واکاوی و آسیب‌شناسی پدیده فرزندکشی از منظر حقوق ایران منتشر شد

پژوهشگاه قوه قضاییه در جدیدترین آثار علمی – پژوهشی خود، واکاوی و آسیب‌شناسی حقوقی پدیده فرزندکشی در حقوق ایران و فقه اسلامی را منتشر کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، پایگاه اطلاع رسانی پژوهشگاه قوه قضاییه اعلام کرد: متأسفانه پدیده فرزندکُشی از جمله پدیده‌هایی است که گهگاه در کشورمان خبرساز می‌شود و امروزه به دلیل گسترش روزافزون رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی، به سرعت خبر این گونه فجایع همه جا پخش شده و احساسات عمومی را جریحه دار می­کند.

از این رو هر از چندگاهی پس از انتشار این اخبار، بحث های زیادی از جمله جنبه‌های روان شناختی، جامعه شناختی و اجتماعی حول این موضوع شکل می‌گیرد. با این حال، چالش برانگیزترین حیطه بحث، جنبه حقوقی و فقهی این پدیده است زیرا بر اساس نظر مشهور فقهای امامیه ـ که در قانون نیز منعکس شده است ـ در صورتی که پدر مرتکب قتل فرزند خود شود، قصاص نخواهد شد و تنها باید به تعزیر وی بسنده کرد.

از همین رو گروه مطالعات قضای اسلامی پژوهشگاه قوه قضاییه با برگزاری نشست‌های علمی با حضور قضات، وکلای دادگستری و اساتید برجسته دانشگاهی و حوزوی، به بررسی جنبه‌های فقهی و حقوقی این پدیده پرداخته که نتایج حاصل از این نشست در قالب گزارش نشست علمی تحت عنوان «آسیب‌شناسی مجازات قتل فرزند توسط پدر در حقوق ایران مبتنی بر فقه اسلامی» منتشر شده است.

در این نشست‌ها که گزارش آن منتشر شده، مجازات فرزندکشی در فقه اسلامی و حقوق ایران و ظرفیت‌های قانونی و آسیب‌شناسی رویکردی نسبت به مجازات فرزندکشی در نظام حقوقی ایران مبتنی بر مبانی فقه اسلامی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

همچنین علاوه بر برگزاری نشست‌های علمی، گروه مطالعات قضای اسلامی در یک گزارش پژوهشی مجزا تحت عنوان «واکاوی مجازات پدر در قتل فرزند از منظر فقه اسلامی» امکان‌سنجی قتل پدر از باب قصاص، امکان‌سنجی قتل پدر از باب افساد فی‌الارض، امکان‌سنجی اعدام پدر از باب تعزیر و امکان‌سنجی تعزیر مادون قتل را مورد بررسی قرار داده است.

کد خبر 1057840

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha