به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، برخورد قضایی با مسئولیت اجتماعی نداشتن بانکها به نتیجه نمیرسد، قوه قضائیه برای گرفتن دستها آمده است نه برای مچ گیری، برگزاری نشست کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و ترکیه از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در دوشنبه ۶ اردیبهشت است.
برخورد قضایی با مسئولیت اجتماعی نداشتن بانکها به نتیجه نمیرسد
حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی رئیس کمیته پولی، مالی و بانکی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی شب گذشته (یکشنبه 6 اردیبهشت) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به اینکه اقتصاد ایران بانک محور و بیش از ۹۰ درصد تأمین مالی بر دوش شبکه بانکی است، گفت: در این فضا امکان بروز تخلف به وسیله بانکها وجود دارد.
وی با بیان اینکه در مقابل ۲ هزار و ۴۰۰ واحدی که بانکها به دلیل بدهی تملک کرده اند ۱۰ها هزار واحد تولیدی به وسیله شبکه بانکی تأمین مالی شده و به نتیجه رسیده اند، افزود: در ایران بانک، بنگاه اقتصادی است و به این دلیل تلاش میکند سود خود را افزایش دهد در حالی که باید پذیرفتن مسئولیت اجتماعی را به نظام بانکی تزریق کنیم.
رئیس کمیته پولی، مالی و بانکی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برخورد قضایی با مسئولیت اجتماعی نداشتن بانکها به نتیجه نمیرسد، گفت: طرح قانون جدید بانکی و بانک مرکزی در مجلس شورای اسلامی در حال تدوین است.
وی در توضیح این طرح گفت: در این طرح آمده است بانکها باید برای رشد تولید احساس مسئولیت کنند، اما مسئولان بانک مرکزی با این بند مخالفند و میگویند نباید این موضوع در اولویت بانکها باشد.
رئیس کمیته پولی، مالی و بانکی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه اکنون بانکی موفقتر است که بدهی غیر جاری کمتری داشته باشد، افزود: این در حالی است که باید بین بانکی که پالایشگاه ستاره خلیج فارس را تأمین مالی کرده با بانکی که مجتمع تجاری لوکس برای کالاهای خارجی در تهران ساخته است از نظر بانک مرکزی تفاوت وجود داشته باشد.
قوه قضائیه برای گرفتن دستها آمده است نه برای مچ گیری
سعید عمرانی، معاون دادستان کل کشور شب گذشته (یکشنبه 6 اردیبهشت) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به تملک ۲ هزار و ۴۰۰ واحد تولیدی به وسیله بانکها گفت: قوه قضائیه اهتمام ویژهای برای جلوگیری از بیکاری کارگران و احیای کارخانهها دارد. قوه قضائیه برای گرفتن دستها آمده است نه برای مچ گیری و حضور ما برای تظلم خواهی تولیدکنندگان است.
وی با اشاره به اینکه مسئله تملک واحدهای تولیدی به وسیله بانکها در مقایسه با گذشته وضع بهتری دارد، اما رسیدن به درک مشترک با بانکها در این زمینه بسیار مهم است، گفت: مشکل قانونی در موضوع قراردادهای پرداخت تسهیلات نداریم، اما در این زمینه شفافیت وجود ندارد و بر کسی که تسهیلات گرفته است نظارت نمیشود.
معاون دادستان کل کشور با بیان اینکه از چند ماه پیش باید نسخهای از قراردادها به صورت شفاف به وسیله بانکها به وام گیرندگان داده میشد، اما این اتفاق نیفتاده است، افزود: وام گیرندگان میتوانند از ترک فعل بانکها در این زمینه شکایت کنندگان و به طور قطع نتیجه میگیرند.
عمرانی با اشاره به اینکه بانکها به شدت مدیون قوه قضائیه هستند، زیرا هزاران میلیارد تومان و صدها میلیون ارز از طلب آنها در قالب پروندههای فساد بازگردانده شد، گفت: از بانکها انتظار داریم زانوی خود را کمی از گردن تولیدکنندگان بردارند تا آنها بتوانند نفس بکشند.
