی مناسب برای یاد کردن پروردگار باشد و مؤمنان بتوانند در آن مکان با حضور قلب، خدا را پرستش کنند، اما بسیاری از شهروندان در گذر از مساجد به در بسته می خورند و در برخی موارد به نیت نماز جماعت به مسجد می روند و با غیبت امام جماعت رو به رو می شوند.
مسجد فرازنده از نظر موقعیت جغرافیایی در نقطه ای خاص قرار دارد. این مکان محل تردد بسیاری از کسبه بازار، کارکنان بنگاههای باربری شوش و مسافران راه آهن است و انتظار می رود بیشتر ساعات روز را پذیرای رهگذران برای اقامه نماز باشد.
خادم مسجد که تنها یک ساعت هنگام اذان، در مسجد را برای اقامه نماز فرادا باز می کند. پیش از این در گفتگویی با خبرنگار شبستان گفته بود که حدود سه سال است امام جماعتی برای اقامه نماز جماعت در مسجد حضور نداشته است و متولی مسجد در صدد است برای حضور امام جماعت در مسجد تدبیری بیندیشد و قول داده بود که ظرف چند روز آینده رهگذاران و کسبه اطراف مسجد بتوانند در نمازهای جماعت این مسجد شرکت کنند ولی با گذشت بیش از چند ماه با تماس تلفنی و مراجعه حضوری به این مسجد دوباره شاهد اقامه نماز فردا از سوی خیل نمازگزاران در مسجد بودیم. همه نمازگزاران بر این مسئله تاکید داشتند که هنوز هیچ اقدامی از سوی متولیان مسجد برای حضور امام جماعت نشده است.
حسن فرزانده، فرزند متولی مسجد با رد اقامه نشدن نماز جماعت در مسجد به خبرنگار شبستان می گوید: نماز جماعت در این مسجد برپا می شود ولی امام جماعت مسجد دائمی نیست و در پی ایجاد مقدمات حضور امام جماعت ثابت و دائمی هستیم و پیگیری ها هنوز ادامه دارد. این در حالی است که کسبه و نمازگزاران مسجد صحت حرف های متولی مسجد را رد می کنند و می گویند این مسجد سالیان سال است که رنگ نماز جماعت به خود ندیده است.
این مسجد که در محل پر رفت و آمدی قرار گرفته است علاوه بر نیاز به امام جماعت دائمی، نیازمند تعمیرات اساسی نیز هست. چرا که کف مسجد هم به دلیل قدمت زیاد رطوبت زده است و نیاز به ایزوگام و کاشیکاری دارد. رطوبت کف مسجد به قدری زیاد است که فرش های مسجد را خیس می کند و برای حفظ فرش ها از پوسیدگی خادم مسجد ناچار است که فرش ها را جا به جا کند تا رطوبت کمتر به فرش ها سرایت کند.
حال سوال مطرح است که وعده و عیده هایی که متولیان مسجد برای حضور دایمی امام جماعت داده اند چه زمانی عملی می شود و آیا مسجدی که با خیل نمازگزاران و کسبه های اطراف مواجه است نیازد مرمت و بهسازی ندارد تا زمینه ساز حضور بیشتر مردم در مسجد شود؟ مگر نه اینکه یکی از زمینه های جذب و کارآمدی مسجد توجه به موضوع بهینه سازی مساجد و توجه به عمران وآبادانی مساجد است؟
مسجد فرازنده با قدمتی 60 ساله یک هزار مترمربع وسعت دارد و مرحوم حسین لرزاده، معمار برجسته کشورمان با هنرمندی خاصی این مسجد را به سبک ایرانی اسلامی بنا کرده است. نما و گنبد زیبای مسجد به ایستگاه مترو شوش جلوه ای خاص داده و نگاه رهگذران و مسافران مترو شوش را به خود جلب می کند.
مسجد دارای حیاط و دو شبستان خواهران و برادران به مساحت 400 متر است. ظاهری زیبا و ساده و فرش های دستباف و کمدی از چند جلد قرآن و کتاب دعا گوشه ای از شبستان تداعی کننده آرامش و معنویتی خاص است. همین سادگی، زینت بخش شبستان مسجد شده است.
محراب مسجد گچ کاری ساده و بدون تزیین دارد اما ترک خوردگی دیوار محراب نشان از بی مهری روزگار دارد. به گفته خادم مسجد احداث مترو برای مسجد مشکل ساز شده است. وی در این باره به خبرنگار شبستان گفت: دیوارهای محراب مسجد به دلیل حفاری های مترو و نشست زمین دچار ترک خوردگی های شدید شده است.
پایان پیام/
نظر شما