به گزارش خبرگزاری شبستان، سردار سیدمحمد باقرزاده، رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در حاشیه انعقاد تفاهمنامه همکاری برای ایجاد مرکز فرهنگی و پارک موزه دفاع مقدس در زمینهای «بریم» در آبادان بین بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و وزارت نفت، اظهار داشت: تا به حال کاری منسجم درخصوص نقش نفت در جنگ به جز چند تصویر، فیلم سینمایی، عکس و فیلمهای آرشیوی صورت نگرفته و باز تولید نشده است.
باید به نقش دلیرمردان وزارت نفت در دفاع مقدس پرداخته شود
وی ادامه داد: حتی در پارک موزههای دفاع مقدس استانهای همدان، کرمان و خرمشهر به موضوع نفت در جنگ پرداخته نشده است چرا که در این موزهها هر استانی بیشتر به نقش استان خود در دوران دفاع مقدس پرداخته است و این نگرانی وجود دارد که به مرور زمان، نقش نفت در دوران دفاع مقدس به فراموشی سپرده شود و آیندگان نیز به این موضوع نپردازند.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس یادآور شد: این درحالی است که در دوران دفاع مقدس با تمام فشارها و حوادث و تحریمهای صورت گرفته به منظور صادرنشدن نفت توسط ایران، صادرات فراوردههای نفتی در جنوب کشور، حتی یک روز هم قطع نشد.
وی در ادامه اظهار داشت: در چنین شرایطی اقتضا میکند که نقش دلیرمردان، کارگران، کارکنان، مهندسین و مدیران شرکت نفت نشان داده شود.
احداث مرکز فرهنگی آبادان به منظور ثبت و نمایش نقش آبادان و نفت در جنگ
سردار باقرزاده با بیان اینکه نقش آبادان و مردم این شهر در دوران دفاع مقدس بیبدیل بوده است، افزود: ایجاد یک مرکز فرهنگی دفاع مقدس به تعبیری پارک موزه دفاع مقدس مطالبهای دیرینه از طرف مردم شهر آبادان است و باتوجه به اینکه منطقه «بریم» جزو حوزه استحفاظی آبادان و یکی از تنها آثار بازمانده از دوران دفاع مقدس است، این توانایی را دارد که نشاندهنده آنچه که در دوران دفاع مقدس در آبادان و به خصوص صنایع نفتی و پالایشگاههای ما رخ داده، باشد.
وی گفت: این مرکز فرهنگی به منظور ثبت، نگهداری و نمایش نقش آبادان در جنگ، جنگ در آبادان و نفت در جنگ، ایجاد خواهد شد که بر همین اساس وزارت نفت و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با یکدیگر در این زمینه همکاری خواهند داشت. فلذا شروع احداث پارک موزه دفاع مقدس آبادان برای مردم فهیم و شجاع آبادان در ایام دهه فجر میتواند خبر مسرت بخشی باشد.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس یادآور شد: برای ایجاد پارک موزه دفاع مقدس، مسئله زمین پارکموزههای دفاع مقدس به جز در استانهای خراسان رضوی و یاسوج در بقیه استانها حل شده است و هم اکنون وارد عملیاتهای طراحی و اجرا و بعضاً چینش محتوایی شدهایم و امیدواریم با مساعدت مسئولین دو استان یاد شده، مسئله زمین در آن دو استان نیز حل شود.
سردار باقرزاده در پایان با اشاره به نقش مردم آبادان در دوران دفاع مقدس گفت: در دوران دفاع مقدس نقش آبادان و مردم این شهر کمتر از خرمشهر نبود با این تفاوت که این شهر به اشغال نیروهای بعثی درنیامد ولی این شهر همواره پشت و پناه رزمندگان ما بود.
در کل دوران دفاع مقدس، 3 درصد از کشتیهای نفتی مورد هدف قرار گرفت
علیرضا ضیغمی معاون وزیر نفت ضمن گرامیداشت دهه فجر یادآور شد: در زمان جنگ هرگاه که رزمندگان ما شکست سختی به نیروهای عراقی وارد میکردند، دشمن به سراغ تأسیسات نفتی میآمد و آنها را مورد هدف قرار میداد و سپس با استفاده از فیلمهای آرشیوی به شانتاژ تبلیغاتی میپرداخت و به طور وسیع از طریق رسانهها، آن را منعکس میکرد.
وی افزود: افراط دشمن در تبلیغات و از جمله نابود ساختن تأسیسات جزیره خارک موجب شد تا امام راحل در یکی از سخنان خود با اشاره به تبلیغات رژیم بعثی عراق که تا آن زمان 49 بار از نابودی جزیره خارک سخن گفته بود، یادآور شوند «مگر جزیره خارک را چند بار میتوان نابود کرد؟!».
ضیغمی با بیان اینکه در دوران دفاع مقدس، فشار سنگینی بر روی مراکز تولید نفت به ما وارد میشد و گاه پیش میآمد که با یک بمباران و در یک روز، 2 میلیون بشکه از صادرات نفت ما کاهش پیدا میکرد و بمبارانهای تأسیسات نفتی همواره ادامه داشت اما با این وجود حتی یک روز هم تولید، واردات و صادرات نفت قطع نشد.
وی در ادامه با بیان خاطراتی از نقش کارکنان پالایشگاههای آبادان و تأسیسات نفتی جزیره خارک در دوره دفاع مقدس گفت: در آن زمان ارتش بعث عراق به این خاطر که میخواست از لحاظ اقتصادی به ایران ضربه وارد کند و تأسیسات جمهوری اسلامی ایران را برای رسیدن به انرژی کافی ناکارامد کند حتی با بالگردش، اسکلههای نفتی و کشتیهای نفتی ما را هدف قرار میداد ولی با انتقال هواپیماهای اف ـ 14 به بوشهر با حمایت شهید عباس بابایی این امکان هم از آنها گرفته شد. به طوری که در کل دوران دفاع مقدس تنها سه درصد از کشتی های نفتی ما مورد هدف قرار گرفتند که در مقام مقایسه با شرایط جنگی رکود خوبی بود.
صیانت نیروی هوایی از کشتیهای باری در خلیج فارس
معاون وزیر نفت اضافه کرد: یکی از افتخارات نیروی هوایی ارتش و نیروی دریایی سپاه و وزارت نفت در دوران دفاع مقدس این بود که توانست با هدایت درست ناوگان دریایی در کل جنگ از حدود 4 هزار واندی کشتی، تنها 200 کشتی مورد هدف قرار گیرند که این استاندارد خوبی است.
وی گفت: برای ثبت، نگهداری و انتقال اسناد دفاع مقدس که خدمات و تلاشهای کارکنان وزارت نفت در دوران دفاع مقدس نقش مهمی در آن داشت، ساخت موزه و مرکز نگهداری اسناد کار بسیار شایستهای است؛ چراکه می توان با این کار، آن را به نسل جوان منتقل کرد.
وی از آمادگی کامل وزارت نفت برای همه نوع همکاری با بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خبر داد.
در پایان این مراسم، تفاهمنامه همکاری ایجاد مرکز فرهنگی دفاع مقدس در منطقه «بریم» آبادان در مساحت 30 هکتار بین وزارت نفت و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس امضاء شد.
پایان پیام/
نظر شما