به گزارش خبرنگار شبستان،امروز جلسه نقد و بررسی فیلم گشت ارشاد به کارگردانی سعید سهیلی در سالن سعدی مرکز همایشهای برج میلاد برگزار شد.
در ابتدای این نشست ،نیما حسنینسب منتقد مهمان این برنامه گشت ارشاد را یک دستترین فیلم سعید سهیلی در مجموعه فیلمهای اخیر دانست و گفت: شاید بتوان گفت بواسطهی نقدهایی که بر فیلمهای قبلی او وجود داشت، حجم بیش از اندازه اغراقی که در آن فیلمها بود تا حدود زیادی تعدیل شده است.
وی افزود: نکته مهمی که باید به آن اشاره کرد این است که دوستان فیلمساز تحت تاثیر شرایط، مضمونهای جذاب تک خطی و ملتهب اجتماعی را پیدا میکنند ولی در زمان پرداخت فیلمنامه و ساخت فیلم ، آثار دچار مشکل میشوند.
این منتقد با اشاره به جذابیت ایده اولیه ای که در زمان ساخت،کیفیت خود را از دست داده گفت: گشت ارشاد بیشتر از آنکه جذابیت خود را از قصه بگیرد، از شوخیها، جوکها و بازی خوب حمید فرخ نژاد و دیگر بازیگران این فیلم سه نفره گرفته است.
وی با تاکید بر قدرت کارگردانی سعید سهیلی افزود: قطعا اگر فیلمنامه خوبی به دست سهیلی برسد ،آن را به فیلم خوبی تبدیل خواهد کرد.
در ادامه این نشست سعید سهیلی کارگردان گشت ارشاد با بیان این مطلب که فقط به احترام اهالی مطبوعات آمده و میخواهد که بشنود و کمتر حرف بزند، گفت:همیشه میگویم بین خوب حرف زدن و حرف خوب زدن فاصله زیادی است که این موضوع برای فیلمساز نیز میتواند اتفاق بیفتد این اولین بار است که در این جلسات است که میبینم منتقد هم خوب حرف میزند و هم حرف خوب میزند.
در ادامه این نشست خبرنگاران سوالات خود را از سعید سهیلی کارگردان مطرح کردند که البته بیشتر این سوالها از طرف وی با پاسخی روبرو نشد.
سهیلی در پاسخ به سوالی در مورد پایانبندی فیلم گفت: تنها مرحلهای که به فیلم اضافه شد سکانس زندان است. در واقع قرار بود آنجا که دو شخصیت فیلم به عالم رویا میروند فیلم تمام شود، ولی بنا به ملاحظاتی سکانس زندان اضافه شد.
مهدی محمدنژادیان یکی از نویسندگان فیلم که بازنویسی نهایی فیلمنامه را انجام داده بودنیز در این مورد گفت: داستان فیلم یک کمدی بود که روبه سیاهی میرفت ولی قرار نبود این سیاهی مانع از خندیدن شود. به همین دلیل برای اینکه زهر تلخی گرفته شود پیشنهاد شد که حال و هوای فیلم به نوعی عوض شود، البته گاهی وقتها شوخیهایی در فیلم طراحی میشوند قرار است در چند مرحله از تماشاگر خنده بگیرد اما وقتی صحنه اصلی خنده دار بریده میشود به فیلم ضربه میزند و چنین مواردی در گشت ارشاد وجود داشت.
سهیلی در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری درباره تکراری بودن سوژه و شباهت آن به «شیش و بش» گفت: این فیلم را ندیدهام و اگر شباهت دارد، ببخشید.
او در پاسخ به سوال دیگری درباره شخصیتپردازی شخصیت منفی فیلم توضیح داد: اگر نگوییم مشکل همه فیلمسازان و یا بیشتر آنها موضوع شخصیتپردازی افراد منفی داستان است، لااقل درباره من این مشکل وجود دارد که شخصیت منفی را درست شخصیتپردازی نمیکنم. البته این شخصیت در «گشت ارشاد» ابعاد خیلی زیادی داشت ولی به دلیل ملاحظات آن گونه که باید باشد، نشد.
کارگردان گشت ارشاد همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چگونه از یک ماجرای کمیک داستانی ملودرام در آمده ، گفت: الان فرصت این چیزها نیست و من آنقدر خستهام که درباره این مطالب نمیشود، صحبت کرد.
پس از تکرار چند باره این پاسخ به سوال خبرنگاران،حسنینسب در دفاع از خبرنگاران حاضر در جلسه گفت: احترام به مطبوعات فقط حضور جلوی دوربین عکاسان نیست و باید به پرسش خبرنگاران نیز پاسخ داده شود.
سهیلی نیز دلیل این عکس العمل ها را خستگی بیش از حد دانست و گفت: اگر احیانا شرایط را به گونهای می بینید که پاسخی به شما داده نمیشود دوست دارم که مرا درک کنید، زیرا در شرایط خوبی نیستم و ترجیح میدهم در موقعیت مناسبتر و بهتری که بیخوابی نکشیده باشم و مشغول حذف کردن صداها و سکانسهایی از فیلم نبوده باشم، صحبت کنم.
نیوشا ضیغمی نیز درباره حضور خود در گشت ارشاد گفت: وقتی نقشی به یک بازیگر پیشنهاد میشود آن را به عنوان یک نقشی که شناسنامهای دارد در نظر میگیرد. دختری که در این فیلم حضور دارد،قرار بود دختری از طبقه متوسط روبه بالا باشد که دستخوش ماجراهای ناخواستهای در زندگی اش میشود اما فکر میکنم در برخی موارد ممیزیهایی که به فیلمنامه وارد میشود نه کارگردان ، بازیگر یا فیلمنامه نویس مقصرنیستند. این مساله درباره نقش من و آقای جمشید هاشمپور با حذف یک سکانس تاثیر گذار و برخی جزییات وجود داشت.
در پایان این نشست حسنی نسب خاطرنشان کرد: در گشت ارشاد به نظر میرسد ممیزیهایی که وجود داشت خیلی نمیتواند توجیهگر اشکالات فیلم باشد و تغییر لحن در یک سوم پایانی مهمترین ایراد آن است که این تغییر لحن حتی در نحوه بازیگر بازیگران و موسیقی وجود دارد و اضافه شدن سکانس پایانی لطمه وحشتناکی به فیلم زده است.
پایان پیام/
نظر شما