به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، عباس آخوندی پس از ثبت نام در ستاد انتخابات کشور در جمع خبرنگاران گفت: من نگران ایران ام، نگران تمدن چندین هزار ساله ای هستم که چراغ آن به سبب کندی توسعه و فرسایش اجتماعی کشور در حال خاموشی است.
وزیر راه دولت یازدهم اظهار داشت: اغلب مشکلات کشور حل نمی شود و بر هم انباشته می شود. بسیاری از گرفتاری های شهروندان بر روی زمین مانده تا جایی که دولت حتی توان امکان تصمیم گیری برای تهدیدهای فوری همانند بیماری همه گیر کرونا را نیز از دست داده است. در این 15 ماهه که از شیوع بیماری کرونا می گذرد، ده ها هزار کسب و کار فرو پاشیده و حدود سه میلیون نفر بیکار شده اند و دولت امکان حفاظت از فعالیت های اقتصادی سالم و حمایت از خانوارها را نداشته است.
وی تصریح کرد: میانگین تورم 50 سال گذشته ایران بیش از 19 درصد است. سطح عمومی قیمت ها و بهای اقلام خوراکی هر روز افزایش می یابد و هیچ کس فردا را نمی تواند پیش بینی کند. نرخ ارزهای خارجی روزانه تغییر و زندگی و معیشت تک تک مردم ایران را تهدید می کند.
آخوندی با بیان اینکه انتخابات یک قرارداد اجتماعی میان رییس جمهور و یکایک مردم است، گفت: رییس جمهور باید به حقوق شهروندان احترام کند و تعهدات خود به شهروندان را به وضوح بگوید تا قرارداد به صورت درست و صحیح منعقد و جاری شود وگرنه این قرارداد ناروشن و نامعین است.
وی تاکید کرد: دولت یگان مرجع و پناهگاه ملت ایران است اما از سال 1384 بدین سو دولت مرجع خود در سیاست گذاری و حکمرانی بر اقتصاد، اجتماع، سیاست، فرهنگ و امنیت را از دست داده است؛ بنابراین نخستین سیاست باید بازگرداندن مرجعیت به دولت به صحنه حکمروایی ملی باشد.
وزیر راه سابق خاطرنشان کرد: تورم استخوان سوز موجب افزایش ارزش دارایی های گروهی خاص شده است لذا هیچ گاه اصلاح سیاست پولی و حل و فصل پول های سمی در بانک ها و موسسه های اعتباری، تعیین تکلیف بدهی دولت و اصلاح نظام بودجه و مالیات به طور جدی و غیر قابل بازگشت در دستور کار قرار نمی گیرد. افزایش نرخ ارز ثروت آنها را فزونی می بخشد، نپوستن به اف ای تی اف و ایجاد محدودیت بر تجارت موجب افزایش قدرت کنترل آنان بر کل تجارت ایران، زیرزمینی شدن تجارت و مبادله مالی و وابسته ساختن فعالان اقتصادی به آنها می شود؛ از این رو من می آیم تا این بساط را برچینم و گلوگاه های تجاری ایران را باز کنم زیرا که مسیر تولید و توسعه اقتصادی تنها از مجرای آزادی تجارت می گذرد.
نظر شما