به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، در سال های اخیر رشد اقتصادی و شرایط مربوط به افزایش و رونق تولید داخلی از سوی رهبر معظم انقلاب مورد تاکید بیشتر قرار گرفته است به طوری که ایشان به صورت پیاپی و در راستای تاکیدات بیشتر در این زمینه اسامی سال ها را با عناوینی مرتبط با این موضوع نامگذاری کرده اند. رهبر معظم انقلاب از سال 1388 دنباله دار عنوان اقتصادی برای هر سال انتخاب کرده اند و در تمام دهه 90 عناوین انتخاب شده وجه اقتصادی داشته است به بیان دیگر تمام عناوین اقتصادی بودند یا اقتصاد بخشی از شعار محوری سال بود.
بنابراین گزارش، ایشان سال 97 را با عنوان سال «حمایت از کالای ایرانی»، سال 98 را با عنوان «رونق تولید»، سال 99 را با عنوان «جهش تولید» نامگذاری کرده اند. نامگذاری سال ها در دهه 90 نشان می دهد در طول این دهه رهبری به طور مشخص سه بار بر واژه تولید تاکید کرده اند پیش از این در سال های 99 و 98 نیز در عنوان سال از کلمه تولید استفاده شده است البته سال 1397 نیز که عنوان حمایت از کالای ایرانی نام داشت در بطن خود حمایت از تولید را به همراه داشت.
رهبر معظم انقلاب سال 1400 را با عنوان «تولید؛ پشتیبانیها، مانعزداییها» نامگذاری کرده اند که همگی این نامگذاری ها نشان دهنده تاکیدات ایشان به توجه بیشتر در حوزه اقتصادی و انجام مقدمات لازم و تهیه زیرساخت ها برای رشد تولید داخلی و به دنبال آن رشد اقتصادی دارد و به دنبال این تاکیدات شاهد این بودیم بخش های مختلف به ویژه نهادها و دستگاه های مرتبط با بخش اقتصادی برنامه ریزی های گسترده ای را انجام داده اند از جمله ایین بخش ها بخش بانکی کشور است.
این گزارش می افزاید: بخش بانکی کشور می تواند با ارائه تسهیلات منناسب با سود کم یا با دوره پرداخت طولانی مقدمات لازم برای رونق بخش های مختلف اقتصادی و بنگاه های تولیدی کوچک، متوسط و بزرگ و همچنین شرایط تکمیل طرح های نیمه تمام را فراهم کند و بر این اساس هم طی سال های مختلف دهه 90 با وجود همه مشکلاتی که تحریم ها بر سر راه اقتصاد کشور وارد کرد سیستم بانکی توانست با ارائه تسهیلات مناسب کمک قابل توجهی به بنگاه های تولیدی کشور داشته باشد بر همین اساس و بنا بر آمار ارائه شده از سوی معاونت طرح و برنامه وزارت صمت حدود ۱۶۷ هزار میلیارد ریال تسهیلات بانکی سال 99 برای تامین مالی بنگاههای تولیدی کوچک و متوسط و طرحهای نیمه تمام پرداخت شده است.
بنابراین گزارش، این میزان تسهیلات به ۵ هزار و ۴۴ بنگاه و طرح پرداخت شده که در حوزه طرحهای نیمه تمام به طرحهای با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد در راستای اقتصاد مقاومتی و در قالب طرح رونق تولید پرداخت شده است.
همچنین در سال ۱۳۹۹ حدود ۱۵ هزار و ۱۸۲ بنگاه تولیدی و طرح نیمهتمام با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد برای دریافت تسهیلات ثبت نام کرده بودند که پراکندگی پرداخت تسهیلات در ۳۱ استان کشور و مناطق آزاد بوده است. در این بازه زمانی همچنین ۹ هزار و ۶۹۰ فقره معرفی به بانک برای دریافت نزدیک به ۴۲۴ هزار و ۷۱۳ میلیارد ریال تسهیلات انجام شده است.
بنابرگزارش شبستان با توجه به ادامه تاکیدات رهبر معظم انقلاب به بخش تولید کشور و لزوم فراهم آوردن بیش از پیش مقدمات برای رونق و جهش تولید در کشور نیاز است در سال 1400 که به عنوان سال تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها نامگذاری شده است موانع پیش رو برای ارائه تسهیلات بیشتر بانکی به بنگاه های تولید رفع شود تا شاهد پویایی بیشتر بخش های اقتصادی کشور باشیم.
نظر شما