هوشنگ جاوید، عضو شورای موسیقی استان های سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به خبرنگار شبستان در بجنورد گفت: برای برگزاری یک جشنواره باید به اصل و اساس آن فکر کرد.
وی با اشاره به اینکه اگر جشنواره هدف درستی داشته باشد، شاهد رشد و تعالی هنر خواهیم بود، افزود: هر روز از جشنواره باید با رویکرد و موضوعیت خاص و تنوع در ایجاد ملودی هر موضوع، در نظر گرفته شود.
وی ادامه داد: اگر رسانه ها بتوانند جشنواره را درست تبلیغ کنند و درست ارائه شود می تواند بسیار اثرگذار باشد.
وی بیان کرد: اگر می خواهیم نگاه رسانه به جشنواره نگاه درستی باشد باید تعریف رسانه و جشنواره مشخص و هدفشان یکی شود.
این هنرمند و پژوهشگر موسیقی مناطق و نواحی کشور با بیان اینکه یکی از رنج هایی که هنر داشته، تضاد دستگاه های فرهنگی در نوع نگرش به هنرهاست، اظهارداشت: این اتفاق سبب شده است تا برخی از هنرها از بیان رسانه ای حذف شود و جایگاه کمرنگی در رسانه ها داشته باشند.
جاوید با اشاره به اینکه نگاه رسانه به شاخصه ها موسیقی ایرانی بسیاررضعیف است، تصریح کرد: این اتفاق موجب شد تا آسیب های فراوانی به موسیقی کشور به ویژه موسیقی مناطق و نواحی وارد شود.
وی در ادامه اظهارداشت: با این تعاریف اهداف برگزاری جشنواره موسیقی باید به سمت بازشناسی، بازنمایی و گسترش این هنر در آستانه نابودی باشد.
جاوید در رابطه با نقش صدا و سیما برای پرداختن به موسیقی مقامی، بیان داشت: با توجه به محدودیت موجود و به ویژه نفی فرهنگی در حوزه موسیقی، رسانه نیز پیرو این مسئله حرکت می کند و چون هنوز و به شکل شایسته این مسئله حل نشده است، نگاه قدرتمندی نسبت به موسیقی ندارد.
وی اظهار امیدواری کرد: روزی برسد که موسیقی سره از ناسره با نگاه درست تمیز داده و شناخته شود.
پیشینه:
دومین جشنواره موسیقی مقامی خراسان شمالی 19 و 20 بهمن جاری در تالار گلشن شهرستان بجنورد به اجرا در می آید.
پایان پیام/
نظر شما