برگزاری نشست کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و ترکیه
بیست و هشتمین نشست کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و جمهوری ترکیه روزهای چهارشنبه و پنج شنبه هفته جاری با شرکت روسای کمیسیون مشترک اقتصادی محمود واعظی رئیس دفتر رئیسجمهور و همچنین وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه به صورت مجازی برگزاری خواهد شد.
بر اساس اعلام دبیرخانه کمیسیون مشترک اقتصادی، طرفین از ۱۵ فروردین ماه سال جاری در قالب ۶ کمیته تخصصی آخرین وضعیت روابط دو کشور در حوزههای مختلف را بررسی کرده و روی پیشنویس سند یادداشت تفاهم کار کردهاند. حوزههای تجارت، سرمایهگذاری، انرژی، علم و فناوری، حملونقل، سلامت و گردشگری از جمله زمینههایی است که دو طرف اراده توسعه همکاریها را در آنها دارند.
ایران و ترکیه از سال ۲۰۱۳ دستیابی به حجم تجارت ۳۰ میلیارد دلاری را هدفگذاری کردهاند که این مهم به دلیل تحریمهای ظالمانه غرب علیه ایران تاکنون محقق نشده است. افزایش حجم تجارت دو کشور از جمله اهداف جلسه کمیسیون مشترک در روز چهارشنبه است.
ایران و ترکیه در سال ۲۰۱۵ موافقتنامه تجارت ترجیحی منعقد کردند که بر اساس آن ایران در ۱۲۵ کالا تخفیف تعرفهای در نظر گرفته و در سوی مقابل، ترکیه در ۱۴۰ کالا این تخفیف را قائل شده است. اصلاح فهرست کالاهای شامل تخفیف و مذاکره پیرامون بازنگری این موافقتنامه از موضوعات مذاکره طرفین در جریان کمیسیون مشترک خواهد بود.
تسهیل استفاده از ارزهای ملی در تبادلات تجاری، تلاش برای توسعه زیرساختهای حملونقل تجاری میان دو کشور و بررسی تسهیل روالهای اداری و معمول حمل و نقل در مرزهای میان دو کشور، از دیگر موضوعات مورد بحث در کمیسیون مشترک خواهد بود.
بیست و هفتمین کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ترکیه با سال گذشته با حضور هیات ایرانی به ریاست محمود واعظی در آنکار برگزار شده بود.
سردار حجازی نقش مهمی در پیشبرد محور مقاومت ایفا کرد
سید عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه در مراسم بزرگداشت سردار شهید سید محمد حجازی جانشین سابق نیروی قدس سپاه گفت: من توفیق داشتم در جلسات متعددی خدمت شهید حجازی بودم و از ایشان خلوص بسیار زیاد، سخت کوشی و اخلاق بسیار پسندیده و نیکو به یاد دارم.
وی گفت: شهید حجازی سالهایی که در سوریه فرماندهی را به عهده داشتند با تلاش هایی که آنجا انجام دادند و ارتباطی که با محور مقاومت داشتند؛ نقش بسیار مهمی در پیشبرد محور مقاومت ایفا کردند و فکر میکنم که جای ایشان حتما خالی خواهد بود، اگرچه سرداران دیگری هستند که هر پرچمی از دست سرداری بیفتد بلند خواهند کرد.
لزوم ایستادگی در مذاکرات بر سر مطالبات حداکثری برای لغو تحریمهای حداکثری آمریکا
حسین امیرعبداللهیان دستیار رئیس مجلس در امور بین الملل در توییتر نوشت: «برای تحقق عینی لغو «تحریمهای حداکثری» آمریکا علیه ایران، باید در مذاکره بر سر «مطالبات حداکثری» ایستاد. این روش منطقی، در مقابل رفتار متناقض آمریکا و تروئیکای اروپا بخوبی نتیجه میدهد.»
وی افزود: «رفتارشناسی مبتنی بر پیمان شکنی مکرر و بدعهدی آمریکا، بی اعتمادی فزاینده را ترویج کرده است.»
نظر شما