به گزارش خبرگزاری شبستان، «مصطفی محمودی» درباره نقش منتقدان در مهمترین و بزرگترین رویداد سینمایی کشور، اظهار کرد حضور منتقدان در فجر باید به عنوان یک امر اساسی و جدی مدنظر قرار گیرد و این یک رویه معمول در تمام جشنوارههای دنیا است و به همین دلیل رویدادهای هنری حساب ویژه ای روی منتقدان باز میکنند و این گروه میتوانند اولین مخاطبان نمایش آثار هنری باشند.
وی افزود: حضور منتقدان در روند کیفی جشنواره فجر بسیار موثر است و منجر به بهتر دیده شدن فیلمها و زمینهسازی بهتر در جهت شناخت مخاطب برای اکران عمومی خواهد شد. وقتی منتقدان در یک رویداد هنری همچون جشنواره فجر فیلم ها را می بینند، این آمادگی ذهنی را پیدا کنند تا زمانی که بار دیگر در اکران عموم و در کنار مردم به تماشای فیلم نشستند، معیار صحیح محک و به نقد کشیدن اثر هنری را داشته باشد.
محمودی با تأکید بر نقش منتقدان در تبلیغ و معرفی فیلمها به مخاطب، بیان کرد: از طریق نقدها و نوشتههای منتقدان که در جشنواره شاهد آن هستیم، تا حد زیادی برای فیلمها تبلیغ رایگان صورت میگیرد و این قشر چه با نظر موافق و چه مخالف به مخاطب درباره فیلمها پیشآگاهی میدهند و این منجر میشود تا تماشاگر با جمعبندی و بهرهمندی از نظرات منتقدان به سینما برود و فیلم انتخابی خود را ببیند. از این رو میتوان گفت منتقدان چشم و چراغ جشنواره فیلم فجر هستند و حضور آنان در این رویداد، بسیار ضرورری است.
وی تصریح کرد: نمایش فیلم در جشنواره فجر باید تخصصی و درصد بالایی از اکرانها به دستاندرکاران سینما، منتقدان، صاحبان فیلم و اهالی رسانه اختصاص داده شود. اما به دلیل کارکرد و نگاه خاصی که به جشنهای شکوهمند پیروزی انقلاب داریم بخشی از مخاطبان این رویداد را مخاطب عادی تشکیل میدهد. لذا حضور این قشر را بیشتر و گستردهتر از افرادی که در حوزه سینما تخصص دارند، میبینیم و در مقابل حضور منتقدان و اهالی رسانه در حاشیه قرار میگیرد.
بنابر گزارش ستاد خبری بیست و نهمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر، محمودی به جشنواره فیلم کن اشاره کرد و گفت: مثال بارز حضور جدی منتقدان را در جشنواره کن و در کاخ جشنواره شاهد هستیم؛چراکه اولویت شرکت در این رخداد هنری با اهالی رسانه، سینماگران و منتقدان است و درصد کمی از مخاطب عادی در این مکان حضور دارد و یه طور معمول مخاطبان عمومی سینما باید صبر کنند و فیلم را در اکران عمومی ببینند.
وی نقش منتقد در فروش فیلم های سینمایی را مفید دانست و در این باره اظهار کرد: منتقدان میتوانند با نقدها، اظهارنظرها و واکنش های خود نسبت به آثار، در فروش فیلم ها در مرحله اکران عمومی نقش مفید و موثری ایفا کنند و البته گاهی این واکنشها با برخی خامیها و لغزشها همراه میشود که به نظرم قابل چشمپوشی است.
محمودی در پایان بیان کرد: حضور منتقدان در جشنواره فیلم فجر؛ که مهمترین و بزرگترین رویداد سینمایی کشور به حساب میآید، به روند کیفی آن کمک میکند و این به نفع فیلمهای شرکت کننده و در نهایت سینمای ایران است.
بیست و نهمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر از تاریخ 16 تا 26 بهمنماه به دبیری «مهدی مسعودشاهی» در تهران برگزار میشود.
پایان پیام/
نظر شما