به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، زهرا پویایی از اساتید حوزه علمیه خواهران کرمان، امروز (16دی) در جلسه هم اندیشی پیرامون عفاف و حجاب که با حضور نخبگانی از حوزه و دانشگاه، بسیج و کانون های مساجد توسط کانون تخصصی حضرت زینب(س)، کانون تخصصی عفاف و حجاب و با همکاری دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان برگزار شد، با توضیح واژه های "عفاف" و "حجاب" از نظر لغوی، گفت: حجاب به معنای مانع، پرده، پوشش و غیره به کار رفته و عفاف در لغت به معنای خود نگه داری در برابر حرام است.
وی با بیان اینکه حالت درونی و نفسانی که از غلبه شهوت جلوگیری کرده و در ارضای غرایز عقل مدنظر قرار می گیرد، عفاف نامیده می شود، اظهار کرد: به کارگیری واژه های عفاف و حجاب در کنار هم حاکی از ارتباط تنگاتنگ میان این دو است.
این استاد حوزه تصریح کرد: حجاب در حقیقت قالب و شکلی برای عدم انجام گناه است که در این صورت دایره عفاف هم وسیع تر می شود.
وی، با اشاره به جایگاه حجاب در آیات روایات و فتوای مراجع تقلید، گفت: در قرآن کریم 7 مورد به این موضوع اشاره دارد که بارزترین آن آیه 53سوره احزاب است.
پویایی در بیان علت توصیه به زنان پیامبر مبنی بر اینکه در خانه های خود نشسته و از ورای حجاب با مردان سخن بگویند، تصریح کرد: این توصیه برای حفظ احترام زنان پیامبر و جلوگیری آنان از سوء استفاده از این احترام اجتماعی و نیز قرار نگرفتن به صورت ابزاری در دست عناصر خودخواه است.
وی در ادامه، با اشاره به ورود عایشه به آنچه که طبق این آیه و به عنوان همسر پیامبر(ص) از آن ممنوع شده بود، افزود: طبق نقل تاریخ عایشه پس از جنگ جمل و اینکه به عنوان ابزاری در دست عناصر خودخواه قرار گرفته بود به شدت احساس پشیمانی کرده است.
استاد فعال حوزه حضرت زینب(س)همچنین به سابقه تاریخی استفاده از رنگ سیاه به عنوان چادر زنان اشاره کرد و گفت: پس از نزول آیه 53 سوره احزاب و دستور به استفاده از "جلابیب" در تاریخ آمده که زنان انصار در حالی از خانه های خود خارج شدند که چادری سیاه به سر داشتند.
وی با بیان اینکه آیات مربوط به حجاب در مدینه نازل شده، این امر را حاکی از تدبیر الهی برای محکم کردن پایه های اعتقادی و ریشه ای مربوط به این مسئله دانست و گفت: باید با تأسی به این عمل الهی، فرزندان خود را قبل از رسیدن به سن تکلیف با ریشه های اعتقادی و فلسفه عفاف و حجاب آشنا کرده تا در آنان تأثیرگذار باشد.
استاد پویایی با بیان اینکه حجاب امری فطری است و برخلاف تصور باطل عده ای که می پندارند ساخته انقلاب و اسلام است، اذعان کرد: اسلام به زن ارزش و اعتبار داد و در حالیکه پیش از اسلام زن فاقد ارث بردن بود و به یکدیگر قرض داده و یا هدیه داده می شد، اسلام جایگاه ویژه ای برای زن قائل شد.
وی در بیان جایگاه عفاف و حجاب در روایات اسلامی و نیز در فتوای مراجع تقلید بر ضرورت عدم استفاده از لباس شهرت، جلب کنندگی وغیره تأکید کرد و بیان داشت: امروز در دل کفر، زنانی به دلیل استفاده از پوشش اسلامی از همه امتیازات اجتماعی محروم می شوند و جای بسی تأسف است که عده ای از زنان در کشور اسلامی ایران با پوشش نامناسب در اجتماع ظاهر می شوند.
پویایی با تأکید بر لزوم دشمن شناسی در مقوله حجاب، خاطر نشان کرد: براساس اسناد موجود قبل از انقلاب برای مبارزه با چادر، بهره گیری از خدمات رسانه های گروهی، انتشار مقالات و نشریات مخصوص، ممنوع بودن چادر برای بانوان کارمند، ممنوع بودن اتوبوس های شرکت واحد برای زنان محجبه و ممنوعیت مسافرت با هواپیما برای بانوان محجبه پیشنهاد شده بود.
این جلسه با پرسش و پاسخ به کار خود ادامه داد.
پایان پیام/
نظر شما