رمضان؛ موسم ساخت آینده روشن

ماه مبارک رمضان محیطی آماده و امن برای ساختن آینده‌ای روشن است. خداوند رحمان ما را در این ماه عزیز به مهمانی دعوت کرده و آن را محیطی مناسب برای هدایت و تحول ما به سمت پیشرفت و ترقی قرار داده است.

خبرگزاری شبستان، گروه اندیشه: جامعه بستر اتفاقات گوناگون و پیچیده‌ای است که همه ما روزانه با آن‌ها درگیر هستیم. گاهی چنان زندگی در این جامعه، سخت و طاقت فرسا می‌شود که شاید مسائلی از این قبیل به ذهن مان بیاید که می‌خواهم تغییر کنم! وجود چنین دغدغه‌های ذهنی می تواند مقدمه تغییری بزرگ و رو به جلو باشد که آینده‌مان را متحول کند.

 

نوشدارو در زمان مناسب؛ زمینه ساز سعادتمندی

 

تغییر و تحول، زمانی دارای فایده است که در بهترین زمان ممکن اتفاق بیفتد؛ از همین رو، اگر ما مشتاق تغییر هستیم باید زمان شناس و فرصت طلب باشیم و تا دیر نشده، راه و مقصد خود را بشناسیم و در مسیر آن قدم بگذاریم. با نگاهی به قرآن کریم متوجه این مسأله خواهیم شد که این کتاب بزرگ آسمانی همواره توصیه به تغییر به سوی هدایت و بندگی خداوند داشته و فرموده است: «أَلَمْ يَأْنِ لِلَّذِينَ آمَنُوا أَنْ تَخْشَعَ قُلُوبُهُمْ لِذِكْرِ اللَّهِ؛ [1] آیا وقت آن نرسیده است که دل های مؤمنان در برابر ذکر خدا و آنچه از حقّ نازل کرده است خاشع گردد؟!» تغییر مناسب و نیکو که در زمان درست خودش انجام شود می‌تواند زمینه خوشبختی و سعادت را فراهم آورد؛ چنان‌که فضیل بن عیاض که عمری به راهزنی مشغول بود با شنیدن همین آیه مبارک در بهترین زمان، شروع به تغییری بزرگ کرد و با چراغ هدایت قرآن کریم و عترت اهل بیت علیهم السلام به شاگردی مکتب آل الله (ع) مفتخر گردید. پس، تغییر به موقع و در زمان مناسب، آینده‌ای روشن و زندگی سعادتمندانه را در پی خواهد داشت. اکنون به بهترین زمان ها برای ایجاد تغییری بزرگ در زندگی اشاره ای خواهیم داشت.

 

ماه رمضان؛ بهترین زمان برای تحولی بزرگ

 

آگاهی داشتن از بهترین زمان‌ها برای تغییر و تحول و انتخاب زمان مناسب باعث افزایش کارایی چنین تغییراتی خواهد شد. در دین مبین اسلام بعضی از روزها و ماه ها از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است که می تواند بهترین گزینه‌ها برای تغییرات بزرگ در راه رشد و هدایت معنویمان باشد. ماه مبارک رمضان و شب های قدر بهترین فرصت برای آغاز فصلی نو برای زندگیمان است زیرا این ماه مبارک از بهترین ماه ها و بهترین روزها و شب های سال است و خداوند مهربان در آن ماه، ما را به مهمانی بزرگی دعوت کرده است. چنان که پیامبر رحمت و مهربانی(ص) در خطبه شعبانیه در مورد فضیلت چنین ایامی می‌فرمایند: «أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّهُ قَدْ أَقْبَلَ إِلَیْکُمْ شَهْرُ اللَّهِ بِالْبَرَکَةِ وَ الرَّحْمَةِ وَ الْمَغْفِرَةِ شَهْرٌ هُوَ عِنْدَ اللَّهِ أَفْضَلُ الشُّهُورِ وَ أَیَّامُهُ أَفْضَلُ الْأَیَّامِ وَ لَیَالِیهِ أَفْضَلُ اللَّیَالِی وَ سَاعَاتُهُ أَفْضَلُ السَّاعَاتِ؛ [2] ای مردم! ماه خدا با برکت و رحمت و آمرزش به سوی شما رو کرده است. ماهی که نزد خدا، بهترین ماه‌هاست و روزهایش بهترین روزها و شب‌هایش بهترین شب‌ها و ساعت‌هایش بهترین ساعت‌هاست.»

 

مکانی امن برای ساختن آینده‌ای روشن

 

ماه مبارک رمضان محیطی آماده و امن برای ساختن آینده‌ای روشن است. خداوند رحمان ما را در این ماه عزیز به مهمانی دعوت کرده و آن را محیطی مناسب برای هدایت و تحول ما به سمت پیشرفت و ترقی قرار داده است به گونه‌ای که حتی، نفس کشیدن روزه‌دار را به منزله عبادت انگاشته است چنان‌که پيامبر خدا حضرت محمد صلى الله عليه و آله می‌فرماید: «نَومُ الصائمِ عِبادَةٌ، و نَفَسُهُ تسبيحٌ؛ [3] خواب روزه دار، عبادت است و نفَس كشيدن او، تسبيح!» در این ماه مبارک حتی ابلیس، دشمن قسم خورده مان، در غل و زنجیر است و این می تواند زمینه تغییر و پیشرفت ما را راحت تر فراهم کند از همین رو پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم می‌فرماید: «یَا مَعْشَرَ النَّاسِ إِذَا طَلَعَ هِلَالُ شَهْرِ رَمَضَانَ غُلَّتْ مَرَدَةُ الشَّیَاطِینِ وَ فُتِحَتْ أَبْوَابُ السَّمَاءِ وَ أَبْوَابُ الْجِنَانِ وَ أَبْوَابُ الرَّحْمَةِ وَ غُلِّقَتْ أَبْوَابُ النَّارِ؛ [4] اى مسلمانان! آن هنگام که هلال ماه رمضان سر برآورد، شیطان‏ هاى رانده شده به زنجیر کشیده مى ‏شوند، درهاى آسمان و درهاى بهشت و درهاى رحمت گشوده، و درهاى دوزخ فرو بسته خواهد شد.»

 

بنابراین تغییر به سمت پیشرفت و موفقیت در تمامی ابعاد زندگی فردی و اجتماعی هدفی معین برای همه ماست که برای رسیدن به آن باید مقدمات آن را فراهم کرد. از مهم ترین فاکتورهای لازم برای تحول و پیشرفت، انتخاب زمان مناسب و دقیق است و می توان ماه مبارک رمضان را برترین زمان مناسب برای این تغییر بزرگ دانست.

 

نویسنده: سید احسان دهسار، کارشناس سطوح عالی حوزه علمیه قم

پی نوشت ها:

[1] سوره حدید، آیه 16.

[2] عیون اخبار الرضا علیه السلام، ج 1، ص 295.

[3] مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل، ج 7، ص 497.

[4] ثواب الاعمال و عقاب الاعمال، ج 1، ص 64.

کد خبر 1047469

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha