به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اندیمشک، «فرهاد ایزدجو» امروز (پنجشنبه ۹ اردیبهشت) در آئین آبگیری سد بالارود شهرستان اندیمشک که در راستای پویش هر هفته_الف_ب_ایران با حضور ویدئوکنفرانسی رئیس جمهور برگزار شد اظهار کرد: سد بالارود یک سد مخزنی با سرمایه گذاری ۶۴۵ میلیارد تومان است.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان افزود: سد بالارود در شهر حسینیه از شهرستان اندیمشک واقع شده و بر روی رودخانه بالارود در بین رودخانههای دز و کرخه قرار گرفته است.
وی اذعان کرد: مخزن سد بالارود ۱۳۱ میلیون متر مکعب است که حدود ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب های تنظیم نشده و سیلابی را تنظیم می کند و به صورت تنظیم شده برای مصارف پایین دست رهاسازی می کند.
ایزدجو یا بیان اینکه اهداف اصلی این سد خاکی شامل کنترل سیلاب های مخرب رودخانه بالارود است که در سال های گذشته خساراتی را ایجاد کرده بود تصریح کرد: این سد در زمان ساخت در سال های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ سیلاب های بالغ بر ۹۰۰ متر مکعب بر ثانیه را مهار کرد و دبی خروجی خود را به صورت تنطیم شده به حدود ۳۹۰ متر مکعب بر ثانیه که در حد توان تحمل رودخانه پایین دست بوده کاهش داده و یک اثر بسیار خوبی در کنترل سیلاب های این رودخانه دارد.
وی توسعه کشاورزی اراضی به میزان ۶ هزار و ۵۰۰ هکتار در پایین دست سد بالارود را از دیگر ویژگی های این سد برشمرد و عنوان کرد: توسط این سد، تامین آب شرب شهرهای حسینیه و بیدروبه و روستاهای بخش الوارگرمسیری به میزان یک میلیون و ۶۰۰ هزار متر مکعب در سال برای جمعیتی بالغ بر حدود ۲۲ هزار نفر صورت می گیرد.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان بیان کرد: سد بالارود، ایجاد جاذبه های گردشگری در شهرستان اندیمشک و همچنین افزایش رونق اقتصادی منطقه را در بر خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه این طرح اشتغالزایی غيرمستقيم بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ نفر و مستقیم ۸۰ نفر را ایجاد می کند ادامه داد: تولید انرژی برقآبی از دیگر اهداف این طرح است که توسط یک نیروگاه چهار مگاواتی به میزان ۱۱ هزار مگاوات ساعت انرژی در سال در آینده احداث خواهد شد.
ایزدجو با بیان اينکه ارتفاع سد بالارود از پی ۸۵ متر، طول تاج یک هزار و ۵۴ متر، عرض تاج ۱۰ متر و حجم خاکریزی بدنه سه میلیون و ۴۰۰ هزار متر مکعب است اضافه کرد: سرریز این سد از نوع دریچه دار و دارای سه دریچه قطاعی است که کل دریچه ها و سیستم باز و بسته کردن این دریچه ها به طور کامل در داخل کشور طراحی و ساخته شده اند.
وی ابراز کرد: این سد دارای یک تونل تخلیه کننده تحتانی به طول ۶۱۰ متر و قطع پنج متر است و با ظرفیت تخمینی ۴۲ متر مکعب بر ثانیه می تواند تخلیه آب را انجام دهد.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان در پایان استفاده از کالاهای ایرانی در ساخت سد بالارود را از نکات مهم این سد برشمرد و در ادامه به بیان برخی از جزئیات این سد پرداخت.
نظر شما