خبرگزاری شبستان، گروه قرآن و معارف به نقل از روابط عمومی ستاد بازسازی عتبات عالیات، مجید نامجو با تجلیل از حمایتهای مسئولان عراقی بهویژه تولیت آستان مقدس حسینی از عوامل ایرانی اجرای طرح گفت: با وجود مشکلات ناشی از شیوع کرونا، روند کلی اجرای فاز نخست طرح توسعه حرم امام حسین (ع) مزین بنام صحن حضرت زینب(س) متوقف نشد و تاکنون حدود ۲۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی افزود: طرح جامع توسعه حرم امام حسین(ع) و فضای بینالحرمین در قالب سه صحن اصلی شامل صحن امام حسین(ع)، صحن حضرت زینب (س) و صحن امام زمان (عج) به مساحت ۳۸ هکتار طراحی شده است که در چهار مرحله اجرا خواهد شد.
وی با بیان اینکه با همت کارگران و مهندسان ایرانی و همکاری برادران عراقی، فاز نخست این طرح در قالب صحن حضرت زینب (س) در قالب سه شیفت کاری و بدون تعطیلی در حال اجراست افزود: فضاهای زیارتی صحن حضرت زینب (س) شامل شبستانهای رو سطحی و زیر سطحی به همراه مجموعههای خدماتی است که حدود ۴۵ هزار متر مربع را شامل میشود.
وی درباره فضای غیرزیارتی صحن حضرت زینب (س) اظهار داشت: فضاهای غیر زیارتی با مساحتی حدود ۱۱۸ هزار مترمربع شامل ساختمان اداری، ساختمان مضیف، موزه و کتابخانه، موتورخانه مرکزی و تونل است که با بهرهبرداری از این مجموعه، زیربنای فضاهای حرم مطهر سیدالشهدا (ع) حدود ۱۴ برابر افزایش مییابد.
نامجو با بیان اینکه طرح توسعه حرم امام حسین(ع) در کنار افزایش فضای زیارتی، ارتقای خدمات رفاهی برای زائران را نیز مدنظر قرار داده است، خاطر نشان کرد: این افزایش سطح خدمات به جز شبستانها، شامل افزایش امکانات رفاهی زائران همچون احداث ۸۵۰ چشمه سرویس بهداشتی و ۱۲۰ چشمه دوش میشود.
جانشین رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات به بازگشت برکت نذر خیران حرمساز به چرخه اقتصاد کشور اشاره کرد و افزود: عمده مصالح استفاده شده در ساخت صحن حضرت زینب (س)، از داخل کشور تأمین میشود که بخشی از آن مربوط به مصالحی است که توسط افراد خیر، به ستاد بازسازی عتبات اهدا میشود و قسمت عمده آن هم در داخل کشور خریداری و به عراق منتقل میشود.
وی مشارکت در فیض توسعه عتبات را مصداق «باقیات الصالحات» و «صدقه جاریه» دانست و گفت: براساس روایات، خیران حرمساز در ثواب زیارت زائرانی که در طولسالها و قرنهای آتی به حرم مطهر مشرف میشوند، شریک خواهند بود.
نامجو روزهای پایانی ماه مبارک رمضان را فرصت معنوی ارزشمندی برای مشارکت در فیض توسعه حرمها اعلام کرد و گفت: مومنان روزهدار میتوانند با مراجعه به تارنمای ستاد بازسازی عتبات و قسمت پرداخت آنلاین کمکهای خود را به میزان دلخواه اهداء کنند.
وی با بیان اینکه مشارکت در بازسازی و توسعه عتبات منحصر به شکل «نذر نقدی» نیست افزود: عموم خیران، شخصیتهای حقیقی و حقوقی، متبرعان خاص، کارشناسان و متخصصان در حوزههای مختلف، بنگاههای اقتصادی و اصناف و... میتوانند در کنار کمک مادی، با اهداء اقلام مورد نیاز یا ارائه خدمات تخصصی به شکل تبرعی در این فیض مشارکت کنند.
وی، میلگرد، انواع سیمان و گچ را سه قلم کالای ضروری مورد نیاز برای پروژههای در حال اجرا برشمرد و گفت: از شرکتهای تولیدی و خیرانی که علاقهمند هستند به شکل غیر نقدی در فیض توسعه عتبات مشارکت نمایند دعوت میکنیم با تامین این اقلام در پویش نذر توسعه عتبات حضور داشته باشند.
نامجو به اجرای «طرح بنای نور» با همکاری بانک رسالت اشاره کرد و گفت: آن دسته از دوستداران اهل بیت که تمایل به مشارکت در فیض توسعه عتبات به صورت تقسیطی را دارند میتوانند متناسب با توان مالی خود در این طرح مشارکت نمایند.
نظر شما